Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A predátor adók országa

2010.11.11. 22:26 :: Saman

Már majdnem cikket írtamarról, hogy ugyan mi a különbség a magyar csodamódszer és a Hitler féle modell között, de orán viktor előállt azzal, hogy megmagyarázza gazdaságéstársadalompolitikájának fantörpikus leleményességét!

...valamikor 2012-re Európában is létrejön egy bankadórendszer, az Európai Unió is kialakítja ezzel kapcsolatos elképzeléseit, és ezután a pénzügyi szférával "meg tudunk állapodni arról, hogy hogyan lehet körülbelül a mostani terheknek a felével, harmadával - majd meglátjuk - egyenlő terhet jelentő új szabályozást kialakítani".

Hozzátette: erről a 2012-ben esedékes tárgyalásokon egyeztet a gazdasági kormányzat a pénzügyi szférával, ugyancsak 2012-ben kezdődhetnek a tárgyalások az új, arányos közteherviselési modellről is. Az adórendszerről kifejtette, hogy az utóbbi években azt számos anomália jellemezte, és az ebből eredő problémákat 2010-ben gyorsan és rövidtávon csak különböző válságadókkal lehetett megoldani, amelyek azonban hosszabb távon nem jelentenek megoldást. Ehelyett egy új közteherviselési modellt kell kialakítani, s erre a kormány készen áll - mondta.

Orbán Viktor kiemelte: jelenleg a kormány legfontosabb feladata a magyar gazdaság talpraállítása, ez pedig csak új munkahelyek létrehozásával és a meglévőek megvédésével érhető el. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, a következő időszakban a magyar gazdaságnak, politikának, és közéletnek szinte teljesen meg kell újulnia.

A gazdasági szereplők mindegyikének a maga területén kell átgondolnia a teendőit, a kormány szerepe, hogy az adórendszer átalakításával, a felesleges bürokrácia leépítésével, és egy vállalkozásbarát környezet megteremtésével ezt elősegítse - hangsúlyozta a miniszterelnök.

A kormány ezekkel a lépésekkel megteremti a gazdaság megújulásához szükséges feltételeket, azonban a valódi megújuláshoz elengedhetetlenek a vállalkozások ötletei, kitartó munkája - mondta a miniszterelnök.

A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia ebben a modellben azzal vádolja a pénzügyi rendszert, hogy zsákmányszerző módon viszonyul az emberekhez és ezért feljogosítva érzi magát arra, hogy zsákmányszerző módon eistandoljon.

Miközben van két felelőssége.

Egyrészt ő alkotta azokat a keretszabályokat, ami ezt lehetővé teszi. A pénzügyi rendszeren kívül bármilyen más szolgáltató a világ leghátrányosabb szerződését tudja nálunk letolni a torkunkon, lett légyen az internet szolgáltató vagy távhő vagy akármi.

A szabályok alkotásánál nem volt szempont a fogyasztó központú struktúrák kialakítása. nem is kell bevonni sehol érintetteket se az értékelésekbe se a döntés előkészítésekbe.

Másrészt pedig a politikusok felelőssége lenne a munkahelyteremtés. Nem lehet a bankok nyakába varrni meg a vállalkozások alapítóinak a nyakába varrni ezt a felelősséget. A civilgyilkos zsákmányszerző pártokráica dilettantizmusa miatt lett a világ egyik legkirekesztőbb munkaerőpiaca a mienk.

A munkaerőpiaci reintegrációt totálisan a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia szokja elszabotálni.

Ezőgyben csináltam egy e-learninget a szociális segítő szakmák és az újásgítók számára. www.munkahelyteremtes.hu. ha valakit érdekel, szánjon rá 4-5 napot és tanulmányozza át.

orbán a pénzintézetek nyakába akarja varrni a munkahelyteremtés és a szociális piacgazdaság kérdéseket is.

A következő cikkben arról beszél a Napi Gazdaságban ez a csodatévő szentember, hogy a szociális piacgazdaság intézményrendszerét vagy meghitelezik a bankok, vagy továbbra sem lesz nálunk ilyesmi.

Én voltam bankár,tudom, hogy a bankok maguktól nem fognak ilyesmit csinálni.

A kör ezzel bezárult.

Ki fog derülni hogy orbán semmiféle csodamódszert nem ismer.

Az integrációs képessége nem terjed túl a pártja "legkövérebb disznó" típusú felhízlalásán. A FIDESZ nagyobb, mint a töbi párt.

De az ország fejlődése szempontjából nincsen annak relevanciája, hogy a FIDESZ 3000 önkéntest tud megmozgatni a Szanyi Tibor mozgalmai meg hat főt.

Inkább annak lenne, hogy tényleg a kor színvonalának megfelelőek-e a keretek.

Sajnos ettől nagyon, de nagyon messze vagyunk!

orbán új közteherviselési modellje ez:

Predator struktúrák tömkelege rabolja ki a diszkrecionális jövedelemmel egyébként nem rendelkező egyéneket, mi meg (mint állam) adóztassuk meg ezeket.

Elgondolkodott már walaki, hogy mi magyarok miért ijedünk meg minden villanyszámla emelés, gáz áremelés, sör áremelés, tej áremelés láttán?

A jóléti társadalom modell híveinél ilyen nincs. Náluk ezek a havi keresetből anyit visznek el, ami 15 perc vagy max 3 óra munkával egyenértékű. Nálunk minden de minden romba tudja dönteni a családi költségvetést. A BKV, a bank, az iskola, a cigi, a mozi, az internet... akármi!

A második világháború utáni jóléti társadalom modell az egyénnek ad olyan jövedelmet, ami miatt nincsen az a fajta szorongás, ami ránk, magyarokra jellemző. Attól nem is olyanok a struktúrák, vagy az azokhoz való viszony!

Tegnap itt Londonban elkeseredett diákok szétvertek pár egyetemi épületet azügyben, hogy kilátástalan helyzetbe sodorta őket a kormány váratlan és drasztikus tandíj emelése.

De itt mégis megoldható, hogy az állami 300 fontos tandíj helyett ki-ki kifizesse az 1000 fontos piaci árat, ami mondjuk évi 9000 fontos tandíjat jelent.

A frusztráció attól még frusztráció.

De orbán gazdasági modelljének nincsen semmi alapja.

Nálunk nincsen arra törekvő helyi béralku, hogy drasztikusan haladjunk afelé a bérszínvonal felé, ami tartalmaz jenlentős diszkrecionális bért.

Ez pedig a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia felelőssége!

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr612442697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása