Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Kiegyenesített kasza és akasztott hazaáruló a devizahitelesek tüntetésén

2013.06.25. 17:13 :: Saman

A mai demonstráció olyan szimbolukat vonultat fel, amely nyíltan forradalmi, polgárháborús retorikát használ.

Elfogyott az emberek türelme, nem látják értelmét tárgyalásos megoldásokban gondolkodni.

Legutóbb a rendőrök és tűzoltók közös tüntetésén vonultak a szakszervezetek akasztófával.

A polgárháborús retorika újabb jelét láthajuk az emberek indulataiban.

narancsszegfű.jpg

Tehet kísérletet arra az orbán féle ideológus érdekcsoport, hogy megsemmisítse a közmegegyezés hagyományos terepeit, de az a mutatvány magában hordozza annak a lehetőségét, hogy erőszak fogja elsodorni a rendszerét!

akasztott.jpeg

A kép a hvg.hu-ról származik.

Az is megjósolhatóvá teszi az erőszakos rendszerváltást, hogy célok csak az életvilág kirablása irányába fogalmazódnak meg.

Tartósan ez nem megy.

A jogrend felszámolása, az érdek egyeztetési kommunikációs csatornák eltüntetése az igazságszolgáltatás megszállása nem lehet alapja egy nemzeti sikerkorszaknak.

Átmenetileg érezheti magát sikeresnek ez a kör, de valamit mondania kellene a kisemberek sikerességéről is.

Egyelőre a keretalkotó "sikerességünket" egy öt év alatt megfeleződött bér, egy korlátlanul emelkedő árazású hiteltömeg, az egyre kevesebb foglalkoztatott jelzi.

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr405377693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása