Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A professzionális dilettantizmus

2009.05.13. 14:47 :: Saman

Fedor blogjában tovább ecseteltük azt a kérdését, hogy a FIDESZ cunami szerű felemelkedése a számokból kiolvashatóan egy nulla szerű növekedés valójában.

Felmerült bennem a Fedor cikk nyomán, hogy miért fáj jobban az Orbán féle dilettantizmus, mint a Gyurcsányé?

Egyrészt azért mert Orbán sokat dolgozott azon, hogy ezt felépítse, és a másik oldal csendesen tűrte, hogy ebbe kétszer belebukjon. Hangosabb volt és tudatosan építkezett. De a felépítmény amit összegrundolt, az félelmetes számunkra.

 
Ez azt jelenti, hogy a FIDESZ kb 5 évvel ezelőtt elérte a politikai szocilaizációs teljesítményének fénykorát, magához kötötte a jobb oldali szavazótábort, sőt meg is növelte azt. Ezzel párhuzamosan kitenyésztett viszont egy ellentábort, akik nem dőlnek be a demagógia blöffjeinek. Ez a tábor többségben volt az elmúlt 2 választásokon. Ha ez a tábor még mindig a FIDESZ ellen akar majd szavazni, akkor várható, hogy néhány kispárt bekerülhet a parlamentbe.
 
 FIDESZ jobboldali identitáskovácsoló munkája hellyel közel egységbe tömörítette a jobboldalt, de ez azonban nem volt elegendő az újraválasztásához, mert vélhetően eléggé félelmetesnek tűnt, és ebbe belebukott másodszor is.
 
Most, hogy a lassan második kormányciklusát kitöltő SZDSZ – MSZP kormány bebizonyította, hogy ő ugyan nem tűnt olyan félelmetesnek, de gyakorlatban eléggé van félnivalónk tőle, így a FIDESZ vagy a szüzek elsöprő választási fölénye a félelmetesekkel szemben borítékolható.
 
Amennyiben valóban a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia elleni protest szavazatok kezdik el mozgatni a hazai politikai térkép átrendeződését, abban az esetben várható hogy ezen a választáson bekerül néhány kis párt, amely elsöpri majd egy következő választáson a rendszerváltó párotokat, amennyiben szakítani tud ezek rovott múltjában fellehető korrupciós gyakorlattal.
 
A FIDESZ elnökének beszédét azért szúrtam be a blogba, mert ott gyakorlatilag taxative felsorolja az előző három év varázskurjongatásait, amitől egy rendes értelmiséginek feláll a hátán a szőr.
 
Miközben a FIDESZ mindent megtett azért, hogy nehogy a kormány sikereket érjen el, már már elképzelhető, hogy nincs is húsosfazék, amiből a FIDESZ bárók feltőkésíthetnék családi vállalkozásaikat. Ha a zsákmányszerző pártokrácia kirbalásversenyében annyira túlgyőzte magát a struktúra, hogy nincsen már kirabolható életvilág! Ha 30 évig tart majd begyógyítani a sebeket az életvilág oldalán, akkor logikus szavazópolgári lépés, hogy előbb utóbb a választói magatartás áttolódik erre a zsákmányszerző – nem zsákmányszerző. Valóban integrációképes vagy kirekesztő törésvonalra.
 
Ezekben a FIDESZ nagyjából akkora teljesítményt fog elérni, mint amit az MSZP SZDSZ kormány produkált.
 
Mivel a FIDESZ a zsákmányszerzésben jobban hisz, mint a társadalom formálásban, alapvetően ideológiai pedigré kell ahhoz, hogy kommunikációs helyzetben megadja a szót, megadja a polgárnak kijáró tiszteletet, szóval gyakorlatilag már a közbeszéd szintjén megreked a FIDESZ integrációs teljesítménye, így várható, hogy a FIDESZ kormányra kerülésével a zsákmányszerző pártokrácia végnapjait láthatjuk majd.
 
Ez még ennyire messze van a végjátéktól!
 
Ez a két kormányciklus mégcsak az első két felvonás volt egy 5 felvonásos darabban.

 

1 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr541119323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

láz-ár 2009.05.14. 08:35:41

Szerintetek nyerő lehet még az ,,egy a tábor, egy zászló" szlogen? Már kétszer elbukott!! Mert ha igen, akkor IGEN, megérdemeljük!
süti beállítások módosítása