Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

"Magyarország olcsón eladó"

2009.04.08. 12:57 :: Saman

Egy norvég újságíró Hakon Letvik írt cikket arról, hogy mekkora ötlet balatonparti nyaralót venni bagóért.

"Ha vidékre kirándulunk Magyarországon, az olyan, mintha visszamennénk ötven-hatvan évet az időben. Sokszor nagyon rossz állapotú utak kanyarognak a vidéki települések közt, amelyek néhány kilométerre fekszenek egymástól. A település főútja mentén állnak a lakóházak, amelyek még mindig kisgazdaságokként is működnek. A ház az utcára néz, mögötte áll a műhely, mosókonyha, istálló, ól, végül garázs és fészer a mezőgazdasági gépeknek. Az alma-, körte- és szilvafákkal teli kert végighúzódik a ház mellett, zöldséget és burgonyát csak a ház végében vetnek. Különösen a kommunizmus idején az volt az egyetlen módja annak, hogy az emberek gyümölcshöz, zöldséghez, krumplihoz jussanak, ha maguknak termesztettek, tyúkot tartottak a tojásáért és malacot a húsáért."

Ilyennek tűnik a ma Magyarországa norvég szemmel.

Magam is ezt a jelenséget szeretném használni a következő években. Az itteni fizetésemből  minden évben veszek majd egy-egy lakást, ha sikerül 5 lakást vennem, akkor gyakorlatilag 5 év múlva átmegyek nyugdíjasba, mert 4 lakásból származó bérleti díj, már megfelelő kiegészítő jövedelmi háttér ahhoz, hogy a korábbi altruista tudásmegosztás tevékenységeket gyakoroljam.

Ha meg valaha csökken ez az 50-60 évnyi távolság, és reálértéken eléri az otthoni ingatlan árszinvonal az ittenit, akkor esetleg a hazai ingatlanvagyon miatt tudok itteni ingatlanhoz jutni. Ingatlant venni itt is egy életmű.

Abban gondolkodni, hogy nyugaton keresni és Magyarországon vásárolni ingatlant, az most azt jelenti, hogy évente megvan egy lakás önrész, vagy akár egy teljes lakás ára.

A pártokrácia szarik rá, hogy bármi is hasonlítson a centrumországok kultúrájához- gazdaságához. Kifejezetten az a tendencia, hogy a félperifériából kezdünk perifériának tűnni. Semmi közünk a csehek, szolovákok, lengyelek és románok "hogyan masírozzunk a centrumországok felé" útjához.

Ha a FIDESZ kerül hatalomra, akkor ez még hatványozottabban így lesz. Márpedig kimás kerülne?!

Szóval van még 5 évem bőven.

De remélem utánna kijózanodik a nép!

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr911053684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása