Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A kormány megint össze részvételi demokráciázta magát!

2011.09.30. 21:28 :: Saman

 Egy MTI jelentés jelent meg a nol-on, "A kormány nem enged a szakszervezeteknek" címen, amelyben a D-day résztvevőknek és szimpatizánsoknak üzen az udvartartás:

A kormányszóvivői iroda az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: Magyarország demokratikus jogállam, a kormány elismeri minden munkavállaló és szervezet alkotmányos jogát a sztrájkhoz, a tiltakozáshoz. Tüntetéshez minden szakszervezetnek és civil szervezetnek joga van - folytatják -, a kabinet ugyanakkor mélységesen sajnálja, hogy "egyes szakszervezeti vezetők nem az emberek érdekeit képviselik, hanem saját politikai ambícióikat helyezik előtérbe".

 

Kitérnek arra is, hogy a kabinet elkötelezett a nyílt tervezésű törvényalkotás mellett, folyamatosan lehetőséget teremtve arra, hogy az állampolgárok elmondhassák véleményüket az életüket érintő gazdaság- és társadalompolitikai kérdésekben. "A rendszerváltás óta soha ilyen széles körű konzultáció nem előzte meg a törvények előkészítését, mint most. A kormány szándéka szerint ez a jövőben is így lesz" - írják.

Nem tom ki követte el ezt a "soha ilyen széles körű társadalmi egyeztetés" mondatot, de ezennel megítélem neki a tavalyi fasisztaverseny győztese cím idei díjat.

Úgy látszik ez az "ismeretlen fideszes pártkatona", aki szerint a részvételi demokrácia csúcsteljesítménye a kormány társadalmi tervezés gyakorlata, úgy gondolja, hogy az elevenébe vágtak...

A civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt, nem szereti, ha a polgárok azt a jogot kérik számon, hogy had legyen jogunk megnyilvánulni a közbeszéd terepein.

Nincsen, nagyon nehéz dolga "Nemtökmindegy János" ismeretlen fideszes pártkatonának, amikor civil érdekképviseleti vezetőkről olyanokat kommentelgetnek ide, hogy tulajdonképpen ők rabolják itt 20 eve a közjavakat...

A magyarok ugyanis intézményességtagadó nép.

Már egy egyesület méretű intézményesültség is a "bennünket elevenen felfalni akarók" kategóriába sorolódik a népi mítoszok szerint.

"egyes szakszervezeti vezetők nem az emberek érdekeit képviselik, hanem saját politikai ambícióikat helyezik előtérbe"


Ezt a politikusok azonnal elkezdik kántálni, ...amikor azt akarják bizonygatni, hogy azok, akik a civilizált társadalmakban a társadalmi kontrollt gyakorolják, azok maguk idéznék elő a korrupciót.

Most jön a Bodóné, amikor a bor árát kérik eset!

Most nem a nyomorult civil közösségek keresztre feszítése a téma.

Most az a kérdés, hogy a politikusok rabló mentalitásával mit kezdjünk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr263268777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása