Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Itt a piros - hol a piros a politikában

2008.09.04. 10:13 :: Saman

A pártokrácia sétált egyet a nép között és egy utcai kirakatban meglátta magát visszatükröződve.

- Ilyen korrupt vagyok? Ennyire látszik? - gondolta magában.

- Csinálni kellene ezzel valamit, mert ez már veszélyes! - született meg az elhatározás.

El is kezdetek egy olyan kormányban gondolkodni, aki csupa olyan figurából áll, aki nem közülük való, ezért vélhetően szóba állnak velük a tisztességes emberek, a tudósok, a civil szervezetek képviselői.

Eleinte a FIDESZ hangoztatta, hogy erre a "fügefalevél kommandóra" szükség lenne, a szavazás úgyis rajtuk múlik, abban meg amúgy is nagy rutinjuk van, hogy elszabotáljanak bármit!

Csakhogy az ideológiailag főellenségüknek számító liberálisok menet közben ellenzéki pozícióba kerültek. Mostanra ők is átvették a szakértői kormány ötletet.

Csakhogy ez már nem tetszik a FIDESZ-nek. Vajon miért?

  1. Talán azért nem mert az SZDSZ amolyan kis zsarolót szokott játszani. Most is ő a mérleg nyelve.
  2. Talán azért, mert ciki volna felvállalni, hogy az SZDSZ most csak parlamenti nyilvános vita kereteket diktál, azaz nem akar szalonban megegyezni a kamumegállapodás részleteiről.
  3. Talán azért, mert már amúgy is túllendültünk a ciklus felén, max abban lehet gondolkodni, hogy a szabályosnál egy évvel hozzák előre a választásokat, az meg már kevés arra, hogy kitaláljanak valami értelmes pártprogramot.
  4. Talán azért mert a zsákmányszerző háttérmegállapodás, mely szerint az ellopható források 40%-át, a FIDESZ felét az MSZP kapja, a többi a kispártoké, a civilek meg dögöljenek éhen, elég jól működik így is. Minek borogassuk a rendszert?

Na most akkor mi legyen? Vegyük ki a Gyurcsány kezéből a kormányrudat? Bízzuk-e egy szakértői kormányra a választásokig, ezt a vegetálós időszakot? Esetleg lesz olyan megbízása ezeknek az emnereknek, hogy verjék vissza a predátor pártemberek (akik mellesleg nyilván többségben vannak a döntéshozók között, így velük szemben még a miniszter elnök tisztasági csomagja is porba hull!) rebarbarizáló próbálkozásait? Az eddigi elhomályosító politika elfordul valamilyen átláthatósági irányba? Az eddigi kirekesztésre alapuló politika átfordul integráló irányba?

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr15647753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása