Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Lázár upgrade

2011.03.20. 16:36 :: Saman

Ez a mókuska egyre mélyebben belegázol a mocsárba.

Magyarországon kétkezi munkás emberként, vagy egyetemi emberként nem pont ugyanannyi a fizetés?

Nekem az a tapasztalatom, hogy nincsen különbség az egyetemi tanárok és a kétkezi munkás emberek fizetése között. Az egyetemi emberek maximum presztizsből tanítanak, mert ezáltal hozzáférnek esetleg más munkákhoz is. 

Feltűnő azonban, hogy egyik bér sem tartalmaz érdemi diszkrecionális jövedelmet, a politikusokon és a szűk vállalatvezetésen kívül nálunk nem nagyon vannak olyan terek a gazdasági életben, ahol normális lenne a bérezés.

Ennek a nyikhajnak, senki nem szólt erről?

Külön napirend, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártorkácia, amikor totál érdem nélkül feji a közkasszát, akkor véletlenül nem-e az előző FIDESZ kormány idején bevezetett Halász-Zuschlag paktum szerinti elvek alapján jár-e el!

Ha igaz lenne lézerjános modellje, akkor nem lennének FIDESZ bárók, csak MSZP bárókat ismernénk. Csakhogy a valóság az, hogy a FIDESZ még talán jobban tele van olyanokkal, akik életükben soha semmit nem csináltak, csak a FIDESZ szekerét tolták.

Nem sajnálnám tőlük a manager fizetést, ha közben ne lenne ennyire leharcolva az országunk! Pusztítani tudnak de építeni nem!

Miért fizetjük meg őket ennyire, ha eszeveszett tempóban pusztítják a közjavakat, de integrációs teljesítményeket nem látunk sehol !?

 Amikor a bolgomban először megítéltem a "tavalyi fasisztaverseny győztese" címet, akkor annak az MSZP országgyűlési képviselőnek adtam, aki azt kérdezte egy LEADER alakuló ülésen a civilektől és a vállalkozóktól, hogy mindenki mondja meg, hogy FIDESZ vagy MSZP körökből jött-e.

A LEADER pont egy olyan helyi gazdaságfejlesztési módszer, ami oda ad egy térségnek több százmilliós forrást, de előírja, hogy olyan tervező, forráselosztó és monitoring rendszer épüljön ki, amiben a pártok emberei kisebbségben vannak.

Kötelező úgy felállítani ezeket a grémiumokat, hogy a civilek túlsúlya érvényesüljön a döntéshozatali pontokon.

A LEADER hazai elszabotálásán látszik igazán az, hogy a hazai politikusaink minden területen kiiktatják a versenyt, a közösségi öngondoskodást, a társadalmi tervezést, a helyi állampolgári önszerveződéseket a helyi gazdasági szereplők hálózatait...majd előállnak azzal, hogy rajtuk kívül nincs is senkinek semmilyen integrációs teljesítménye.

Na ezért hívom én őket civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciának. Ezek iparszerűen ezzel foglalkoznak 15 éve! Ezért előzött meg bennünket a többi Visegrádi ország.

5 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr802756240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ésaiás 2011.03.20. 18:27:43

A gondolatmeneted gerincével nagyonis egyetértek. Ami viszont szerintem gond, a valamennyiünké, az a használt fogalomrendszer szétszórtsága, esetlegessége, struktúrájában XIX. századi volta.
Az igazság elmondhatósága múlik a közös fogalmakon. És ezeknek a rögzítése közös feladat... ha érted, hogy mire gondolok.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2011.03.20. 22:00:07

@Ésaiás: A magam részéről annyit tudok tenni, hogy pozícionálok bizonyos fogalmakat.

Itt és a nol-on.

Amíg otthon éltem személyesen is bekapcsolódtam sok mindenbe. Ma már csak a neten vagyok jelen.

Ésaiás 2011.03.20. 23:35:02

@Saman:

Én általános nyelvészként ennél mélyebbre nyúlnék. Van ugyanis jóra intő jel a magyar múltból.

És: hol élsz, és mióta?

Ésaiás 2011.03.20. 23:36:38

És mit értesz 'pozicionálás' alatt?

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2011.03.21. 03:23:51

"És mit értesz 'pozicionálás' alatt?"

Ez egy marketinges szakkifejezés.

A termék életciklus elején tudatni kell a célcsoporttal, hogy x z akármi elérhető.

"És: hol élsz, és mióta?"

Két és fél éve abbahagytam a közösségfejlesztést és kijöttem szakácskodni Angliába.
süti beállítások módosítása