Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

ORBÁN a baloldal végéről vagy a FIDESZ szocilasta identitásáról beszélt?

2009.08.03. 20:59 :: Saman

Orbán a Tusnádfürdői Szabadegyetemen szokásához híven, ismét magasröptű világképpel állt elő.

Arról beszélt, hogy a baloldalnak vége. Mindenütt látszik, hogy a jobboldali pártok törnek előre.

Már vagy 10 éve arról beszélnek a hazai politológusok, hogy a hazai politikai erőtérben nehéz a bal-jobb dolgokat hagyományos értelemben használni, mert a FIDESZ sokkal inkább baloldali kormányprogrammalált elő mint a baloldal, Bokros elvégezte azokat a kiigazításokat, amiket a jobboldali kormányok szoktak, a mostani kormányförmedvény egy halovány baloldali ideológiával összeegyeztethető lépést sem tud felmutatni 7 év alatt.

 Lehet, hogy igaza van Orbánnak, hogy nyugaton nehéz már eladni azt a csomagot, hogy ne lehessen 10 óránál többet dolgoztatni a 10 évnél fiatalabb gyerekeket, vagy legyen a nőknek szavazójoga, vagy legyen olyan a bér, amiből nem csak az éhezésre futja.

Ezek a vívmányok valóban nem képezik a mai politikai diskurzus tárgyát, mivel van mögöttük 50 év jóléti társadalom múlt.

Nálunk azért lenne még mit tenni a jóléti társadalom felé vezető úton, ezért nem teljesen időszerű, hogy épp egy lecsúszott ország vesztes politikusa temeti az európai baloldalt. 

 

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr701282026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása