Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A Bajnai faló

2012.10.24. 12:38 :: Saman

A lányommal elmentünk a Millára, pontosabban a Szolidaritás menetével csatlakoztunk a közös demonstrációhoz. Családilag cidriztünk egy kicsit azon, hogy nem-e veszélyes ez a kor gyerekeknek, de summa summárum végül is ketten nekivágtunk.

Londonból irigykedve figyeltem a kibontakozó rendszerkritikus mozgalmakat és sokszor fájt, hogy ebben én már nem vehetek részt.

2012-10-23 15.45.30.jpg

Most, hogy úgy hozta az élet, hogy itthon vagyok az október 23-i ünnepen, ami hagyományos tüntetés szezonnak számít, természetes volt, hogy én mindenképpen beleszippantok ebbe a levegőbe.

Mindketten örömmel fogadtuk, hogy az első szónokok a feminista mozgalmak civil aktivistái voltak! A lányomnak úgy általában ők tetszettek a legjobban.

Bevallom hozzájuk képest én általában nem tartottam odavalónak a többit. Főként Bajnai Gordont.

Azt jósoltam, hogy esetleg kifütyüli a tömeg. Mondtam a lányomnak, hogy ne lepődjön meg, ha esetleg elzavarják, vagy lehurrogják. A lányom megkért, hogy ha esetleg a tömeg mégse így tenne, akkor én ne csináljak patáliát please.

Neki lett igaza. A tömeg nem fütyülte ki Bajnait, sőt. "Ti mindannyian egyéniségek vagytok! Mi mindannyian egyéniségek vagyunk! Én NEM!"

Ebből a perspektívából nézve nekem kezd groteszkbe hajlani az egész!

Mi akadályozta, mi akadályozza Bajnaiékat abban, hogy interpellálhatóvá tegyék önmagukat? Mikor kezdnek már el CIVIL kérdésekre válaszolni?

Mikor kezdik már el demonstrálni, hogy az új demokráciában a mandátum képzés, az értékelés KULCSFONTOSSÁGÚ ügy lesz? 

Mennyire volt ez az összefogásról szóló megegyezés mandátum képzés alapú és mennyire inkább szalonpolitizálósdi? Mennyire a mozgalmak hordták ezt ki és hoztak így döntést a közjóról?

Mit hoz Bajnai amerikai egyesülete ebbe a házasságba? Pénzt? Tőlünk eddig elzárt információkat? Célkitűzéseket? Kormányzási tapasztalatot?

Amennyiben ezeknek a mozgalmaknak a belső demokráciája, ha úgy tetszik a TÁRSADALMI KONTROLL például a vezető kiválasztásban sokkal jobban fog működni, mint a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe pártjaiban, akkor ezek a kérdések szerintem megkerülhetetlenek!

Összességében jó volt látni, hogy az emberek nem kis részben RÉSZVÉTELI DEMOKRÁCIA ügyben tüntetnek!

A társadalmi kontroll igénye felébredt!

2012-10-23 15.08.08.jpg

Csak körülöttünk ott álltak általam soha nem látott figurák "részvételi demokrácia" transzparensekkel.

Ezeknek a mozgalmaknak egyértelmű társadalom kritikai üzenete az, hogy a szalonpolitizálás eszköztára a korrupciót támogatja és a kor modernizációs szintjéhez illő fejlesztő programoknak túlélési esélyük sincs a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe kontrollja alatt.

Ebből a perspektívából nézve Bajnai, Gyurcsány vagy orbán az esküdt ellenségünk!

Soha nem tettek mást, mint a Halász - Zuschlág paktum szerint, ezerrel irtották a politikafüggetlen civil mozgalmakat és soha életükben nem néztek még szembe ezzel kapcsolatos kérdésekkel!

Más szelek fújnak! Egyre inkább úgy néz ki, hogy eljön még a számonkérés ideje! Lesz még szabad sajtó, felébred majd a polgár és kérdésre emelkedik!

Bajnai fejlesztési miniszterként sokkal inkább az életvilág eltiprásának vezető főmérnöke volt, mint miniszterelnökként. Az a szakasz ráadásul hosszú ország vezetői teljesítmény, nem egy "egy éves periódusról" van szó. Hiába vannak értékelhető eredményei az utolsó egy évben, ha az évi 1000 milliárd Ft EU pénz struktúrálásnál az iparszerű lenyúlás gépezetét építgette 5 hosszú éven át.

2 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr214866209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G.Freeman 2012.12.28. 14:28:13

Értjük: Se Gyurcsány, se orbán, se Bajnai: de akkor ki vagy mi?

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2012.12.28. 15:44:36

Az lehet egy kulcs, hogy vagy a ki erdekes, vagy a mi!

Ezek az emberek hiteltelenek a civilgyilkos multjuk miatt.

Tehat en itt arrol beszelek hogy ok nehezen kerulhetnenek fel a "kik" listara.

A hogyanrol is van javaslatom.

A blogon azt fejtegetem, hogy tarsadalmi kontroll kell.
süti beállítások módosítása