Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Baloldali HírtV

2010.01.23. 05:25 :: Saman

Állítólag baloldali fiatalok vettek néhány kamerát és elkezdték azt a fajta tényfeltáró újságírást gyakorolni a FIDESZ maffia ügyeiről, amit a Célpont csinált az MSZP - SZDSZ pártmaffiák ügyében.

Mindneki azt kérdezi az újságcikkek kommentjei között, hogy ezt az Egyenlítő TV-t, azt meg hol lehet fogni?

Ez tényleg felveti azt a kérdést, hogy lehet-e politikai szocializációs céllal médiát alapítani manapság?

A média törvény szerint "BÁRKI ALAPÍTHAT ÚJ TV CSATORNÁT, AKI MÁR 5 ÉVE EZT MEGTETTE".

Nehogy azt higyje a kedves olvasó, hogy ez valami kirekesztő és versenykorlátozó gesztus?

Ez csak az arany baba cukorka pártokráciánk praktikus észjárása arra az esetre, ha valaki esetleg új belépőként meg akarna jelenni a médiapiacon azaz a politikai szocializáció piacán. Erre persze egyszerűen az szokott lenni egy adott benszülött piaci szereplő reakciója, hogy egyszerűen átpakolja a Kft.jét másik országba, és sugároz onnan a hazai piacra. Ez inkább a szerkesztőségeknek szóló gesztus.

Politikai szocializációs szempontból egy másik érdekes metszete a témának, hogy a Hír Tv és az Echo Tv tevékenysége nyomány, gyakorlatilag 90%-osra hízott a kurucinfotol az MDF-ig terjedő ideológiai skála politikai beágyazottsága. Ezt a földcsuszamlást az MSZP - SZDSZ korrupciós ereje tollja az egyik oldalról és a FIDESZ politikai szocializációs tevékenysége húzza a másik oldalról.

A rendszerváltás után egyre csak eszkalálódó kireksztésre eztán úgy tekintünk, hogy ez itt egy etnikai alapú kirekesztettség. Kirekesztették a magyarokat a Magyar Köztársaság nevezetű intézményből, így most a nemzeti eszme megvívja a maga emancipációs harcát. Orbán Viktor azaz a FIDESZ megverettetése egyenlővé vált a politikai szocializációs munka területén a magyarok ellenzékbe kényszerítésével. Mi lesz a Hír Tv-vel (pontosabban ezzel a politikai szocializációs konstellációval), ha kormányon lesznek?

Stílusában is olyannak indult az egész Hír Tv - Echo TV jelenség, hogy ez a kurucinfo stílusában szerkesztett deklaráltan pártközeli média két csereszabatos megjelenési felülete, deklarált pártkötődéssel. Teljesen normális dolog, ha egy párt megpróbálja elmagyarázni, hogy miben hisz, milyen világképe van, miket tart társadalmi problémáknak, milyen okokra vezeti vissza a társadalmi jelenségeket.

A baloldal nem pepecselt ilyen ideoplógiai framework kérdésekkel, gyakorlatilag másfajta eszmerendszer nem elérhető a hazai politikai élet porondján.

Mi történt most? Ennyi volt a dinosaurus reakcióideje? 6-8 évvel a jobb oldal után, miután gyakorlatilag megsemmisült a szavazótáboruk, a hitelességüket csak a teljesen süket szavazóközönség előtt tudták csak megőrizni, most ők is szókimondó TV-ben gondolkodnak?

Most újraolvastam a Bogár László féle összeesküvés elmélethez írott cikket. Kb, két éve írtam.

Azóta mekkorát fordult a világ?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr341694408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása