Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A leggonoszabb kicsit nagyobb

2014.03.21. 11:50 :: Saman

A FIDESZ demokrácia pusztító háborúja 1998 óta, 16 éve mérgezi a hazai közéletet.

Kulturális léptékben nem feltétlenül felfogható apró lépésekben, csigolyánként törték el a fiatal magyar demokrácia gerincét. Az egyszerű emberek, akiket a félfasiszta világképpel kokettáló pártszimpátiájuk miatt sokszor "Mari néni tudatállapotúaknak" szoktam bélyegezni, nem nagyon foglalkoznak olyan kérdésekkel, mint a sajtószabadság, a törvényes rendre épülő jogállam, a független igazságszolgáltatás...etc..

Legutóbb a Március 15-i ünnep elhozta a magyaroknak azt a "szabadságot", hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe ezután szabadon perelheti azokat, akik a mobil telefonjuk fényképező funkcióját használják, olyan helyzetben, ahol társadalmi kontroll céllal, rögzíteni akarunk valamit.

Eddig a közszereplőknek és a nyilvános rendezvényeken megjelenőknek, például a politikai tiltakozási akciókon lévőknek, tolerálniuk kellett a fényképezést, innentől kezdve a fotó készítés, bűncselekmény.

Ez a kurzus próbálkozott már agyament szabadság korlátozó javaslatokkal. A blogok betiltásáról szóló javaslatuk rendre kiverte a biztosítékot az európai jogvédőknél és az EU szervek visszaverték a pártokrácia támadását a civil életvilág ellen. Fodor Gábor meg is jósolta, hogy erre az lesz Orbán stratégiája, hogy az EU polgárvédő kontrollját úgy fogja kiiktatni, hogy kilép az EU-ból.

Tóta W. a nemzeti italboltok ötletének felmerülése mentén biztosra veszi, hogy a kormányszóvivői cáfolat az azt jelenti, hogy a FIDESZ bárók erre a piacra is ráteszik a mancsukat.

Én is régóta hajtogatom már, hogy a FIDESZ, nem csak a politikai szólamok szintjént tolja a közállapotokat a polgárháború felé, hanem tényleg csak azt az egyetlen alternatívát preferálja, minden más kommunikációs csatornát megszüntetett már.

A politika, alternatívák közötti választást jelent.

A beszédre épülő alku, - aminek az érdek egyeztetés része - és az öldöklésre épülő háború, alternatívái egymásnak.

Amikor Magyarország úgy dönt, hogy esküdt ellenségének tekinti a helyi béralkut és az országos érdek egyeztetést, amikor minden törvényt az érintettek érdekeinek meghallgatása nélkül írnak, amikor minden törvény a maffia lopását hivatott elfedni, akkor mi már réges régen a nyílt erőszak világát ünnepeljük, azt tekintjük szakrális szentségnek és közjónak, ha a politikusok minél jobban és minél arcátlanabbul meglopnak bennünket.

Amikor ez a rendszer megpróbálja ezt konzerválni, akkor ott kódolva van, hogy a kiraboltaknak, előbb utóbb fel fog tűnni, hogy a közéleti kirekesztettségük és a gazdasági kirekesztettségük összefügg.

És akkor fel fognak állni az emberi jogokért. Például a szólás szabadságért.

Aminek része az is, hogy interpellálható-e a politikus. Van-e nyilvános vita, tudunk-e embert küldeni, aki a nevünkben felteszi a kérdést?

Része az is, hogy megpróbálja-e a hatalom elvenni a blogíráshoz való jogot vagy a fényképezéshez való jogot!

Mivel ennek az ideológus érdek csoportnak ezekről középkori elképzelései vannak, így előbb utóbb majd az ő nyelvükön fog velük beszélni, aki kommunikációra mélatja őket.

Lesz aki az "akasszátok fel a királyokat" kihívást venni fogja, és akkor majd sírhatnak jogállam után. Lesz aki az erőszak nyelvén, a terror nyelvén fogja számon kérni, hogy miért fokoztuk az egekig a döntés előkészítési folyamatokból a kirekesztettségünket! Lesz, akinek fel fog tűnni, hogy az értékeléshez, előbb el kell tüntetni az útból azt az ideológus érdekcsoportot, aki gátolja a kérdések felmerülését! Orbán Viktor rendszerének bejósolhatóan egy golyó fog véget vetni!

Az elmúlt években az arab térség után,a törökök, vagy az ukránok, vagy a montenegróiak lázadása mutatja, hogy a nép egy ponton túl nem tűri el ezt a hazudozást, lopást, és keret alkotó dilettantizmust.

Orbán az antiszemita világkép újra élesztésekor megkezdte Magyarország háborúsítását és azóta csak fokozódó erővel tolja az országot a vesztébe.

Az új választási rendszer egyfordulós "az nyer, aki a legnagyobb" feladványa nem legitimálja őt.

Az egy egyszerű csoport dinamikai feladvány. Szimpla manipuláció! Ha ő egy kicsit nagyobb mint a második, akkor nyerni fog.

Másodikból meg "sajnos" kettő van, a történet így le is van játszva.

Így a szavazatok megoszlása miatt nem lehetséges a kormányváltó szavazatok öszpontosítása!

Főleg, ha két rohadt második van, egy oszló tetem bűzét árasztó első mellett.

Az egyik második ugyan attól a korrupciótól bűzlik, a másik meg ugyan attól a fasisztoid ideológiától!

Megint arról van szó, hogy ezt a keretet ő alkotta! Még a pártjában sem tette fel a kérdést, hogy ez a probléma megoldási algoritmus kell-e nekünk! Ami a közélet mérge, arra ez a módszer az orvosság?

Senkivel nem egyeztette, hogy az arcátlanság ekkora formája járhat-e azzal, hogy a FIDESZ nevezetű csoport tagjai különösen a parlamenti képviselők, nyíltan kockára teszik a családi életstratégiájukat, amikor a gomb megnyomásával és a kussolással és a döntés utólagos társadalmi vitájában elhangzó ideologizálással beteszik a mellkasukat az orbán ötlete mellé!

A blogon 7 éve követem, hogy a magyarok miként építik le a szólásszabadságot, miként ünneplik a maffiapártokat a szervilis sajtón keresztül, milyen trükökkel igyekeznek megszeretni, hogy a kirablottságuk az egekig fokozódhasson!

Az elejétől kezdve veszélyesnek tartom ezt az irányt! Sajnos az eddigi vészmadár jóslataim bejöttek!

79 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr475871109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MSZP Afrika Korps 2014.03.21. 19:08:03

Felháborít a fidesz korupciója.

hümhüm 2014.03.21. 19:15:23

Sámán, kezeltesd magad. Ütődött bérretegő operett-vátesz.

Éhes_ló 2014.03.21. 19:22:41

Teljesen elvesztettétek az eszeteket a pániktól, hogy buktor és a vona ismét győzhetnek.

Alig várom, hogy ismét megtörténjen és ti végre elhúzzatok a fenébe az antall óta becsomagolt bőröndöstől - haza.

dukeekud 2014.03.21. 19:29:01

Szazszor inkabb a fidesz diktaturaja, mint az mszp "demokraciaja".

Mert amiota a fidesz bevezette ezt a kegyetlen diktaturat, azota nem lonek halomra, vernek felholtra embereket az utcakon. Ezenkivul nem hurcolnak el es kinoznak meg embereket a bortonokben.

Es egyaltalan, az egesz demokracia egy rakas szart sem er, miota Amerika a demokracia neveben biroi felhatalmazas nelkul kivegzeseket hajt vegre vilagszerte, es napi gyakorlatta valt a kinzas. Es a totalis megfigyeles.
Mostanra a demokracia kifejezes, oly mertekben lejaratodott, hogy a liberalishoz hasonloan, mar inkabb szitokszonak szamit.
Szoval inkabb egy laza diktatura, mint az amerikai tipusu demokracia.

dr kíváncsivagyok 2014.03.21. 19:31:35

"Az egyik második ugyan attól a korrupciótól bűzlik, a másik meg ugyan attól a fasisztoid ideológiától!"
1.) Ugyanattól
2.)Demokrácia-pusztító

A korrupció mértéke is lényeges,..vagy egyforma súlyú a "Nokiás doboz",..és a Kozgép 100 milliárdok ?!

dr kíváncsivagyok 2014.03.21. 19:33:12

@dukeekud:
"Ezenkivul nem hurcolnak el es kinoznak meg embereket a bortonokben."
Ugye tudod , hogy ez konkrét hazugság ?

pneumónia 2014.03.21. 19:42:13

Szinte nevetséges ez a korrupció (fétis)vita a blogokon :) Ami mindig volt, lesz azzal nincs mit kezdeni. Ahogy a poén mondja ... az az amiből mi kimaradunk:)

Én azt mondom hülye a Magyar, erre veri magát, lehet 1000 példát felhozni, vele ellene, mindkét politikai oldalon.

Kezdek arra rájönni, hogy aki képes aktuálpolitikával foglalkozni az vagy ostoba és megbízhatatlan lusta dög, (okoskodik)vagy ebből él, mert szintén lusta dög elmenni keresni normális állást mert még ott véletlen tényleg nyomni a melót alkotni valamit.

Gyerünk kezdjetek el okoskodni ahelyett hogy a gyerekkel/asszonnyal/kikapcsolódással foglalkoznátok
Hergeljétek magatokat:)

dukeekud 2014.03.21. 19:43:43

@dr kíváncsivagyok: Marpedig 2006-ban az mszp kormany idejen, amikor meg javaban viragzott a demokracia, ez napi gyakorlatnak szamitott. Hogy az utcarol elhurcolt embereket, miutan a birosag hamis tanuvallomasok alapjan bebortonozte, a bortonokben napokig hetekig kinoztak, vertek, megalaztak.

Simon Gábor Mszp 2014.03.21. 19:51:03

@MSZP Afrika Korps:
Elvtárs fogjunk össze, és küzdjünk a fidesz mérhetetlen korrupciója ellen.
Szegény Velsz Tamas-t is, annyira elkeserítte, a velejéig romlott fidesz, hogy végül nem látott más kiutat.

MSZP Afrika Korps 2014.03.21. 19:59:21

@Simon Gábor Mszp: Nem tárgyalok fidesz titkosügynökökkel, mert egyszerüen felháborít amit müvelnek.

.Gordon Gekko. 2014.03.21. 20:12:33

'Orbán az antiszemita világkép újra élesztésekor megkezdte Magyrország háborúsítását és azóta csak fokozódó erővel tolja az országot a vesztébe.'

Aha.

'Az egy egyszerű csoport dinamikai feladvány. Szimpla manipuláció! Ha ő egy kicsit nagyobb mint a második, akkor nyerni fog'

Diktatúra szag van.

'Az új választási rendszer egyfordulós "az nyer, aki a legnagyobb" feladványa nem legitimálja őt.'

Őt? Kit? Ill. kit legitimál és kit nem?

'Másodikból meg sajnos kettő van, a történet így le is van játszva.

Így a szavazatok megoszlása miatt nem lehetséges a kormányváltó szavazatok öszpontosítása!

Főleg, ha két rohadt második van, egy oszló tetem bűzét árasztó első mellett.

Az egyik második ugyan attól a korrupciótól bűzlik, a másik meg ugyan attól a fasisztoid ideológiától!'

Zorbánaljas, zorbánahibás!

Jaime Lannister 2014.03.21. 20:14:34

@dukeekud: Vagy nagyon messze gurult a gyógyszered, vagy jól jártál az egykulcsos jövedelemadóval, vagy nyalod a Fidesz seggét, "barátom". :-(

ben2 2014.03.21. 20:28:48

A post kontraproduktív fröcsögéseit nem kommentálnám, azok önmagukban is elég bizonytalant riasztanak el a balosoktól, miért zavarnám ebben a szerzőt ugye.

Ami viszont a választási rendszer logikájáról szóló kritikáját illeti, egy-két dolgot érdemes tisztázni.
Jelen esetben három politikai pólus van az országban:
- aki összességében elégedett azzal, amit a Fidesz csinál (Fidesz)
- akik szerint rossz az, amit a Fidesz csinál (az egyszerűség kedvéért: MSZP)
- akik szerint azért rossz, amit a Fidesz csinál, mert nem csinálja eléggé, illetve nem gondolja komolyan (Jobbik)
Azaz a három pólusból a két ellenzéki távolabb áll egymástól, mint a Fidesztől.
Az ellenzék tehát elsősorban nem számszakilag van hátrányban, hanem az ellenzéki erők alaptermészetüknél fogva nem kompatibilisek egymással.
Ebben a helyzetben két módon lehetne alakítani a választási rendszert:
1. minden párt a társadalmi támogatottságával abszolút arányosan képviseli magát a törvényhozásban. Ez az egy fordulós listás választás.
2. Az a párt kormányoz, amelyik egy adott szinten túl megelőzi a többit. Ilyen volt az előző és ilyen a jelenlegi rendszer is.

Belátható, hogy akármelyik eset is jöjjön szóba, a jelenlegi adatok alapján a baloldal nem alakítana kormányt.
Ehhez képest az egyfordulós listás szavazás a baloldal számára legkedvezőbb esetben patthelyzethez, vagy Fidesz-Jobbik kényszer koalícióhoz vezetne.
A szerző pedig azon kesereg, hogy erre kevés az esély.

A választási rendszerből egyébként adódik egy érdekes lehetőség a baloldal számára, amivel úgy látszik a mára már gyűlölet-extázisba hergelt híveik nem számolnak:
jelentősen túl kell szárnyalni népszerűségben a Fideszt és akkor a kétharmad is összejöhet, pont az új választási rendszernek köszönhetően. Akkor aztán újra lehet írni a választási rendszert is, ha még akkor is igazságtalannak tűnik.
Ehhez persze változtatni kellene a baloldali csapat összeállításán és vérgőzös fröcsögés helyett hiteles és pozitív üzeneteket kellene megfogalmazni.
Persze aki kármentésre játszik és csak a már meglévő hívek fanatizálásáig terjed a tehetsége, az ne álmodjon kétharmadról, de kormányváltásról sem, mert egy demokráciában az nyer, akit többen támogatnak és nem az, aki hangosabban üvölt.

J.László 2014.03.21. 20:32:19

Az a helyzet kedves blogger, hogy az SZDSZ mérgezte 20 évig a magyar közéletet. Az MSZP pedig kb. száz éve, ha dicső elődeit is beleszámítjuk. Mindez semmi ahhoz képest, hogy pont ti nevezitek magatokat demokratáknak, hogy a bőr nem sül le a képetekről.

Behajtó70 2014.03.21. 20:43:04

Ez a sas kabarénál is lejjebb van!

_most_ 2014.03.21. 20:43:26

egyetértek, a fidesz minden lépésével folyamosan építi le a demokráciát, persze elhiszem hogy a fidesz szavazóknak nem fontos a demokrácia, úgyse értik, ostobák, nekik a szocializmus is jó volt, legalább nem kellett gondolkodni. Tényleg nem értem, akik diktatúrát akarnak, miért nem költöznek Észak-Koreába, akkor imádhatnák a helyi Orbánt, akinek 3/3-a van, 99.98%-os választási részvétel mellett.

Demis Castro 2014.03.21. 20:45:02

@ben2: Azokat az embereket hova sorolod, akiknek a tökük tele van 1. a fidesszel, 2. az mszpvel, 3. a jobbikkal?

Vagy ők nem számítanak "pólusnak", mert ők "csak úgy vannak" itt ebben az országban???

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.21. 21:06:25

Ha bebizonyosodik hogy Weisz Tamást a ballibsik őlették meg hogy ne pofázzon akkor tuti nem kerültök be a Parlamentbe, ezzel tisztában vagytok elvtársaK?!

Hajrá Magyar Nemzet, Pesti Srácok, HírTv nyomozói csoport!

taga20 2014.03.21. 21:11:02

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
hajrá echotv, hajrá m1, hajrá dunatv! ha bebizonyosodik, hogy a fityesz rendőrök nyírták ki welsz tomit, ako nem jut be a fityeszmaffia:)

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.21. 21:12:41

@taga20:

Nem fog, nyugi :) Ugyanis nekik pont hogy érdekük lett volna hogy kitálaljon...

Logika!!

A poszthoz meg:

Kurva nagy diktatúra az ahol sokkal több jelöltre lehet szavazni mint Lopcsányék idején... :DD

Minél több jelölt - annál nagyobb diktatúra. Ennyit a liberálisok logika felfogásáról :DD

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.21. 21:15:51

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Mármint nem fog bebizonyosodni ilyesmi.

Gondolkozz már bazmeg!! Kinek nem volt érdeke hogy járjon a szája?! A maszopnak!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.03.21. 21:18:06

Jajajajajajajjajajajajajaaaajaaajjjjj...

Náááááciiiiiiikk..

Jajajjjjaajjjjjaajajjajajjjajjajjjjjjjjajj...

Faaaasiiiiiiiiiiiiiiiisztáááááááááááááááák...

Tökre unom ezeket a munkásőr mentalitású ÁVH-s leszármozottakat, akik semmi mást nem tudnak mondani.

Semmi mást nem tudnak mondani, mert a kommunista apjuk beléjük verte, hogy akik nem értenek vele egyet, azok nácik, de legalábbis sötétben bújkáló ellenforradalmárok.

Szóval ezek a tetű komcsik csak ordítanak, ordítanak, náciznak, fasisztáznak de a hangjuk és sopánkodásuk már az ingerköszöböt se lépi át, az ország 90%-nál.

Szerencsére.

Ha ezek a majmok hatalomra kerülnek, akkor jöhet ismét a beazonosíthatatlan karhatalmista hadsereg, tömegoszlatásra alkalmatlan fegyverekkel...
Ugyanazok utasítására.

midnight coder 2014.03.21. 21:18:08

@dr kíváncsivagyok: Nagyon hülyének kell ahhoz lenni, hogy valaki elhiggye, hogy csak egy nokiásdoboz volt. Jó, mondjuk lehet hogy naponta csak egy. De egy kilométer 3x-os áron épült autópályán mennyit is lehet vajon lopni ? És hány kilométer ilyen épült ? És ez is csak a jéghegy csúcsa.

_most_ 2014.03.21. 21:20:31

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: nem nagyon érted, mivel a pártok nagy része nem fog bejutni a parlamentbe és egyfordulós lesz a választás, így a kis pártokra leadott szavazatok elvesznek.

midnight coder 2014.03.21. 21:20:50

@Demis Castro: Sorold még szépen ide a zöld SZDSZ-t, a lomposokat is.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.21. 21:24:48

@_most_:

Ilyen a demokrácia.

Nézd meg az USA-t: A demokrácia hazája sokak szerint, és több tucat párt indul minden választáson, de csak a 2 nagy támogatott!!

_most_ 2014.03.21. 21:25:24

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: persze, Gyurcsány ülte meg személyesen, miközben a fidesz rendőrei őrizték. Úgy tudom, fideszesekről is előkerültek volna hamis útlevelek, jobb volt ezt megelőzni.

Blogger Géza 2014.03.21. 21:29:54

Azért ennyi hülyeséget együtt tényleg ritkán olvasni.

Fotózásról:

"A sajtóban megjelent téves állításokkal szemben a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy nem változik a sajtófotó készítésének szabályozása az új Ptk. - ban, csupán a megszilárdult bírói gyakorlat került bele az új kódexbe. "

www.kormany.hu/hu/kozigazgatasi-es-igazsagugyi-miniszterium/hirek/a-kim-reagalasa-a-kepmashoz-valo-jogot-erinto-sajtohiresztelesekre

A blogokat senki nem akarta betiltani.

Fodor Gábor ezek szerint megint hülyeséget beszélt, mert ez a jóslata sem jött be.

Nem csodálom, hogy már az index számára is egyre kevésbé vállalható az a sok baromság, amit egyesek blogokba beírnak.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.03.21. 21:30:19

@_most_:

Hát persze.. Ha Puccs László kezd majd el beszélni, akkor majd itt fogod bizonygatni anyád életére esküdve, hogy Orbán legjobb haverja, és Simicska pénzügyi tanácsadója volt stikában.

Ezt az MSZP-s szarkavarást amit te löketsz senki nem eszi.
Az MSZP házi útlevélgyárosának és befektetési gurujának elintézéséhez csak és kizárólag MSZP-s érdekek fűződnek.

Ezt mindenki tudja, aki tud olvasni, így fölöslegesen hazudgálsz.

taga20 2014.03.21. 21:30:20

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
szerintem eszt a logika dogot ne erőltesd, me nem áll jó:) hülye vagy, mint a segg és ez neked nem mond semmit!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.21. 21:33:39

@_most_:

Rosszul tudod. Illene nem csak baller oldalakrol is tájékozodni!

Pl. mno.hu

taga20 2014.03.21. 21:42:55

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: öcsisajt, mi fasz van? fityesz is benne vot, egyébként hogy a faszba nem vot tomi előzetesben? esetleg érintett vagy?

_most_ 2014.03.21. 21:43:30

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: haha, az mno.hu, ez most valami vicc, az a fidesz pártlapja, értelmes ember biztos nem tájékozódik, nem csoda, ha kicsit megzakkantál :D

unionista (törölt) 2014.03.21. 21:43:37

@ben2:
ezt a kormányt a külföld fogja megbuktatni. nem gyurcsány-schiffer-bajnai trió, hanem a külföld.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.03.21. 21:44:11

fidesz = mszp
Orbán = Gyurcsány

Ennyi.

_most_ 2014.03.21. 21:47:17

@Blogger Géza: Géza nem unod még a hazudozást, gondolom a rendszerváltás előtt még a kommunizmust szolgáltad ilyen hűen.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.21. 21:49:59

@_most_:

És? Attól még igazat irnak. Nyugi, több szoci nagykutyának is volt afrikai utlevele, ezt mondta volna ki Weisz és "hirtelen" meghalt.
Megölték a Böszmefogás kutyái, hogy ne tudjon köpni. Cink lett volna ez igy 2 héttel a választások elött.

Viszont ha bebizonyosodik, hogy netán Gyurcsótányék állnak a háttérben, akkor is cink lesz nekik...tuti bukó.

Várjuk ki a végét, mit hoz le majd a magyar nemzet, vagy a heti válasz, vagy valamelyik polgári lap :))

Remélem az ügyészségben sem fogunk csalódni. :))

Na jóccakát!

.Gordon Gekko. 2014.03.21. 21:53:50

@_most_: Ja, MNO. Ja, pártlap.

MNO=SIMONGABOR

HVG=BAJAIVIDIO

Muhahahhahaahha

citrix 2014.03.21. 21:56:19

A Pocakos Focihuszár az igazi szocialista,egészen pontosan Nemzeti Szocialista.A nemzeti italboltokról csak annyit:amit a fidesz eddig cáfolt/bulvárkacsának(sic!) titulált azt bizony kivétel nélkül véghezvitte néhány hónap kivárási idő után.Pártunk és Kormányunk jobban teljesít!

.Gordon Gekko. 2014.03.21. 21:56:28

Egész ősszel aszittem az MSZPnek nincs lejjebb, erre jött az Összefosás meg a szavazatvesztés.

Akkor mondom ez már így túl jó lesz akkor fosta arcon őket Simongábor.

Most télleg nem kell már túl sok hogy a Tisztelt Ház előtt éhségsztrálkoljon a sok fíreg.

.Gordon Gekko. 2014.03.21. 22:00:52

'A Pocakos Focihuszár az igazi szocialista,egészen pontosan Nemzeti Szocialista.'

Mondjuk, ezért szavazunk rá.

'A nemzeti italboltokról csak annyit:amit a fidesz eddig cáfolt/bulvárkacsának(sic!) titulált azt bizony kivétel nélkül véghezvitte néhány hónap kivárási idő után.'

Igen, ezért szavazunk Orbánra.

'Pártunk és Kormányunk jobban teljesít!' Pontosan. Kezded már érteni?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.03.21. 22:37:01

@Blogger Géza: @Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Géza, büszke lehetsz. Ilyen pondrók értenek veled egyet, mint ez is itt.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.03.21. 22:39:45

Néztem ma az m1 híradót (tudom hülye vagyok). Meg talán szerdán is. 100%-os simongábor kiadás. Hogy a hülye riporternek is nem ég ki az agya, hogy egy adás alatt, vagy 100-szor ki kell mondania, hogy simongábor.

Hiába, no, 2014 "emútnyócéve" a "simongábor". A birkák meg bégetnek rá kórusban.

Egyébként lehet már tudni, hogy honnan volt a simongáborpénz, vagy még mindig csak bizonyíték nélkül vagdalkozik a jobboldal?

Lovag Mihály 2014.03.21. 22:43:41

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: világos libsi logikád van. nem az a baj, ha bebuksz, hanem az, ha valaki beszélni merészel róla. well done! remélem hosszú időre eltűntök a közéletből!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.03.21. 22:49:06

@Lovag Mihály: Én most sem vagyok a közéletben faszparaszt. Nektek tanítják ezt az többes szám 1-es személyes kommunikációt?

Amúgy meg ezzel most mit akartál mondani? Azt, hogy nem baj, ha az m1 híradó szerint a világban semmi más nem történik, csak simongábor?

Lovag Mihály 2014.03.21. 22:50:49

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: éreztem, h betalálok, kibillentél az egyensúlyodból. alkalmaztam a liberális dogmát: nem a média formálja az embereket, a média azt adja ami az embereket érdekli.

_most_ 2014.03.21. 22:54:21

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: a köztévé gyakorlatilag a legsötétebb diktatúrákat idéző propagandát tol mér egy jó ideje, gyakorlatilag kétfajta hír van benne, vagy az ellenzéket mocskolják, vagy a fidesz csodálatosságáról zengenek ódákat, néha még elmondják, hogy a nyugat mennyire hanyatlik, külföldön megfagynak az emberek, mert ott nem volt rezsicsökkentés és nem tudják kifizetni a számlákat.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.03.21. 22:54:38

@Lovag Mihály: Mi van? Hova találtál be? Elmebeteg vagy? Ne magadból indulj ki, csak neked áll fel a simongáborozásra, egészsésges embereknek nem. Az m1 pedig nem azt adja, ami az embereket érdekli, hanem amit Habony mond neki. Mindezt közpénzből. De tapsolj csak.

_most_ 2014.03.21. 22:59:37

@Lovag Mihály: jaj, te mennyire a buta vagy, ez az állítás a kereskedelmi médiára vonatkozik, ott olyan műsort adnak, ami az embereket érdekli, mert ott a nézettség a lényeg, hisz abból élnek, a közmédia meg az adófizetők pénzéből működik, ott a fideszes seggnyalás a lényeg, hisz abból élnek.

Fulek 2014.03.21. 23:01:55

Azt hiszem egyre nagyobb baj a bissau-guineai, mit is írok, az mszp emberei körül, ez a silány , torzító és hazug írás is ezt bizonyítja...

MSZP Afrika Korps 2014.03.21. 23:02:44

Lenn voltam az utcán és láttam egy idióta MSZPst.

Gondoltam magamba, milyen világ van ahol nem lehet az ilyet kérdés nélkül megölni? Naggyon durva világ van.

_most_ 2014.03.21. 23:07:34

egyébként ha valaki kételkedik abban, hogy Orbán diktátor, csak nézzen utána, hogy a történelem során emberek szülőfalujának lett elsőosztályú focicsata, meg vadiúj stadionja, elárulom, nem a demokratáknak :D

MSZP Afrika Korps 2014.03.21. 23:11:20

@_most_: Pont azért szavazunk Orbánra mert nem demokrata. Felébtredtél már a kómából?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.03.21. 23:13:51

@_most_: Szerintem ebben senki nem kételkedik. A helyzet az, hogy van 1-2 millió ember az országban, akinek ez még tetszik is (keménytökű magyar gyerek ez a Viktor sejj), a többit meg nem zavarja eléggé ahhoz, hogy tegyen ellene. Így lesz a fidesznek kb 1/5-ös támogatottsággal ismét 2/3-a.

_most_ 2014.03.21. 23:16:21

@MSZP Afrika Korps: tudom, hogy a fidesz szavazóknak nincs problémájuk a diktatúrával, igazából a rendszerváltás előtt se volt, neki Orbán az új Kádár.

MSZP Afrika Korps 2014.03.21. 23:17:03

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: 'Így lesz a fidesznek kb 1/5-ös támogatottsággal ismét 2/3-a.'

Igy nem lesz a demokratáknak 1/20os támogartottsággal parlamenti képviselete.

dukeekud 2014.03.21. 23:18:08

Most mar tobb tucatnyi hamis utlevelrol beszelnek. Komolyan sajnalom ezeket Bissau-Guinea-akat. Nem eleg nekik a sajat nyomoruk, akkor meg megszalljak oket a szocik.

MSZP Afrika Korps 2014.03.21. 23:18:41

@_most_: Orbán védi a kulákokat nem hergeli a prolikat a kulákok ellen. Az a komcsi fajtád tempója.

Pedig, tanulhattál volna, lehetne rendes munkád, de hiába. Marad a szájjal fosás ingyen, amekkora faszcibáló vagy.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.03.21. 23:19:07

@MSZP Afrika Korps: Igen, könnyen lehet. Viszont a monopolhelyzet soha nem jó egy országnak. De azért örülök, hogy örülsz.

Egyébként szerinted Orbán Viktor miért akar miniszterelnök lenni? Mi hajtja?

MSZP Afrika Korps 2014.03.21. 23:23:03

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: Orbán Viktort az hajtja hogy tudja hogy ő a legnagyobb élő politikus.

Ennélfogva felelős ember, és mint ilyen irtja az emeszpét sőt úgy tünik kivégezte, mint az SZDSZ-t. Szóval ez volt az ő történelmi jelentősége a magyar demokrácia történetében.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.03.21. 23:24:47

@MSZP Afrika Korps: No, én itt fejeztem be a veled való beszélgetést. De azért azt lásd: neked nem nagyon van jogcímed senkit lehülyézni. Ezt a dumát bammeg...

.Gordon Gekko. 2014.03.21. 23:33:02

Először vitatkozni akartam a bloggerrel, de egyszerüen komolytalan, kár az időért.

Annyit ér ez a blog hogy esetleg vicces lehet széttrollkodni...

_most_ 2014.03.21. 23:37:14

@MSZP Afrika Korps: nem kétlem, hogy Orbán magát a világ legjobb politikusának tartja, hisz teli van tévképzetekkel, már megpróbálták kigyógyítani, de úgy néz ki, nem sikerült, azért remélem szedi rendesen a gyógyszereit :D

_most_ 2014.03.21. 23:44:50

@.Gordon Gekko.: ne, ne légy ilyen kegyetlen, most miért fosztod meg szegény bloggert (és az olvasókat) a magasröptű érveidtől, biztos megtisztelő lenne neki ha vitatkoznál vele, sőt szerintem Orbán valójában azért nem áll ki senkivel vitázni, mert titkon arra vár, hogy talán részesíted abban a kegyben, hogy vitázol vele :D

MSZP Afrika Korps 2014.03.21. 23:45:02

@_most_: Elég gáz lesz egy skizofrén hülyétől kiszopni 3/4-re a szakértő deokratáknak.

.Gordon Gekko. 2014.03.21. 23:47:00

@_most_: A blogger megkapta amit akart, kattintásszám megvan akinek esze volt már előttem kifejtette mekkora butaságokat hordott össze. Alacsony ktgvetésü az mszp kampány, itt azért kibukik rendesen.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.03.22. 12:30:33

@ben2: Szerintem a valódi törésvonal nem ez.

Mindhárom általad felvázolt alternatíva belefér nálam a demokrácia ellenes kategóriába.

Az MSZP és a FIDESZ az előző három kormányciklusban együtt irtogatták a független civil életvilágot a Halász-Zuschkág paktum óta.

Ezektől a szervezetktől én nem várom a demokrácia újjáépítését és a JOBBIK meg erre alkalmatlan.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.03.22. 12:36:06

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Tökre unom ezeket a munkásőr mentalitású ÁVH-s leszármozottakat, akik semmi mást nem tudnak mondani."

Apám kőműves volt, anyám ápolónő.

Nem voltak AVH-sok, semmilyen komoly kapcsolatuk nem volt a hatalommal.

Én szakács vagyok.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.03.22. 12:44:08

@.Gordon Gekko.: Annyit ér ez a blog hogy esetleg vicces lehet széttrollkodni..

Köszönöm a megtisztelő figyelmeteket!

barli 2014.03.22. 16:03:41

a poszthoz:
Ember, az új rendszerben akár 33%+1 el is nyerhettek, mi ez, ha nem esély nektek? Ha meg ennyit sem tudtok összeszedni, csak ne akarjatok itt kormányozni.

a zindexhez:
gratulálok a "Tényleg kicsinálta az Index a politikai blogokat?" blogposzthoz amit végighazudnak, lehet kommentelni, de egy komment sem jelenik meg a moderáció után!

redizajn.blog.hu/2014/03/21/tenyleg_kicsinalta_az_index_a_politikai_blogokat#comment-form

dukeekud 2014.03.22. 17:03:00

@barli: Ja en is irtam nekik, mindenfele gorombasagot, de nem jelenik meg, hogy dogoljenek meg.

imres 2014.03.23. 08:58:02

"...amikor minden törvényt az érintettek érdekeinek meghallgatása nélkül írnak,..." blablabla, blablabla.
Jaj elvtárs!
Nem egészen úgy van az.
Pusztán arról van szó, hogy nem a bal-liberális maffia által kinevezett lesz az érintett.
:)
Tetszik érteni?
Szemétsöprés van.
süti beállítások módosítása