Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Egy újabb civil áldozat?.. és még egy, ...és még egy

2011.09.20. 21:34 :: Saman

Olvastam egy interjút Kéri Lászlóval a 168 órában.

Miért indult összehangolt támadás a kritikai értelmiség kiválóságai ellen? Ennyit számít öt politológus, négy esztéta véleménye? Ez központi direktíva, vagy magánbosszú?

– Nem kell ehhez utasítás. Elég pár helyre olyan embert tenni, aki „magától tudja”, mi a dolga. Nem hiszem, hogy Orbán listákkal érkezett a hatalomba. Nem „ellenségei” vannak, csak hívei, akik „megálmodják” legtitkosabb gondolatait.

- Négy eseménydús év előtt állunk.

– A nemzeti egyetértés nyilatkozatának kötelező kifüggesztése volt az a pillanat, amikor úgy gondoltam: talán nem lesz meg az a négy év. Az a hatalom, amely ennyire nem bízik abban, hogy az emberek maguktól is látják, regisztrálják, érzékelik kivételes mivoltát, nem érzi stabilnak magát. 

 "csak hívei, akik „megálmodják” legtitkosabb gondolatait."

Azért már kezd hízni a lista, akikre ez a hatalom fizikai erőszakkal támad rá.

Érdekelne, hogy Kéri László mit gondol arról, hogy ha Orbán, a demokráciában megválasztott politikus elkezd Kádári vagy Rákosista refexekkel meghurcolni embereket.

Egy roma blogger ellen hazaárulás vádjával eljárást indítottak.

Ezt írta a facebook oldalam Civil Kapcsolatok csoportjának faliújságjára:

Drága Barátaim!
Sajnos az Artúr fiam ellen eljárás indult közösség elleni izgatásért és hazaárulásért. Blogját többször letiltották, és most a Facebook közösségi portálról is letiltották. Ismereteim szerint ilyenre még nem volt példa, hogy egy valós személyt véleménye miatt felfüggesztettek.
Kevesen tudják, hogy két fiam is politológus, és Artúr kemény keresztény Kálvinista tanításban részesült, ezért nem értettem vele egyet akkor amikor, a blogjában kollektívan támadta a többségi társadalmat, ám az utóbbi időben szerintem, az MSZP a baloldaliak, és a kormány tevékenysége miatt elégedetlenkedők nagyon sok mindent köszönhetnek neki, mert első volt a romák között aki nyíltan támadta a FIDESZT az egyházat és Orbán Viktort( ő volt az egyedüli Bogdán János barátjával felállt Orbán Viktornak az előadásán egy performansszal ), amiért most meghurcolják.
Szerintem már elvetette azt a magot amire lehet építkezni, és úgy gondolom, hogy már késő van ahhoz, hogy ezt a politikai irányvonalat megállítják.
Kérlek titeket, hogy álljatok mellette ebben a nehéz időkben, mert ez a Ti érdeketek is!


Szima Judit azt nyilatkozta a Népszabadságban, hogy kollégái megmondták neki, hogy parancsot kaptak arra, hogy mérgezzék meg.

Pál Tamás nyilatkozott arról az újságíróknak, hogy mi történt a Pest Megyei Ifjúsági Közalapítvány pénzeivel, és emiatt büntető eljárás folyik ellene, aminek számomra nem kétséges a kimenetele. Különösen érdekelne, hogy Kéri László mit gondol arról, hogy Stumpf Pista pártja megtehet-e ilyet, hogy elsők között támad rá ilyen alattomos módon egy volt kollégájukra.

Geréb Ágnes börtönben van egy progresszív civil misszió vezetőjeként.

Hová vezet az, ha ez a hatalom veszélyessé és agresszívvá válik?

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr113242111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása