Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Matekozzunk már egy kicsit Mr 20%!

2014.03.01. 13:27 :: Saman

Debrecenben Magyar Bálint volt oktatási miniszter sajtótájékoztatót tartott a "A magyar polip" - című könyvéről.

"A Magyar polip című, a Noran Libro által kiadott tanulmánykötet hatalmas sikert aratott: eddig négy újranyomás készült belőle, ez eladott példányok száma mintegy 12 ezer. A debreceni könyvbemutató kapcsán Pallás György kifejtette: a kötetben ben részletezett lenyúlás jellemzi Debrecen nagyberuházásait, pályázatait és megrendeléseit is, így a "megaépítkezések" közös jellemzőit a debreceni lakosok jól ismerik: az előirányzott összegek elfogynak, az alvállalkozókat késve fizetik ki, pótigények keletkeznek, az átadási határidők hónapokkal vagy évekkel tolódnak. S ha mégis elkészül egy beruházás, a fenntartása hatalmas összegeket emészt föl.

Mint mondta, e sorba illeszkedik a nyolcmilliárdos költséggel épült Kölcsey Központ, amelynek működtetése lerombolt elődjének többszörösébe kerül. A Főnix sportcsarnok, amelynek jobb kihasználása érdekében irreális bérleti díjért középiskolák szalagavatói rendezéséért könyörögnek. A Lycium hotel, amelynek veszteséges működtetése a városi holdingot terheli. A kifizetett Latinovits színház, amelyet már öt éve át kellett volna adni, de ma sincs kész. A héten átadott, de öt évig épült kettes villamos, amelynek alvállalkozói tudomása szerint máig várják költségeik kifizetését."

A civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe a Halász-Zuschlág paktum óta ezt a világot építi.

Magyar Bálint pártja, amikor kormányon ezt csinálta, akkor nem civil társadalmi kontroll, hanem a ragadozók oldalán ezt folytatta.

Nem 20% a felelősségük!

Nem csak az ellopott pénzt kell kárként elkönyvelni!

Az óriási kár, hogy az eredeti céloktól eltérített társadalmi költéseknek nincsen társadalmi haszossága!

Egy normális országban mielőtt a szűkös közforrásokról nyolcvanmilliárdos méretű döntéseket hozunk, mérlegre tesszük, hogy a szalagavatók árának megötszörözése, mint közcél, megér-e nekünk 8 vagy  80 milliárdot! Ha nem, akkor arra a küzhasznosságra elfelejtjük elkölteni azt a 80 milliárdunkat!

Amikor társadalmi hasznosság nélküli beruházásra térítjük el a pénzünket az értlemes céloktól, akkor nem csak a 20% a kár, hanem 120%!

Sőt még csak nem is csak 120%! Ha hitelből költöttünk el 80 milliárdot, azaz a város és az államadósság /vagy ezek így egyben/ a jövőt is felélték az államadósság kamatterhei miatt, akkor nyugodtan számítsuk ki, hogy ez minimum 140%!

Enyit lopott a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe Magyar Bálinttól kezdve Kósáig!

Ennek a társadalmi kontroll része ingyen van!

Semmibe, de semmibe nem kerül leülni az érintettek társadalmi önszerveződéseivel és arról faggatni az embereket, hogy mi a közérdek!

Mire kell 80 milliárd és mire nem!

A társadalmi tervezésnek, az érintettek meghallgatásának az értékelési folyamatokban és a döntés előkészítési folyamatokban Magyar Bálint ugyan olyan esküdt ellensége volt mint Kósa Lajos!

Végtelen arcátlanságnak tartom, hogy ez az ember akart civil leleplező szerepében tetszelegni! Amikor miniszter volt, akkor mi zajlott a kormányban?

Abban a korban létezett a televízió!

Abban a korban is létezett a posta!

Abban a korban is léteztek székek és léteztek asztalok!

De szándék a hatalom részéről arra, hogy meghallgasson bennünket!

Na, az nem létezett!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr685838266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása