Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

3000 hektár egy kézben Berettyóújfalu határában

2014.02.06. 13:47 :: Saman

sokan.jpg

Történt egyszer /ezen a hétfőn/, hogy a nol-on beszámoltak arról a természeti csodáról, - a tér idő continuum megbomlásáról,- hogy a földpályázaton olyan cég nyert 500 hektárt, amelyet két héttel a pályázati határidő után jegyeztek be. Berettyóújfaluban a helyiek tüntettek ez ellen az arcátlan földrablás ellen, de az új földesúr menten össze is hívta a párttaggyűlést!

Az egyik kommentelő szerint az nem egyedi jelenség, hogy nem létező cég nyert! Az összes nyertes bűzlik a korrupciótól és több esetben követte el a pályáztató ezt a fajta csalást!

valdemort/2014 február 3./13:44:04

A szóban forgó cég kettő területet nyert, összesen 511 hektárt, és van egy másik cég is a HALASKÖZI AGRÁR kft amelyiket még egy nappal később jegyeztek be mint a szikesmezőt, nyereménye 378 hektár. A szomszédok sem rosszak, a Zám Puszta kft: 416 hektár, bejegyezve 2013 június, és a Szásztelki Agrár kft nyert 478 hektárt, bejegyezve 2013 június. A hortobágy faluvéghalmi kft az egyedüli normálisan működő cég, 1170 hektárt kapott: ez a cég eladó, és van rá vevő is: milyen meglepő lesz, amikor kiderül hogy ez az öt cég tulajdonképpen egy cég és a tulajdonosa építési vállalkozó Hajdúszoboszlón. Ez összesen 3000 hektár!"

Menten ki is tört a törzsi háború, a főként kabar eredetű hortobágyi hajdúk és a főként besenyő eredetű berettyóújfalusi hajdúk között és Hortobágyon a békemenet civil párt alapszervezete felkészült a földpályázat megszenteléséről szóló politikai tiltakozási akció elleni tüntetésének lebonyolítására!

nagytablas.jpg

Berettyóújfalu főként nyugdíjjas lakossága csak pislogott, amikor az új földesuruk a békemenet élén megjelent a falu nevű kisváros határában és hangszóróból üvöltő fanfár harsona kíséretében bevonult birtokaiba.

tablas3_1.jpg

Rögtön elő is lépett egy kisbíró, és kidobolta, hogy eztán a politikai tiltakozási akciók, csak akkor kezdeményezhetők, ha az Érintettek Állampolgári Önszerveződései Szerű Képződmények Létjogosultságát Vizsgáló Fehérárja Vérhajdú Bizottság erre engedélyt adott! A kérvényeket a bizottság elnökénél, vagyis is inkább annak titkárnőjénél lehet megigényelni!

A pártütő berettyóújfalusi anarchista tehenészet által felbujtott tüntetők szégyenletes tettéről hosszasan elmélkedtek a szónokok, és végül fel is olvastak egy részletet a Ludas Matyiból!

Így-e:

"Hajdan ütlekkel magyarázták a mi atyáink,
Hogy mi az alsó rend törvénye, kinél az Igazság? -


Aki erõsebb volt, ugyanaz kényére bitangolt-

A lepocsékolt nép dühös indulatja kanóccal
Adta jelét olykor bosszújának, de oroszlán
Szíve kevésnek volt, hogy, mint Matyi, vissza-
pofozza,

Ami goromba csapást vett a zabolátlan erõtõl." Fazekas Mihály - Ludas Matyi

Az új földesúr el is mondta, hogy azért szervezi össze ezt a kis 3000 hektáros területet, mert hangfelvétele van arról, hogy Gyurcsány kiszemelt itt egy 6000 hektáros darabkát egészen az Ecsedi lápig, és ha nem lépünk idejében, akkor a moszkvai kommunisták itt mindenünkből kiforgatnak! Sztalin is megmondta, hogy a magyarkerdes, csak vagonkerdes!

tablas2.jpgArról is beszámolt az új földesúr, hogy a hajdú - kun gatyás viselet egyesítését célzó új egyenruhájukat bárki felöltheti, aki itt akar maradni, de sajnos a többieknek haza kell települniük Kazahsztánba, vagy a ma Kína területén élő ujgurok közé, a következő év során. 

A munkaügyi központ el is indította az ujgur, üzbég és kazah nyelv keverékéből álló nyelvkurzust /egy ősmagyarságszakértő szerint ilyesmit beszélhettek a kunok 1428-ban/. Ez már a "Kiskunmajsa" falunév vizsgálatából is tisztán látszik!

A falubeliek előszedték hát a tulipános ládákban tartott lepedőiket, Összevarrták az új egyenruhát, ahogy az kell,  és szépen beléptek a hortobágyi FIDESZ civil párt alapszervezetbe "tüntető tagnak".

A következő szombaton meg is tartották első kihelyezett alapszervezeti ülésüket, ahol még tüzet is gyujtottak, annak félreérthetetlen kifejezésére, hogy ők bizony még szombaton is tudnak tüzet gyújtani!

tuzes.jpg

Az egyikük megtartotta alelnök helyettesi székfoglaló beszédét, amelyben hosszasan sorolta, hogy az elmultnyócévben miként nyomorgatta meg a magyarokat a nemzetközi karvalytőke keretalkotó sikeressége az MSZP-s törvényhozás manipulálásán keresztül, majd burkolt üzenetként felolvasott a Ludas Matyiból: 

"Dödrögi uraság már régóta sajátságos módon vásárolt a döbrögi vásárban. Vagy maga szabta meg, hogy mennyibe kerül a termék, vagy lefoglalta, ha túl drágának ítélte meg az árát. Olyan is előfordult, hogy valaki már megvett egy-egy portékát, de őhatalmasságának megtetszett az, és elkobozta az illetőtől. Régen rossz volt, ha valaki ilyenkor protestálni mert" Fazekas Mihály - Ludas Matyi

Beszédét kitörő tapsvihar fogadta! A nép egy emberként üvöltötte, hogy Éljen a Rezsicsökkentés! Le a rezsikkel! Gyurcsány takarodj! 

És boldogan éltek, míg aztán, egyszer csak kitavaszodott!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr825801441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miketbeszéltek 2014.02.23. 18:17:29

Én a környéken lakok, de nem hallottam a fenti eseményekről. Kár, hogy annyira telepakoltad a cikket metaforákkal, hogy elég nehéz kihámozni a tényeket, az irónia és a valóság meg sajnos mára összemosódott...Egy tényszerű tudósítást nem lehetne olvasni?
süti beállítások módosítása