Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Valaki Zuschlag tyúkszemére lépett?

2014.03.11. 15:07 :: Saman

Az új nol szoftveren a cikkek nagy részét nem lehet kommentelni, ahogy ezt a cikket sem. Én magam főként ezen a csatornán keresztül veszek részt a hazai közbeszédben. Jelen vagyok és társadalmi párbeszéd szemszögből hol szakmai / szakértői, hol pedig mint demokrácia fejlesztő mozgalmak egyik vezér alakja, érintettként hozzá szólok az ország jövőképét érintő cikkekhez.

Én vagyok az a civil aktivista, aki 1000 nol kommentben  említettem meg a Halász - Zuschlag paktumot. Ahol forráselosztási sutymuty ment, ahol a gazdasági bajainkról volt szó vagy a "miként talál az ország jövőképet", "miként forrnak ki szakpolitikai javaslatok / ágazati megállapodások" kérdésről cikkezett a nol, ott a kommentekben behoztam azt a kérdést, hogy tudunk-e érdemi társadalmi tervezést folytatni, ha Zushlag, Hegyi Gyula és a fideszesek által tető alá hozott forrás elosztási pogorm kiirtotta a független civil mozgalmak java részét!

Politikai szocializációs szempontból egy gyöngyszem Zuschlag újabb rohama, amelyben személyes torzsalkodásként ír le egy olyan történetet, amelyben a világ legtermészetesebb dolga a független kontroll intézmények, azaz a független civil társadalom, a sajtó függetlensége és a bírói igazságszolgálatatási rendszer /ne hagyjuk ki a törvénykezést sem!/ pártmaffia érdekeknek való alárendelése!

Az intézéményességtagadó kultúránk kulcseleme, hogy ilyenkor képesek vagyunk elhinni, hogy ezt a csúsztatást, magunkban is így kell csinálnunk. A szőnyeg alá kell sepernünk, turbóznunk kell az elfojtónkánkat a körül a téma körül, hogy márpedig ez a téma nem a pártmarketing sík és a természetes közösségek gyilkos háborújáról szól, hanem a párton belül, emberek haragszanak emberekre és most éppen így élték ki az ellenszenvüket!

Végtére is minden embercsoportban van féltékenység, ármány, hatalmi harc, Zuschlag könyvében annyira EMBERÁLLAT  a politikus, hogy a liftet megállítva megpróbálja megerőszakolni őt. Nézzük csak, ők is emberek. Esznek is. Isznak is /meg is írja, hogy mit és mennyit/ és hogy mindezt a munkahelyen!!! Ejnye ejnye!

Ugyan mit keresne itt az asztalon a közösségi síkok eltozulása! Kinek fáj az, hogy a FIDESZ kormány hatalomra kerülése óta /1998/ az NCA civil pénzeit osztó bizottságokban és minden más forrás elosztó szervben a két párt listái kiszorították a független civil világot, a közjó körüli ténykedések körül! Végül is a civil közösségi vezetők is csak emberek. Amikor arról a fájdalmukról beszélnek, hogy az életpályájuk tört derékba azzal, hogy a hazai modernizáció ilyen fordulatot vett, akkor végső soron ők is csak a személyes egzisztenciális félelmeikről, fájdalmaikról siránkoznak! A kommentekben, a párt aktivisták kismilliószor nekem szegezik ezt a nézőpontot.

Ki beszél itt közérdekről? Hol létezik itt az az idea, hogy a lakáshitel kérdéseknél a hitelt fizető polgár, vagy az adózó polgár, aki az államkasszájából milliárdokat fizet rendszerkorrekciókra, korábbi hibás döntések elképesztő mennyiségű pénzzel történő lefedésére, az helyet kapjon egy lakáshitel kérdésben összehívott kerekasztalnál! Ki azok a civilek? Hol vannak? Mi a telefonszámuk? 

Ki beszél itt a közjó védelmezéséről! Arról, hogy esélye van-e az érintetteknek beleszólni a saját életüket befolyásoló döntések értékelési vagy döntés előkészítési folyamataiba!

Ha eltekintünk az NCA és annak utódszervezete körüli horror történettől, akkor elég abba bele gondolni, hogy a pártmaffiák állcivil világa milyen hatékonysággal vidékfejleszt és munkahelyteremt az évi 1000 milliárdos EU forrásokból! Az érdekvédő, társadalmi kontroll funkcióban lévő civilek milyen hatékonysággal védik meg a dohányboltosokat, a földművelőket, a temetkezési vállalkozókat, a színházakat, a takarékszövetkezeteket stb. stb., Mennyibe kerül az, ha az eddig csak piti milliós nagyságrendű civil pénzekre vadászó ragadozócskánk, ma már milliárdos tételekre utazik! Ma már nem az a pálya neki, hogy egy számítógépeket osztogató bizottságba be tud-e vinni egy olyan listát arcvesztés nélkül, hogy "ezeknek adni kell, ezek közül válogathattok és ezeket nem támogathatjuk". Ma már nem a külföldi adományból érkezett számítógépeket akarják lenyulni, hanem az egyetemeket, a villamos energia szektort, a gáztározókat, a TV csatornákat, az iskolai étkeztetést etc. etc. és nem mellesleg megjelenünk Putyin színe előtt és "kutyád vagyok Effendi!!" gesztusokkal felkínáljuk neki a következő 30 év költségvetési tartalékait!

Majd kiáll a köztársasági elnökünk és a pofánkba mondja, hogy nem hatják meg a politikai tiltakozási akciók! Itt márpedig nem lesz társadalmi vita! Sem a döntés előkészítési fázisban, sem a döntéshozatalkor és sem pedig az értékelésnél!

Ha valakit nagyon szeretünk, akkor valami nagy ajándékkal kedveskedünk  neki! Ti nem szoktatok ilyet csinálni? Kedves polgár! Ugyan mi közöd van neked a Putyin szerződéshez? Nem hagynád ezt a nagyfiukra? Ha ők így "kedveskednek egymásnak, hát tegyék! Az ő dolguk!

Mekkora árat fizetett az ország azért, hogy egy világ gazdasági vállság kellős közepén a pártmaffiák leölték az összes független civilt, ennek az embernek a tevékeny koordinálásával? Mennyibe kerül, hogy semmiben nincsen kontrollunk ma már? Nemhogy a pénzelosztási kérdéseket nem, de a törvények döntés előkészítési folyamatait sem tudjuk azzal támogatni, hogy valaki oda mehessen közülünk és úgy beszéljen, mint aki azt gondolja, hogy az ő adójából megy ez a cirkusz!

Ma maximum annyi a politikai tiltkozási akcióink tétje, hogy hány percig tudunk zászlót lógatni a FIDESZ székházon, megkapjuk-e a lakossági fórumunkon, hogy "elvágom a torkodat" vagy hány percig beszélhetünk a parlamentben annélkül, hogy ne öntsenek nyakon vízzel!

Ma ez a határvonal, ahol a civilek és politikusok érintkeznek egymással! Ezeken a kommunikációs terepeken, ebben a stílusban "értünk szót" a Halász - Zuschlag paktum utáni korszakváltás után.

 A kommnetjeimmel fel akartam paprikázni az újságírókat és nem is annyira titkoltan arra vártam /én kis naív/, hogy egyszer csak valakit érdekelni fog ez a Halász - Zuschlag paktum sztori!

Most, amikor Zuschlag politikus dívaként megjelent a porondon, kb. 50 cikk jelenik meg róla hetente! Zuschlag Consulting néven pályázatíró /és érdekkijáró/ céget alapít.... és a nép pálmaágat helyez a lába elé jártában keltében, Hozsánna! Glória! Rózsa Sándor 52. reinkarnációja! A mi fiunk!

Az én erőfeszítésem, hogy írjanak a magyar újságírók a Halász - Zushlag paktum forrás elosztási világáról azzal az eredménnyel zárult, hogy sikerült eleddig 0 db cikket felmutatni! Köszönöm újsáígró társadalom! Ma már azt kell mondanom, hogy ugyan hogyan is számítottam volna másra?

Ideje lenne az EU források elmaradt társadalmi hasznosságát néhány esetben kiszámolni, és kártérítési pert kezdeményezni a Halász-Zuschlag paktum tető alá hozói ellen!

Amikor az ukrán nép polgári demokratikus forradalomban elkergette a saját civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhéjét, akkor az EU hirtelen a homlokára csapott és elfogató parancsot adott ki az elnök cégbirodalmának mind az 50 strómaja ellen!

Nálunk mi lesz?

Velünk mi van?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr665854161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.03.13. 15:45:09

Nem vagyok balos, és nem is izgatnak a baromságaik legfőképpen nem vagyok Zuschlag híve, de egyet érdemes megjegyezni, hogy ő csak egy balek,aki elvitte a balhét. Annak idején a gazdái beetették és behúzták a csőbe, majd magárahagyták, most meg vissza akar vágni. A történet ennyi röviden a többi csak porhíntés és mosdatás.
süti beállítások módosítása