Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Ébredező sajtófüggetlenség

2009.07.11. 13:52 :: Saman

Megkeresett egy satócsoport újságírója, akik segítik egymást hírekkel - információkkal.

A blog NCA-ról szóló cikkei keltették fel az érdeklődését. Azt szerette volna, ha néhány civil korrupciós ügy bemutatásához adok szervezet neveket és telefonszámokat, ugyanis az NCA döntéshozó szerveknél is kimutatható, hogy a döntéshozók szervezetei sikeresen irnyítják magukhoz az NCA-ban elosztott forrásokat.

Végül is nem adtam semmilyen konkrét esetpéldát vagy telfonszámot, bár a felsorolt lapok TV műsorok nyilván valóan a legérzékenyebbek az iránt a téma iránt, ami itt a blogon megjelenik. Két okból nem működtem együtt, egyrészt mert választ szeretnék sajtó szereplőktől arra, hogy tényleg együttműködnek-e abban, hogy a politikafüggetlen civil szervezeteket kiiktassák a közélteből, a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia megrendelésére, másrészt fogalmam sincs, hogy ártana vagy használna az állampolgári önszerveződések tekintélyének, ha arról kezdenenének el cikkezni, hogy az NCA is a pártokrácia által megszált terület és korrupció hegyek kimutathatók az NCA döntéshozatalban. Azt válaszoltam, hogy amennyiben hajlandó egy sajtócsoport 2-3 napot rászánni arra, hogy megértse, hogyan lehet a demokrácia deficit és a gazdasági sülyedés összefüggéseit könnyedén felfedezni a kormányzati vislekedésben vagy a forráselosztó munkában, akkor ezzel a percepciós képességgel felruházva naponta 5 cikket tudnak majd írni erről a témáról.

 Az újságírónő szkeptikus volt, nem hisz abban, hogy a sajtó csoport nyitott egy ilyen tréningre, említette hogy a Demnet is tartott hasonló témájú műhelymunkát. Mondtam neki, hogy ahhoz a szellemi műhelyhez nekünk semmi közünk. Ez egy teljesen más tudásbázis.

Fenntartom, a sajtóval kapcsolatos bizalmatlanságomat, mert a saját bőrömön tapasztaltam, hogy sem a "Munkahelyteremtés" témában lefolytatott országos társadalmi vitánkról, sem a Munkahelyteremtés.hu Programról leadott MTI jelentésekre nem reagáltak semmit a nyomtatott vagy a vizuális média szintjén.

Mentségére legyen mondva ennek a sajtócsoportnak, hogy a 3-4 online média, ami valamicskét közölt ezekről, benne van ebben a körben, de számomra ez még a 0 kategória.

Azóta az RDH mitológia szerves része, hogy a sajtó teljes mellszélességgel együttműködik az állampolgári önszerveződések közbeszédből való kirekesztésében a civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciával.

Sinte minden előadásom elmondom, hogy a 1998-as pontosan akkora "Fiatalok első lakáshoz jutása" témában levezetett kampánynak 100-nál több újágcikk és TV megjelenés volt a mérlege, a mostaninak meg 2 szánalmas hírközlés.

Aannak is lenne aktualtiása, hogy a 98-a kampányt azért csináltuk, mert nem hiszünk abban a Magyarországban, ahol 60-éves korunkra tudunk összegyűjteni akkora lakás önrészt, ami után a bank ügyfének tud nézni bennünket. Ha nincsen állami bérlakás szektor, akkor ez az önerőből élő fiatalokat elzárja az életkezdés lehetőségétől.

Érdekes, hogy a kampány alatt senki sem hitt abban, hogy valaha lesz újra lakáshitel. Mégis lett. Az is érdekes, hogy mostmár nincs.

Két hete visszaállt a 98 előtti "rend".

Talán újra beszélni kellene a témáról.  

 

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr901240323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása