Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Az MSZP kampánydalának nagy hazugságai

2010.02.23. 23:18 :: Saman

 

MSZP Kampánydal 2010.
Mindig kell, kell egy jó csapat
Mozdulj hát, ne gondold meg magad.
És ha több kell még, holnapra mind itt leszünk
Indulj hát, és mindig gondolj ránk,
Többen vagyunk, mint bárki gondolná,
És ha több kell még, akkor hát többen leszünk”

Számomra nagyjából a Kádári éra „közösségi társadalom” demagógiája tűnik fel minden választásokkor, amikor a pártok hirtelen felfedezik a saját tagságukat, elkezdenek arról beszélni, hogy milyen fontos is a civil összefogás, vagy bármiféle szociális odafordulás a közösségi ügyekhez.
Ilyenkor nyitogatják a bicskát a zsebemben, mert úgy amúgy nagy kaszával irtogatják a politika független civil szerveztek világát, az ő plepszük pedig semmilyen közösségi integrációs teljesítményt nem bír felmutatni.
Az, hogy a saját tagságuk felé mekkora nagy 0 a belső HR tevékenység az abból látszik, hogy megszűnt a pártokban az elit rekruitáció. Csak régi káderekben tudnak gondolkodni.

„Európa, közös ország, ahol eltűnt minden határ
Az a földrész, ahol élünk, Európa balra át!”
Ahhoz is kell ám vastag arcbőr, hogy az európai értékek felemlegetésével kampányoljanak. Annyira dilettánsak, hogy az európaiság itt nem jelenthet valami minőséget. Az európai jóléti szociális modell kifejezetten a kedvenc esküdt ellenségük, minden lépésükkel próbálják az ilyen irányú fejlődés szarvát letörni.

„Itt van hát, itt egy jó csapat
Látod már, hogy nem vagy egymagad.
Amit együtt mondunk, hallják a hangodat.”
Az is kimutatható, hogy ennek a pártokráciának annyi kontaktusa sincs az emberekkel, mint az MSZMP KB-nek volt. Minden olyan lépcsőn, ahol kellene, hogy mandátum képződjön fölfelé, ott óriási bajok vannak.

„Magyarország, ez az ország,
Mely sokkal több lesz, mint gondolnád.
Ez az ország, ahol élünk
Ez itt a mi hazánk”
Ez ugye csak akkor sikerülhet, ha ez a dilettáns és laikus társaság elhúz melegebb égtájakra.

Van az úgy, hogy már szólni kell,
van az úgy, hogy már tenni kell,
igen kell.”
Én meg is teszem. A választási kampányhoz már túl vagyok a 100. Népszabi cikk kommenten. Naponta 3-5 cikk beletenyerel a demokrácia deficitek körüli témákba.
Ha sokat olvasnak Népszabi kommenteket az MSZP szavazók, akkor előbb utóbb felfordul a gyomruk ha feltárjuk a pártok ténykedését as azok következményeit.

Európa, közös ország, ahol eltűnt minden határ
Az a földrész, ahol élünk, Európa balra át!”
Ha nyugat felé tekintünk, ahogy százötven kétszáz éve, akkor balra pont a setét Balkán van.
„Itt van hát, itt egy jó csapat
Látod már, hogy nem vagy egymagad.
Amit együtt mondunk, hallják a hangodat.”
Rejtély, hogy mitől lenne ez jó csapat… a kormányzati teljesítémnyük esetleg… az biztos nem.
Én például eléggé egyedül vagyok és ebben nagy része van a civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciának. Óriási ebben az MSZP meg az SZDSZ felelőssége. A FIDESZé se kicsi. Nem akartak ezek integrálni soha politika független civil teljesítményt, inkább kiirtották az ilyesmit.
Ez fokozza az individualizmus keserűségét.
Demagógia azzal kampányolni, hogy ennek az ellenkezőjét kellene éreznünk. Valamifajta partnerséget vagy segítőkészséget. Ezektől én ilyet nem láttam.

 

1 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr571785570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koshinae 2010.02.25. 08:24:38

Odab@sz, találó :-)
süti beállítások módosítása