Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Miért pont én?

2009.12.16. 08:48 :: Saman

A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia szereti az olyan beruházásokat, amelyek több tízmilliárdos vagy százmilliárdos nagyságrendben pumpolják meg a közkasszát. Az ilyen esetekben azért kell az adófizetőknek valami közjót felmuttani ellentételezésül, mégsicsak évtizedekig dolgozik több kisvárosnyi ember ennyi nemzeti jövedelem "felhalmozásán".

A jogkövető magatartás látszatát már egyáltalán már nem kell fenntartani az ilyen esetekben. Ez nekünk magyaroknak már nem tűnik fel, ha ilyenkor nem a Köztársaság törvényei alapján járnak el.

A politikusokkal szemben, mi már nem élünk olyan elvárásokkal, hogy tartsák be a törvényeket.

A lignitmű papírjait azonban külföldiek is átnézéték, és feltünt nekik az az intézményességtagadó momentum, hogy az engedélyezés nem tér ki a levegőszennyzettségi határérték kérdésre, és mellesleg olyan területen épül, amelyet a civilgyilkos zsákmányszerző párotkrácia már felkínált Natura 2000 területnek.

Pont a klímacsúcson robbant a hír. Magyarországot ismét szégyenbe hozta a pártokrácia. Miközben az EU elkötelezett híve a fenntartható fejlődésnek, mi meg itt tartunk.

"A WWF és jogi szakértői szerint az erőmű egységes környezetvédelmi engedélyének kiadása során az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség súlyosan megsértette kötelezettségeit tényállás tisztázását és az eljárási rendet illetően. Így például a kiadott engedélyből hiányoznak a levegőtisztaság-védelmi határértékek, és figyelmen kívül hagyják  a természetvédelmi értékek, köztük Natura 2000 területek védelmét - állítja a WWF."

Szerintem nem kell egy-két év, és a nyugati közvélemény lecsatol bennünket a Visegrádi országok soráról és hozzácsapnak a Bulgária - Románia tengelyhez. Egyenlőre még ezt a két országot szokás kiátkozni az EU-ból, a szegyénységi kultúra jeleit erősen magán hordozó politikai elitünk szorgalmasan dolgozik azon hogy a "magyar" legyen egyenlő a faragatlan érzéketlen sudribunkóval. Nagyjából most itt tart a pártokrácia országimázs építő teljesítménye.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr781601476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása