Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A herceg kurvája

2010.01.22. 11:03 :: Saman

A Zushlág kirakatperben a jobbikos illegálistelefondíler és a roma hajléktalanokon kívül felvonulnak a politikai nagyjai is: Gyurcsány, Újhelyi most Szíjártó esetleg sorra kerülhet még Halász János vagy Hegyi Gyula is valamikor.

Ezeknek a réttegeknek azonban valami üvegplafon már garantálja a sérthetetlenségét.

Egyszerűen azt bizonygatják, hogy ők soha még csak nem is hallottak Zushlág János nevezetű emberről, ez a jelenség meg kizárólag a sinece fiction irodalomból ismerős a számukra.

Mivel kirobbant most a Szíjártó szál, kommenteltem az egymást anyázó két táborhoz a politikafüggetlen civilek szemszögéből.

 

 

 

 

A FIDESZ által bevezetett forráselosztási kultúra már a Halász -Zuschlag -Hegyi paktum óta így osztja el a közpénzeket. Ennek az áldozata a politikafüggetlen civil önszerveződések világa. Amikor ezt bevezették, akkor a Szívbetegek Egyesülete, a Cukorbetegek Egyesülete és sok hasonló állampolgári önszerveződés vagy hiánypótló szociális szolgáltatás letéteményese nem jutott forráshoz. Én magam demokrácia fejlesztéssel foglalkozó ifjúsági szervezeteknek voltam az elnöke abban az időben. Bezártam az egyesületet, mert annak ellenére, hogy több mint 15.000 civil vezető vett részt a képzéseinken a rendszerváltástól, már a könyvelő tiszteletdíját sem fedezték a hozzáférhető források.

Soha nem fogok megbocsátani a pártokráciának ezért, így számítsanak rá, hogy ebből a civil nézőpontból értékelni fogom az ő tevékenységüket. Ha mi nem dolgozhatunk állmpolgári önszerveződésként, akkor innentől kezdve Szijártó, meg Gyurcsány és társai felelősek az elhalt szervezetek missziójának teljesülése / nem teljesülése kérdésért.

Egyenlőre megbuktak ebben a felelősségükben. A hazai demokrácia nem abba az irányba fejlődött, hogy egyre jobban integrálná az embereket a róluk szóló döntések meghoztalába. Eltüntek a közösségfejlesztő munkából a társadalmi tervezés technikái és a talpon maradt szervezetek elvesztették a valódi érdekérvényesítő funkciójukat. A részvételi demokrácia egyenlőre azt jelenti, hogy kockakővel dobálják a rendőrök fejét időnként, vagy azt, hogy nem oltatják be magukat, mert a vezér azt mondta, hogy az politikai legitimációs tett volna.

Ha a harmadik szektor nem tud érdekképviseleti funkciót betölteni, ha a hiánypótló szociális szolgáltatásokat csak a pártokrácia sógornői működtethetik a pártmaffiák etetése céljából, akkor a civilgyilkos zsákmányszerő pártokrácia egyedül marad azzal a kérdéssel: "hogyan állunk a leszakadó társadalmi csoportok integrációjával - reintegrációjával".

Amikor a civilgyilkos jelzőt használom, akkor minősítem a pártokrácia szociális érzékenységét. A zsákmányszerző jelenségről egy amerikai szerzőcsoport tollából olvashatunk, ők a kirekesztő és versenykorlátozó főként Kelet Európában fellelhető politikai rendszereket sorolják ebbe a kategóriába. Putyin rendszerét másolja a FIDESZ - MSZP mutyikultúra.

Az, hogy mekkora hatékonysággal sikerült bevezetni évi minimum 300 milliárd forintból az EU munkahelytermetési és humánfejlesztési rendszereit (LEADER, foglalkoztatási paktum, szociális szövetkezet, mentor programok, stb.), azt mutatja, hogy kár kihagyni a vállalkozókat és az állampolgári önszerveződéseket a gazdaságfejlesztésből.

Ebbe látványosan belebukott a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia.

A munkahelyteremtési kudarc tömeg nagyon fáj az embereknek.

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr871692299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása