Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Pavlov mint pártmerketing tanácsadó

2014.03.29. 13:24 :: Saman

A rezsicsökkentés egy átlagos értelmiségi számára teljesen átlátható kamu. Átmenetileg belenyulhat erőszakkal az állam a cégek költségvetésébe, de ugye ennek a tartós fenntartásához állami kontroll alá kellene vonni a cégeket, ami olyakor azt is jelentheti, hogy közpénzből kell megoldani a beruházásokat, fejlesztéseket, etc.

A 4-es metro 450 milliárdos beruházása egy ponton még csak 250 milliárdba került.

A társadalmi kontroll nélküli állam az adófizetők pöcsével simán növeli meg a duplájára valaminek a költségvetését, aminek ráadásul az a társadalmi hasznossága, hogy a Keleti pályaudvar - Kelenföld távolságot eztán nem 35 perc alatt tehetjük meg piros hetessel hanem 25 perc alatt metroval.

A bolondnak is megéri, 450 milliárd! Csak tessenek kiszámolni, ha naponta 70.000 budapesti nyer 10 percet és mondjuk azt az időt szoftverfejlesztésre fordítják, akkor a GDP növekedés felszökik évi 13%-ra és 10 év alatt úgy visszajön ez a 450 milliárdos beruházás mint a pinty! Ja a pinty nem jön vissza? Na ez a befektetés, sem fog megtérülni soha, és ezt pontosan tudtuk akkor, amikor azt hazudtuk magunknak, és az Európai Uniónak, hogy kiszámolhatóan vissza fog térülni!

A 450 milliárd Ft a piacon dolgozók számával osztva kb. 220.000 Ft per fő. A kedves olvasó az utóbbi 20 évben mennyi idő periódusban rakott félre ennyi szabadon felhasználható tartalékot?  Ha összeadjuk az éves SZJA bevételt a minimálbéresektől az évi 3.000.000 Ft-os bértartományban keresők által befizetett SZJA nagyjából ennyi összeg jön ki. Az átlagemberek egy teljes évi SZJA befizetését költöttük erre a kapitális marhaságra. Ha közben fizetjük ebből az államadósságot, a pedagógusok és az ápolónők bérét stb. Akkor a nemzeti költésgvetésünk mennyi idő alatt rak össze ennyi szabadon elkölthető forrást?

A magyaroknak nem ez az első olyan beruházásuk, amely évtizedes mértékben vágja agyon a mozgásterünket. A Horthy rendszerben egy éves GDP árából felépítettünk egy tengeri hadihajót /hamár tengernagyunk van a király helyén/, amit aztán az első útján elsülyesztett egy olasz csónakból elindított torpedó.

A Kádár rendszer Bős nagymarosi beruházása hasonló durva pofon a hazai államkasszának de a Mátraaljai Hőerőmű is hasonló kapitális szégyenfolt a gazdaságtörténetünkön.

A mostani esetben a szakmai melléfogás vélhetően a pártokrácia merendelésére hazudik a költségvetésnek. Az rejtély, hogy az EU ezt milyen alapon hiszi el, és írja alá! A pártokrácia szereti és keresi a korrupciós lehetőségeket, ez a Margit híd felujítására megszavazott extra 15 milliárdnál is tisztán látszott.

A civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhéről szépen meg szokta írni a sajtó, az összes viselt dolgait, az újságolvasók pontosan tudják ezeknek a sztroiknak az apró részleteit.

Mi az oka annak, hogy az átlag magyar szavazót még sem igazán hatja meg a mértéktelen pazarlás, az egekig érő dilettantizmus és a lopás lopás hátán!

Miért látszik sztárnak, a nemzetközi magyarellenes zsidó világösszeesküvés képébe oltott rezsicsökkentés a politikai szocializációs vetítő versenyben?

A rezsicsökkentés először is egy egyszerű kép.

Villanyszámlát mindenki látott már, metro vonal villanyszámlát nem. Az az üzenet, hogy a 4-es metro éves 7 milliárdos megemelkedett üzemeltetési költséget fog termelni, amíg a világ világ, az semennyire nem bírja érdekelni az embereket, mint ahogy az sem, hogy a bevételek növelése érdekében papíron bezártuk a 47/49-es villamost és bevezettük a dugó díjat, azért, hogy az utasokat szögeskorbáccsal rákényszerítsük a 4-es metro használatára.

Később, aztán mégse akartuk bezárni a villamosvonalakat, de mondjuk az autókat kirekesztő dugódíjról aláírtuk az EU-val a szerződést.Nem bejósolható, hogy az EU szerződés szegés miatt utólag visszakéri-e a pénzét vagy esetleg az autóhasználók, azért lesznek kitiltva a belvárosból, mert ez az ideológus érdekcsoport így oldja meg, hogy abban a pályázatban egy kicsit igaza legyen. Ezek a kurva pályázati ürlapkészítők minek kérdeznek olyanokat, hogy mi lesz a projekt társadalmi hasznossága!

Ezekkel az adminisztratív eszközökkel egy kicsit meg lehet emelni az utasszámot, de azt azért tessenek buszjegy árra és bérlet árra visszaszámolni, hogy 7 milliárdos extra árbevételt, hogyan tudna produkálni a főváros lakossága a BKV kassza számára!

Hogy a történet bonyolultságát egy kicsit feltupírozzam, had állítsam egymás mellé az amerikai és a magyar politikai szocializációs háttér, azon sajátosságát, hogy e két nemzet emberképe miként viszonyul a civil érdekképviseletekhez.

A magyar mainstraim világkép szerint az ilyen bloggerek mint én, a magyarpusztító zsidó világösszeesküvés fizetett ügynökei, akiknek egy szavát sem szabad komolyan venni, mert még az utolsó vessző is gonosz hazugság minden megnyilvánulásban. A civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe jobb oldali fele ragasztotta rá ezt a cimkét a független állampolgári önszerveződésekre is, de a bal oldali civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhének ilyen cimke nélkül is meggyőződése, hogy ezeknek a mozgalmaknak, hálózatoknak, szervezeteknek pusztulnia kell. Az első FIDESZ kormány óta, a Halász-Zuschlag paktum alapján közösen irtogatták a független civil világot 16 éven keresztül! A Békemenet nem történelmi előzmények nélkül született, nem is a Népfront a történelmi előzménye, hanem a Barabás Miklós féle Európaház, amely a civilgyilkos zsákmányszezrő pártcsürhe szerint, a civilek egyedüli hiteles képviselője volt, ameddig a Békemenet meg nem jelent a színen.

A civil szektor és ebben a demokrácia fejlesztéssel foglalkozó single issue mozgalmak hihetetlen virágzásnak indultak Magyarországon a rendszerváltás után. Darabra volt annyi civil szervezetünk egy ponton, mint mondjuk a FÁK oszágokban összesen. Ez a kultúránk részvételi demokrácia hajlandóságáról, az alkotóerőről, a tenni akarásról, a felelősség vállalásról egy hihetetlen fontos adat! Belülről is reményteli volt láni a közösségi erőfeszítéseket! A Halász-Zuschlág paktum utáni világban ez a virágzó civil társadalom elpusztult. Modernizációs harakiri az országtól, hogy ma nincsenek érdek képviseleteink, senki nem képes az "érintettek társadalmi önszerveződése" szerepében belebeszélni a közbeszédbe! És nincsenek intézményesült humánszolgáltatók, akik az évi 1000 milliárdos EU fejelsztési pénzből megvalósíthatták volna a hiánypótló szolgáltatásokat. Az egy vicc, hogy az index az én írásaimat teszi  k,i és nem másik 300 civil erő tombol a kampány idején, hogy felhívja a figyelemet a saját területén lévő problémákra! 

Amikor a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe a Társadalmi Szerezetek Támogatását Felügyelő Bizottságot egy állandó forráselosztó szervre cserélte, megalakult a Nemzeti Civil Alap, akkor az első forrás elosztás már alapvetően arra alpult, hogy "kit támogattunk tavaly": Ez pedig egy olyan "pillanatfelvétel", hogy ki maradt élve a Halász - Zuschlág paktum utáni években, ahol a szakértői listákat rendre kidobták és a pártlisták alapján ítélték meg, hogy kinek van itt értékelhető civil tevékenysége. Az aktivitási szándék, a társadalmi kontroll szándék olyannyira került a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe kontrollja alá, hogy az NCA utódszervezetéből a Nemzeti Nemzeti denagyonNemzeti :( civil vagy mi ) Alapból már egyéb társadalmi célunk sincsen nekünk civileknek, minthogy az emberek megtudhassák, hogy az MSZP bűnöző. Meghogy Bégetőmenetbe vonuljunk ahol orbán elmondhatja nekünk, hogy a nép azt, és pont aztat akarja amit ő! A FŐ!

A metro építéssel kapcsolatban asszem 2008-ban írtam egy cikket arról, hogy egy Varga Károly féle 1971-es kutatás szerint a magyarok sportot űznek abból, hogy a döntés előkészítési folyamatokba nem szoktak bevonni érintetteket és igen sokszor a szakértőket is elhessegetik. Ha a metro beruházásnál egy sima egyetemi hallgató akármikor kiszámolná, hogy ebből a 450 milliárdos sztoriból nem lesz évi 10 milliárdos árbevétel növekedés, akkor a civilgyilkos zsákámnyszerző pártcsürhe első stratégiai lépésként először is mérnökteleníti a döntés előkészítési folyamatot, egy kis kokót csempész az EU döntéshozók kávéjába és valahogy elintézi, hogy a turpisságra csak akkor derüljön fény, amikor a hjkhjkhg általános iskola második béjében szerveződő "4-es Metro Furujaszakkör" egyszer csak Csicsolínát választja fővédnöknek!

Az amerikaiak vagy általában az angolszász országok ezzel szemben megfeveszekedettül ragaszkodnak ahhoz a mágikus fantáziájukhoz, hogy állítólag a mérnökök tudnak számolni és a civilek meg nem hagynak jóvá elképesztő pazarlást, tolvajlást és közpénzből finanszírozott dilettantizmust.

A rezsicsökkentés pofon egyszerűségéhez visszatérve a többi politikai erőnek is kellene olyan téma, amely segít megérteni az embereknek, hogy mit veszítenek azzal, ha nem ő van kormányon.

A hatalma van - kiszolgáltatott helyzetekben a legkönnyebb szabályozni az ember viselkedését. Ha a sivatagban sétálok egy pohár vízzel a kezemben és találkozom egy éppen kiszáradni készülő polgártársammal és megkérem rá, hogy adja már el nekem a 120 négyzetmeteres budai lakását 4 forintért, akkor az ajánlatom tök jó üzletnek tűnhet, ha a vizet csak úgy szívességből becsomogalom egy ilyen "egyet fizet kettőt kap" marketinges dumába.

Orbán határozottan arra építette a /túlélési/ stratégiáját, hogy ha ő bukik, akkor, amit a rezsicsökkentéssel adott azt a kutyafejű tatár magyarellenes világösszeesküvés parlamenti képviselete /copy right Bogár László/, biztosan összerombolja. Ők már csak ilyenek!

Ezzel megvonta azt, amit adott.

Pontosabban előre rákente az ellenfelére, azt a magyarpusztító világösszeesküvés képletet, amit a magyarok menten megláthatnak a villonyszámlájukon, ha viktorunk a csodatévő szentember, ki népét úgy szerette vala, már nem lesz minielnökünk.

Akik ezt elhiszik neki,azok boldogan fizetnek más csatornákon

  • Grippen ügynél 15 millió Euro belcsúszott a politikusaink zsebébe.
  • A Simens villamosoknál 5 milliárddal többe került az "üzlet".
  • A Margit híd felújításnál 15 milliárdot cimkéztek meg a pártkasszáknak.
  • A MÁV Cargo 3 milliárdos sikerdíjáról is az derült ki hogy pártpénz...
  • és az EU pénzek évi 1000 milliárdjánál is láttuk, mert felvette egy lelkes polgártársunk, amint Weinenberger felajánlja a pártok szolgálatait a vállalkozónak. Zuschlag leülte ezügyben pár tízezer Ft-os tételért, amit kapott!
  • és most adjuk hozzá ezt az extra 200 miliárdos hisztipénzt, ha csak az egészet a 450 milliárdot nem tekintjük kidobott pénznek

Lényegében az nem kérdés, hogy erre rá fognak e jönni az emberek. Előbb utóbb leesik a tantusz!

Az emberi rendszerek nem időben fejlődnek!

Magatartás váltás útján.

Lesz egy olyan kor, ahol  mindezt az emberek nem a történelmünk legfantasztikusabb korának fogják tekinteni.

Megfogalmazódik majd pár kérdés!

A közvéleménykutató cégek egyfolytában arról írnak, hogy a nép egyelőre még nem haragszik a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhére! Sőt egyre jobban szeretjük és istenítjük őket! Hát még ők önmagukat!

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr555884301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.03.29. 17:41:27

Rohadtul és unalomig ismerjük a magadfajta ballib majmok szövegét.

Az "Állam rossz tulajdonos" felkiálltással kiárusítottátok az országot, a közműveket.

A közművek esetén külön emelei a megkérdőjelezhetetlen "Állam rossz tulajdonos" mantra fényét, hogy majdnem az összeset külföldi állami tulajdonban levő cégek vették meg.

Persze nem kétlem igazatok volt.
Az MSZP-SZDSZ kormányok idejében teljes mértékben igaz volt a tézis, hogy "Az állam rossz tulajdonos".
Hagyó féle tolvajok százmilliós jutalmazakkal lopta meg az adófizetőket, a Demszky féle csürhe pedig 4-es metró költségeit emelték az egekbe, úgy hogy semmit nem tettek közben.

Szóval nem az "Állam rossz tulajdonos", hanem az MSZP-SZDSZ kormány lopott pofátlanul, és élt vissza a hatalmával, miközben elkótyavetyéltek mindent ami mozdítható volt.

A közmű cégeket majdnem az összes állam megtartotta állami tulajdonban.
Mert csak így tudják garantálni, hogy a polgárok nem pusztulnak bele a közüzemi számlákba.

Mint nálunk, ahol eladás után az áram ára 200%-al, a gáz ár ("Nem lesz gázáremelés" után) 300%-al drágult.

Ezt a folyamatot, kiszolgáltatottságot, és kizsákmányolást szünteti meg éppen a Fidesz, amit az MSZP-SZDSZ kormány teremtett.

2014.03.29. 18:27:39

Nagyon jó cikk.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.03.29. 20:29:31

Szóval nem az "Állam rossz tulajdonos", hanem az MSZP-SZDSZ kormány lopott pofátlanul.

Az én számlálóm szerint a FIDESZ kormány leg arcátlanabb tolvaj, de ez nem menti fel a másikat.

Az meg hogy együtt lopnak, az meg inkább arra sarrkall, hogy mindekettőt úgy kezeljem, mint tolvaj rabló bandát, útonálló csürhét!

Coix 2014.03.29. 20:39:40

Bocs, de elég hülyén veszi ki magát, ha a történelmi példálózás komoly tárgyi tévedéseket tartalmaz:

"A Horthy rendszerben egy éves GDP árából felépítettünk egy tengeri hadihajót /hamár tengernagyunk van a király helyén/, amit aztán az első útján elsülyesztett egy olasz csónakból elindított torpedó."

Gondolom, a Szent István csatahajóra gondolsz, amit 1918-ban süllyesztettek el az olaszok. Az még nagyon nem a Horthy-rendszer volt, annyira nem, hogy akkor még bőven IV. Károly volt a királyunk.

Az ilyen tárgyi tévedések aláássák az egész poszt hitelességét. Pedig az alapgondolat, hogy az állam rossz gazda, azzal teljesen egyetértek.

MSZP Afrika Korps 2014.03.29. 20:42:05

ajvék a 15%ért

hajrámaszop!

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.03.29. 21:00:32

Köszönöm a kiigazítást! holnap kijavítom!

Már a második kommentelő jön azzal, hogy ez a cikk az állam rossz üzletember tételt birizgálja.

A mi államunkat nem eufemisztikus kicsit "üzletemberekzni"?

Ezek piti lótolvajok!

Ez a cikk, mint a blog másik 900 cikke arról szól, hogy minálunk miért nem lehet az érintettek bevonásával társadalmi kontroll szervezeket működtetni?

A magyaroknál nincsen TV? vagy rádió? vagy internet?

OkoskaTo:rp 2014.03.29. 21:10:55

@Saman: "A rezsicsökkentés egy átlagos értelmiségi számára teljesen átlátható kamu."

Nem és nem. Az értelmiségiek között is akad Fidesz-szavazó szép számmal. Ráadásul nyolc általánossal is képesek sokan felfogni, hogy nincsen ingyen ebéd - a rezsicsökkentést valakinek majd meg kell fizetnie.

Ráadásul ha te magad az értelmiségiek közé sorolod, legalább alapfokon tudj már helyesírni, de legalább a Wordbe copy-pastelni a cikked, és rászabadítani az automatikus ellenőrzőt.
süti beállítások módosítása