Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Mi elől menekülnek a multba révedő politikai jövőképet gyártó intelektuális sexrabszolgák?

2009.08.03. 21:06 :: Saman

konzervatóriumon van egy vaskos kirohanás az ellen, hogy már Orbán is letért az igazhitűek nagymagyar ösvényéről, és olyanokat fantáziál, hogy a kapializmust nem megmenteni, hanem meghaladni kellene. Van egy másik írás is általában a kapitalizmusról.
 Bizonyára nem járt iskolába Orbán és nem olvasott elég Max Webert, ezért rendes konzervatóriumos stílusban felédizték neki az érvanyagot arról, hogy a konzervativizmus szerint épp hogy úgy kellene hagyni a dolgokat. Nem rendes konzervatívhoz illő gondolatmenet, hogy majd kitalálunk valami újat.
 

kommenteltem a cikkhez:
 

Drága Bogárkám!

Belegondoltál már abba, hogy ezesetben, ha megvalósulna a javalatod (ami vélhetően meg is fog), akkor Orbán szembekerül azzal a történelmi tényanyaggal, hogy az általad javasolt jobboldali programot nem engedte a Gyurcsány érában elkezdeni.
Ha ő elkezdi és bevezeti, akkor ugyan azzal a társadalmi feszültséggel fog találkozni, mint ami van.
Erről beszélnék:
 
"A szociális háló leépítésével, a segélyezés megvágásával párhuzamosan radikális adócsökkentés kell; mindenféle "affirmative action", pozitív diszkrimináció, a periferikus csoportok dédelgetése helyett az adózó, aktív népesség, a vállalkozók, a középosztály és a tisztességesen dolgozó munkavállalók érdekeit kell képviselni."
 
Tényleg ez szokott lenni a jobb oldali lecke, de nálunk a balodal szokta ezt csinálni és a jobboldal meg osztogani szokott.
 
Az tény, hogy osztogatni azt má nincs mit. Fosztogatnivalót azt találnak ezek mindíg, az meg hogy ígérgetnivalót találnak -e, na ahhoz nem fér kétség.
 
Az a vonulata tetszik a cikknek, hogy lehet-e Jedi erővel átvarázsolni a kapitalizmust.
...macerás lehet, de csodatévő szentorbánnak ez menni fog.
 
 
Azért a FIDESZ-nek olyan korszaka is volt, amikor abban gondolkodtak, hogy praktikusan kell válaszolni a kérdésekre és nem ideológiák mentén.
 
 
Paradox, de Orbán ezirányú ideologizálása épphogy kapcsolódik ahhoz a fél éve tartó, többnyire angol politikusok által nomott útkereséshez, ami épphogy világméretű közmegegyezésben látja a világválság megoldásának kulcsát.
 
Ideologizálsának tűnik, de valójában arról beszél, hogy nyitott arra a gondolkodásra, ami a világban elkezdődött.
 
Praktikus volna ez a nyitottság, még akkor is, ha a hagyományos jobb oldali identitás ennek a szöges ellenkezője.
 
Nem a lokális politikai nekromant ideológiák napi megélése fogja megoldani a válságot. Az csak amolyan "kenyeret és cirkuszt a népnek".

 

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr711282041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása