Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Részvételi demokrácia krízis egy tekegolyón

2008.06.21. 22:28 :: Saman

Az Úr elgurította vala az tekegolyót egy irányba, és az gurult vala az ő útján, az ő célja felé!

Egyszer csak kifogyott a nafta, és a benzin ára úgy az egekbe szökött, hogy Kalkuttától Párizsig mindenütt kimentek a kamionosok a kormány ellen tüntetni, hogy ugyan csökkentse már a benzin árát, mert ez sok!

Mindenütt lokális szembenállás keletkezett egy globális kihívás miatt.

Mindenütt demagóg felelőtlen politikusok papoltak arról, hogy a centrum országok versenye szent és sérthetetlen, az ő tőkéjükért való versengésben csökkenteni kell az adókat és emelni kell a munkaidőt és a nyugdíjkorhatárt.

Már 65 órás munkahétről beszéltek, cserébe bevezetik, hogy nem kell hazamenni aludni, mert úgysem lesz busz. Meg a japánok és a kínaiak már kitróbálták, Honkong már gyártja azokat a vasketreceket, amiben pont befér egy alvó ember, ha épp szunyókálni támad kedve két műszak között!

Az sem baj, ha emiatt az emberek fele kiszorul a munkaerő piacról és a bérszínvonal lassú de biztos romlásba süljed az alacsony foglalkoztatási szint miatt!

A politikusok arról papoltak szegénylázadások szónokainak, hogy majd jól kilépnek a Zunióból, mert az ősi nemzet szent földjére ne jöjjenek a Tescók!

A politikusok látták, hogy lényegében már nem sok érdemi döntés van a nemzeti kormány kezén, ezért a "Zunió vagy Mégse", kérdésben mindig azt hazudták a népnek, hogy ők antiglobalisták, de kormányon mindig elfelejtették az ilyen szónoklataikat.

Nem volt érdemi válaszuk sem a lokális tennivalókra, sem pedig a globális kihívások kezelésére.

Egymás felé - nemzetközi szinten is - csak a 400 évvel ezelőtti rabszolgakereskedelmi világrend legújabb verzióját tudták toldozgatni-foldozgatni.

Éltek mindenütt olyanok, akik azon gondolkodtak, hogy mit is kellene tenni. Meg éltek fuvarozók is, és pékek. Meg politikusok
 

A világban meghirdettek egy tanulós versenyt, ahol összeültettek 6 fős csoportokat: 1 péket, 1 orvost, 1 bolti eladót, 1 fuvarozót, 1 informatikust, 1 tudóst. Egy új és bonyolult feladat elé állították a csoportot, és azt figyelték, hogy képesek-e nekikezdeni, összesíteni a legfontosabb problémákat és megoldásokat keresni ezekre.

Ketté akarták választani azokat a népeket, amelyek reménytelenül képtelenek a közös gondolkodásra, azoktól amelyeknek jól megy a falkaállat lét legújabb trendi megfelelője, "a szellemi csapatmunka probléma megoldás érdekében".

Hogy mit kezdnek azokkal a népekkel, amelyek leszerepeltek ezen a vizsgán?

Azt még nem tudjuk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr41532818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása