Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A gyurcsány - orbán párbeszéd margójára

2010.11.30. 14:05 :: Saman

A vita emocionális része teljesen óvodásra sikeredett.

Megérne egy tranzakció analízist (Berne). Totálisan elbeszélt Orbán a Gyurcsán kérdései mellett. Meg sem próbált tartalmilag válaszolni semmire, ehelyett minősítéseket kezdett el felépíteni, amire Gyurcsán is elkezdett durva minősítéseket a fejéhez vágni.

Orbán olyan közéletet építget, amiben még a parlamenti ellenzéknek sincsen joga / lehetősége kérdezni és érdemi választ kapni.

Milyen alapon hívják demokráciának az ilyen kommunikációs közeget?

Újra megnéztem ezt a vitát. Van ennek egy fordulópont jellege.

Eleddig Gyurcsány deffenzívában volt, de itt most Orbán beszorult a piros sarokba és elég nagy maflásokat kapott az arcába. Azért is vagdalkózott óvodás módjára.

Gyurcsány már öszsödi beszéd utáni korszakban a polgári magyarország eszményéről beszélt. Pontosan úgy, ahogy ebben a hozzászólásában is, azt állította, hogy neki szimpatikus volt, ahogy ezt a jövőképet, célképzetet építgette a FIDESZ anno.

Kár, hogy a Halász - Zuschlag paktummal közösen hátba szúrták a polgári demokrácia napi gyakorlatát. Kár, hogy ő hiába beszélt ilyesmiről, az MSZP közeg sohasem fogott fel egy mukkot sem abból, hogy ez micsoda. Egy cikk erről a témáról 2008-ból.

Orbán is a politikai marketing háborújának a konzerveivel dobálózott.

Azzal, hogy a szociálisták tolvajok, hazugok, tisztességtelenek és semmi de semmi ok nincsen arra, hogy beszéljen velük.

orbán azt a képet árulja a politikai marketing piacán, hogy az "ember megszervezi az embert" orbáni módszere egy humanizált, az emberi értékeket szem előtt tartó eredmény és procedúra, míg az ellenfele maga a sátán, az emberek elpusztítására szövetkezett társaság "méltó" vezetője. A hívei nem kételkednek ebben.

A híveit egy percig nem zavarja, hogy a fene nagy humanizmus királyának miért kell megsemmisítenie a sajtószabadságot, miért kell az egekig emelni a belépési küszöböt az önkormányzati választásokon, miért kell lenyúlni a nyugdíjmegtakarításokat, miért kell maágnügyként kezelni a demokratikus rend keretszabályait megfogalmazó alkotmány tartalmi kérdéseit, stb. stb.

Az már csak mellékszáll a történetben, hogy tényleg, mintha nyugdíjrendszer meg alkotmány, azaz a demokratikus szabályalkotás keretei című témák kerültek itt napirendre.

Szerintem ezek annyira nem lényegtelen ügyek, hogy eltekinthessünk attól, hogy a demokárciát megerőszakoló miniszter elnökünk válaszoljon az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

Szerintem ezek fontos ügyek.

A hazai politika döntés előkészítési kultúráját ismerve még azt se lehetne felépíteni, hogy ez ne lenne sürgős.

Ha jól számolom ezek másfél évente egyszer kerülnek olyan helyzetbe, hogy interpelláció vagy ne adj isten párbeszéd folyhasson közöttük.

Ha ezzel a tempóval folyik az ország megmentése, forradalmárosítása, a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia leszoktatása arról, hogy a közérdeket meg tudják különböztetni a magánérdektől, stb. stb. akkor másfél év múlva már túl leszünk azon, hogy kipróbáltuk a japán és az észak koreai modell keresztezését, majd visszatértünk a jurtás kancatejen élő életmódra, majd április 17-én meg kitör nálunk a tudás alapú társadalom.

Valami ilyesmi ...

orbánék már az előző kormányzásuk elején is nagyon bizonytalannak tűntek.

Most is sorra hoznak olyan törvényeket, amelyek abban a pillanatban, hogy a gyakorlati megvalósítást kellene elkezdeni, kiderül róluk, hogy vagy végrehajthatatlanok, vagy iszonyú pusztítást visznek véghez olyan életvilágokban, amelyek úgy amúgy nem vetettek volna a gyehenna tüzére, csak úgy véletlenül, a nagy kapkodás, meg a hozzá nem értés, meg az érintettek és a kulcsfontosságú szakértők totális kirekesztése a döntés előkéyszítési folyamatokból...

... már ha lehet olyat mondani egyáltalán az orbán fun club fizikai teljesítményére, hogy ezek döntés előkészítési procedúrák volnának.

Ha valaki azt állítaná, hogy ezek nem nagyon szokták a szántást ezügyben, akkor tudok másik x száz példát mondani arra, hogy tényleg nem.

Olyat tudnak, hogy 20 milliót ad Debrecen egy cégnek a városi civil stratégia kidolgozására, majd megkapja copy / insert technikával a székesfehérvári vagy a felcsúti önkormányzat szövegeit... de olyat, hogy korrekt döntés előkészítési procedúrát tudnának felmutatni, na olyan ezeknél nincsen.

Nyilvánvaló, hogy nincsen orbán agyában és a FIDESZnyikek agyában belső eszköz reprezentációja, ennek.

Nincsen funkciója. Szerintük nincsen miértje annak, hogy másokkal kommunikáljanak a közügyekről. Ezért nincsen módszertani háttere se. Amit nem akarunk, mert nem gondoljuk, hogy az kell, ahhoz nem találunk ki procedúrát.

Az eredmény, meg olyan amilyen:

Óriási munkaerőpiaci kirekesztettség, gazdasági csőd, penetráns demagógia a közbeszéd fórumain, 3 millió ember a szegénységi küszöb alatt... stb. stb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr842483526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása