Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A JOBBIK kommunikáció színeváltozásai

2010.03.21. 16:24 :: Saman

A JOBBIK hangsúlyvátása a Népszabadság hasábjain.

Alapvetően a JOBBIK ügyesen kompenzálja azt, hogy nincsen sajtóbirodalma.

Az újságírók számára más pártok fogalmaznak meg célokat. Mások használják eszközkét az irányatható sajtót.

A JOBBIK lakossági fórumokat tart mindenütt és az interneten építette fel az ideológiai hátterét.

Bemásolok egy cikket, amiben a népírtó fasiszta képhez képest egészen máshol vannak a habgsúlyok:

"Három prioritást, az alkotmányozást, közbiztonságot és munkahelyteremtést kívánja erősíteni a Jobbik Magyarországon - jelentette ki Szegedi Csanád, a párt EP-képviselője lakossági fórumon szombaton Kemecsén.

Ez az a három dolog, amely gyógyírt fog adni a nemzeti identitás sebeire, az erkölcsi és gazdasági válságra - fogalmazott a politikus. Szegedi Csanád az általános iskola tornatermében megtartott beszéde elején tapsot kért a fórumra ellátogató mintegy százötven kemecseitől az Új Magyar Gárda sorfalban felállt tucatnyi tagjára. Ezt követően arról beszélt, hogy az elmúlt huszonkét évben a hatalmon lévő pártok "szétlopták az országot".

"Az ebből eredő gazdasági válság nem égből pottyant meseként érkezett meg az emberekhez, hanem ezért a politikus bűnözők kőkeményen megdolgoztak" - mondta a Jobbik EP-képviselője. A politikus szerint a válság alapvetően nem gazdasági természetű, kialakulásában az elmúlt hatvanöt év nagyban felelős, mert az ekkor regnáló elit mindent megtett azért, hogy ellopja az emberek nemzeti identitástudatát. Az EP-képviselő kifejtette: ebből kialakult egy identitás válság, amelyben a magyarok nem hitték el, hogy magyarok, a hatalom szemében pedig harmad-és negyedrangú emberré degradálódtak le.

A Jobbik EP-képviselőjét - aki kampánykörútja során Fehérgyarmatra és Vásárosnaményba is ellátogatott - beszéde során többször megtapsolta a zömmel középkorúakból álló közönség, de a fiatalabb korosztály tagjai és tucatnyi roma helybéli is ellátogatott a fórumra. Szegedi Csanád utóbbiakhoz szólva elmondta, hogy a cigányság is vesztese lett a húsz éve tartó politikusi bűnözésnek, amely a rendszerváltás előtti társadalom megbecsült tagjaiból a mélyszegénységbe taszította őket. A Jobbik kormányra kerülése után az első intézkedése a politikusok elszámoltatása lesz, akik "a húsz évért húsz évet fognak kapni" - hangsúlyozta"

Ebben a cikkben a romák alapvetően áldozatként tűnnek fel.

A civigyilkos zsákmányszerző pártokrácia egyik legkiszolgáltatottabb áldozatai.

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr361856922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása