Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Az ex civilek úgy döntöttek, hogy nem csókolnak kezet Batu kánnak

2012.11.19. 07:46 :: Saman

A rendszerváltás körül középiskolás diákmozgalmakban nőttem fel, főleg olyanokban, amelyek demokrácia fejlesztéssel foglalkoztak.

Amikor 2004-ben csatlakoztunk az EU-hoz, azt gondoltam, hogy az a 10-15 ezer ember aki anno részt vett ezekben a mozgalmakban, érintkezett ezzel a képzési kultúrával, hadra fogható lesz akkor, amikor az országot egy Marshall segély méretű fejlesztési kihívás éri. 2004-től 600 majd 2007-től 1000 milliárdos humán fejlesztési forrás és a látható társadalmi bajok kihívás elé állítanak bennünket. Lenne mit tenni!

Megdöbbentő, hogy mennyire nem találtam már senkit, nemhogy a diákmozgalmak aktivistáiból, de általában a civil önszerveződésekből se. Néhány utolsó mohikán téblábol a sivatagban. Amikor a "Munkahelyteremtés" országos társadalmi vitát szerveztem, vagy amikor a Munkahelyteremtés.hu Programot a szociális szakma számára, végigjártam az országot többször is. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy a sajtó miként blokkolja az ezekről szóló híreket! Azért indítottam 2007-ben ezt a blogot, mert ebből a szempontból a hazai sajtó eltakarja a valóságot a mai és a jövő nyilvánossága elől!

Az LMP aktivisták pontosan tudják, hogy mire vállalkozik az, aki manapság fel akar építeni egy új országos lefedettségű mozgalmat, vagy párbeszédet akar folytatni hálózatiságokkal. Erős helyi emberekkel, erős kultúrájú közösségiséggel akkor lehetne kalkulálni ehhez a kihíváshoz, ha lenne befektetett energia a fejekbe.

Ha walaki azt hiszi, hogy akármennyi pénzzel ezt meg tudja oldani, annak nincsen ezirányú tapasztalata! Amikor Bajnaiék azt mondják, hogy ők nyitnak a civilek felé, de nem látni, hogy bármit is csinálnának, akkor napnál világosabb, hogy ugyan úgy szabotálják a politikusok és a független állampolgári önszerveződések véleménycseréjét, mint világ életükben mindig

Bajnai miniszter elnökként mondta a pártcsürhének, hogy befejezi a szalonpolitizálás mocskos alkuit és nem tárgyal velük. De azt nem mondta a függetelen állampolgári önszerveződéseknek, hogy szakrális szentségként tekint az általuk hozott mandátumokra! Szakértőket végre bevont a döntés előkészítési folyamatokba és könyvelői aggyal átszabták a költségvetést. De az érintettek bevonása elmaradt! A polgárnak megint nem osztottak lapot! Vele együtt és azóta is, csak eszkalálódik a közbeszéd csatornáin a kirekesztősdi!

A civilgyilkos zsákányszerző pártcsürhe hadviselést folytatott a civil közösségiségek ellen! A Halász - Zuschlág paktum fő koordinátorai az első FIDESZ kormány óta szisztematikusan irtják ezt a típusú nemzeti erőforrást.

A történelemkönyvek az említett urakon kívül két patás ördögöt fognak majd emlegetni ezügyben.

Az egyik nyilván orbán, aki csúcsra pörgette a civilgyilkos korszakot, aki már nemzetközi skandallumot előidéző blogellenes törvényt hozatott, aki a választási törvényében azt hiszi, hogy a választások idejére bezárhatja a blogokat. Már nem kell mozgalmakat, egyesületeket támadnia, már a törvény erejével akar lesúlytani olyan "magasan intémzényesült" civil aktorra, mint egy blog!

A másik legfőbb civilgyilkos csúcsragadozó Bajnai Gordon.

Az ő nevéhez kötődik az a "csúcsteljesítmény", hogy minálunk az évi 1000 milliárdos humánbefektetés nem egy gazdasági társadalmi felzárkózást alapozott meg, nem a társadalmi tervezés kivirágázását hozta, hanem a tatárjárásnál alaposabb pusztításként hatott a vidéki élettérben, vagy például a III. szektorban.

Az LMP aktivisták is civilek, tudatos állampolgárok. Mint én például.

Miért kellene, annélkül vezérlő fejedelmünknek tekinteni az orbán vagy a bajnai nevezetű patás ördögöt, hogy felmutattak volna akármilyen icuri- picuri mandátumképzési teljesítményt? Miért higyjük el, hogy hálózat-hálózat párbeszédben erősebb integrátorok, mint a saját házuk táján?

Ki a .... érdekli, hogy leülve a dolgozószobájukban voltak ötleteik és épp volt agyatlan emberekből álló szavazógép, aki azt megszavazta!

Hová vezet ez az út, ha most spéci bennünket néznek agyatlan szavazógépnek?

Mi lenne, ha BESZÉLNÉNK?

Nem lehetne mandátumképzési helyzetbe keveredni egymással?

Nem lehetne szabadon megmérettetni, legalább aprócska kis közösségek előtt?

Igaz a verseny nem fair. Madonna mérkőzik meg és egy-egy friss X faktor jelölt, aki az ismeretlenség homályából lép be a ringbe. Az is igaz, a Milla tüntetésen kiderült, hogy Bajnai sem tud beszélni tömeg előtt, az is kiderült  a kormány vezetési stílusából, hogy olyan "egyeztetési mechanizmust" tud, amely lényege, hogy NEM egyeztetek semmit senkivel, de... ő A sztár. Ő lenne korunk integrátor zsenije?

Felépített neve van a politikai marketing síkon és a többieknek ilyen nincs! Ha a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe azt hiszi, hogy a sajtó örökkön örökké a kezükben marad és képesek a csatorna birtoklásával turkálni az eberek fejében, akkor hihetik, hogy az orbán-bajnai-gyurcsány sztárok mellé nem épül ki más embernek az ismertsége amíg ezek el nem érik 92. életévüket.

Ugyanakkor az LMP aktivisták ex civilek. Nem fognak kezet csókolni Batu kánnak, mert emlékeznek arra, amikor a tatár sereg megölt minden felnőtt férfit, rabszolgának elhurcolt minden gyereket és megerőszakolt minden nőt.

A mocsárban meghúzódó szerencsés túlélők nem kezdik el királyként ünnepelni a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe egyetlen vezéralakját sem!

Közösségfejlesztés szempontból nézve az LMP az a párt, amely szervesen nőtt ki, talán az MDF-nek vannak ilyen tiszta civil gyökerei.

A Torgyán féle párt arra épült, hogy tribünökről szórta a hordószónok a demagógiáit. Csurka Pista elindult az MDF alapszervezetek hálózati világába és mézes mázas antiszemitizmusával integrálta magához az MDF által felépített közösségi kultúrát. /könnyű-e Katát táncba vinni?/

Az MSZP örökölte viszonyrendszerét. A FIDESZ meg régóta építgeti ezt a "kinyirunk mindenkit, aki nem csókol kezet a civilgyilkos uralomnak" világot. A Halász-Zuschlág paktummal az MSZP csatlakozott ehhez a tevékenységhez. Ennek Gyurcsány már ifjúsági miniszter korában fő koordinátora volt, miniszterelnökként meg... és Bajnai volt a jobb keze. Őt vitte magával, hogy az EU 1000 milliárdot struktúrálja valahogy. Ha kérdéseink vannak a fejlesztési folyamat szakszerűségével kapcsolatban, vagy azt akarjuk piszkálni, hogy ha lett volna társadalmi kontroll a forráselosztás fölött, akkor ekkora szabadrablás lett volna-e az EU források körül, akkor ezek az emberek az első számú címzettek!

Az LMP a civilek egyetlen talpon maradt hálózati világából jött létre. Nincsen második erős kör a civil világban a zöldek hálózatisága után.

Bajnai és az "isteni nép" között szakadék van! Nincsnenek közöttük hidat képező szervezetek, szubkultúrák. Amerre most az "Együtt" menni akar, azon a terepen százmérföldekre megmérgeztek már minden kutat és felgyújtottak minden nyaláb szénát!

Ki volt ez?

Bajnai, Gyurcsány, orbán!

A civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe stratégiája most nekik is ciki!

Az LMP büszkén mondhatja, hogy amikor orbán és Bajnai kézen fogva lázad a politikus terrorizmus ellen, akkor felmerül némi hitelességi probléma! Az LMP a sivatag népe! Ők otthon vannak azon a földön, amerre az Együtt most bekérezkedik! Megüzenték: "Tudjuk kik vagytok! Nem felejtettük el, hogy mit tettek ezzel a földdel!"

Ha a nép szerint orbán vagy Bajnai a hatékony "társadalmi kontroll építő erő" és nem pedig a civil bázison álló LMP, akkor a NÉP MEGÉRDEMLI MAJD A SORSÁT! Néha a terápiás szakembernek hátra kell dőlnie és konstatálnia kell, hogy a felajánlásaira az a kliense rekciója, hogy nem kér segítséget! Nem tudni, hogy miként akar gondolkodni a bajáról, miként tud majd gyógyulni, de az világos, hogy így ez nem megy. A segítő szakma maximum támogatni tudja az ember fejlődését. Ha az embereknek csodatévő-ötletelők kellenek... így Gyurcsány - Bajnai és Orbán után... akkor vegyék azt! Ha kell nekik az LMP civil világa, akkor arra is lehet szavazni!

DÖNTSENEK ŐK!

Ki itt a hiteles? Kinek vannak hitelességi problémái?

Néha ez a gesztus segít helyre tenni, hogy miről szól a segítő és a segített közötti szerződés! Ha demonstrálom azt, hogy felnőtt egészséges felelős embernek tartom az ügyfelemet, akkor lehet, hogy elhiszi, hogy szabad akaratából kérheti a segítséget és szabad akaratából mondhat NEMet!

1 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr634913982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manyuska 2012.11.24. 18:11:22

Nekem egyáltalán nem úgy tűnik, mintha az LMP a "civil világa" lenne. Nagyon nem.
süti beállítások módosítása