Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A "német megszállás" és a magyar felelősség

2014.02.11. 21:24 :: Saman

A német kulturális fejlődésnek és a magyar kulturális fejlődésnek van egy közös metszete.

István király, azért beszélt németül az udvartartásával és a vármegyei szavazati joggal rendelkező nemesi kaszttal, mert akkor, a nemességünk, még csak azon a nyelven beszélt.

Abban az időben telepdtek le az Erdély alatti Szászország lakói is, akiket 1000 év után elüldöztött a II. világháború utáni német ellenesség és a kommunista diktatúra román nacionalizmusa.

A magyarországi svábokat, bajorokat és osztrákokat is elüldözte az itteni kommunista diktatúra újragombolt nacionalizmusa.

Modernizációs szempontból óriási harakiri volt az országunktól, hogy a hagyományosan a városi polgárság gerincét alkotó németek és a zsidóság a XX, század eleji nacionalista uszítás folyamtos céltáblái voltak.

Alapos nézőpontváltásra lenne szükség, mert azóta még kártékonyabbá és elavultabbá vált az a kirekesztő nacionalista világkép, amely egyfolytában azt mérlegeli, hogy magyar-e az 1000 éve vagy akárhányszáz éve velünk élő német, vagy zsidó, vagy örmény, vagy szlovák, vagy horváth, vagy szerb, vagy kun, vagy cigány, vagy székely, vagy görög ....

Ha végig nézek az osztálytársaim névsorán tisztán látszik, hogy nekünk történelmileg semmi közünk ehhez a "magyar-e vagy??" őrülethez!

Valami elsodorta azt az unionista világképet, ami a mi 1000 éves közös multunk és a helyén ez az őrület tombol!

A mai mainstream jobboldal, azért képes erősíteni ezt a XX. század eleji - XIX. század végi baromságot, mert óriási politikai hasznot húz belőle. A putyinista rablás rendszerét palástolja ez az új közösségtudat! Kilopják a szemünket, de lagalább hájjal kenegetik a magyarságtudatunkkat!

Ez a megkreált vallásos fundamentalizmus foglalja keretbe a politikai közösségüket!

Arra épül a napi szinten tuningolt harci menekülési csoport alapfeltevés, ami a suttyó bunkó politikusainkat és a Mari néni tudatállapotúakat összeköti, hogy ezek a "belső élősködők" ezek "az idegenek", ezek a "magyargyilkos idetelepültek" már megint jól kifundálták, hogy miként tegyenek tönkre bennünket! Mi ott se voltunk! 

Ugyan mi közünk lenne ahhoz, amit jelenleg magunk körül látunk? Ez akkora gáz, hogy ilyet, nép biztosan nem kívánna magának!

Tegnap az egyik kollegám tett egy megjegyzést arra, hogy mi kelet európai munkavállalók milyen kártékonyak vagyunk az angol rendszerre azzal, hogy leverjük a munkaerő árát. Azt válaszoltam neki, hogy ebben az áralkuban én soha életemben nem csináltam olyat, hogy a felkínált 9 fontos órabérre azt válaszoltam volna, hogy fizessenek inkább 4-et, mert az nekem jobban eski. A keretalkotó felelősség minden esetben a benszülötteké! Ne próbálja nekem címezni azt a kérdést, aminek a tulajdonosi réteg a valóságos címzettje, aki a mi esetünkben tős-gyökeres angol!

Ült a visszajelzésem. Megértette, hogy ebben a bevándorlók - helyiek kérdésben nem mi bontjuk le a jóléti társadalom működéséhez szükséges bért, hanem ők játszanak negatív áralkut a mi kontónkra! 

A mostani bevándorló ellenes politikaI hisztéria egyetlen javaslatot szült. David Cameron kilátásba helyezte, hogy fejenként 20.000 Fontos birságot szab ki azokra a vállalatokra, amelyek minimálbér alatt foglalkoztatnak!

Így lett az idegen ellenes hangulatból jóléti társadalom modell vita!

Ugyan így a magyaroknak is szembe kellene nézniük azzal, hogy a keretalkotó sikerességünk az 165%-ban a mienk!

Ne fogjuk ezt a pirézekre! Még akkor se, történelmileg tényleg főként németekből és zsidókból állt a XX. század eleji magyar városi lakosság, nem ők felelősek a modernizációs kudarcainkért!

A mi közös őrületünk ez az egész!

Tessenek újra végig nézni a "vállalkozás szabadsága" történelmét ebből az etnikai nézőpontból!

Hányszor kárhoztattuk arra az álmodókat, a cselekvőket, a próbálkozókat, a takarékoskodókat, a közös ügyeinkben felszólalókat, a pénzüket munkahelyek teremtésébe fektetőket, hogy, menjenek innen, mert veszélyesek ránk!

Azért mert idegenek, azért mert tőkések, mert kulákok, mert hatalomátmentők, mert németek, mert zsidók, mert tótok, mert szerbek, etc. etc.

Az idegen ellenességünkben nekünk is ott húzódnak gazdasági kudarcaink vagy sikerkereső szándékaink!

Hányszor fogjuk még bottal elverni egymást mindenféle ideológia mentén? Hányszor esünk neki a legsikeresebb polgárainak azzal a szándékkal, hogy elkergessük őket, ellopjuk vagyonukat, vagy csak pusztán arra ítéljük őket, hogy nézzenek valami más megélhetés után!

Miért nem az van a Himnuszunkban, hogy "Hányszor támadtál édes hazám TENFIADRA!!!

Mi ez a baromság, hogy "hányszor támadt Tenfiad"

Miért él még ekkora vehemenciával az az elfojtásokon alapuló vakság, hogy itt mások a keretalkotók és nem mi!!???

Az egy lehetséges nemzet definíció, hogy a nemzetet "közös keretalkotó sikerességnek" tekintjük! Ezzel mérünk másokat és ezzel mérnek mások bennünket!

Fel kellene nőnünk ehhez a nézőponthoz és vállalnunk kellene, hogy mindaz, amit őseink tettek és mindaz, amit, mi ma teszünk, az mi vaqgyunk, ha magyarságról és felelősségről van szó!

Én mint magyar, helyettük is bocsánatot kérek a köztünk élő és nem köztünk élő németektől és zsidóktól!

Végtelenül sajnálom, hogy ilyen balga honfitársaim vannak!

Külön szégyellem, hogy ez az ideológus érdekcsoport ekkora társadalmi támogatottsággal bír!

Elnézést kérek, hogy ilyen szép számmal vannak közöttünk az uszítók!

És ennyire kevesen, a rálátást és a megbékélést keresők!

31 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr255810099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúnyog 2014.02.12. 13:28:57

"István király, azért beszélt németül az udvartartásával és a vármegyei szavazati joggal rendelkező nemesi kaszttal, mert akkor, a nemességünk, még csak azon a nyelven beszélt."

Ezt a baromságot honnan vette a szerző?

DFK 2014.02.12. 13:29:15

fúj nacionalizmus, fúj nacionalizmus, fúj nacionalizmus.... Mást nem tudsz?
A svájciak is hülyék? (ld legutóbbi népszavazásuk). Nem, nem azok.
Vannak, akiknek a haza csak egy hely, ahol lehet egy jót zabálni. És vannak, akiknek többet jelent.

Reszelő Aladár 2014.02.12. 13:29:35

Szerintem ha megkérdezet a svábot, hogy minek vallja magát, akkor magyart fog mondani. A szász, szintén ahogy a rác is a tót is. Beszéli a nyelvét, de nem gondolna sosem más országra hazájaként.
Ott van az amerikai. Lehet, hogy csak tavaly lógott át Mexikóból, mégis amerikainak vallja magát.
Viszont európai emberrel még nem találkoztam. Persze lehetnek páran Brüsszelben...

DFK 2014.02.12. 13:30:51

@Szúnyog: valószínűleg "magasan" kvalifikált "történész" lehet. Vagy csak egyszerűen jól esik neki a magyarok kárára "tévedni". Jóhiszeműen, mint Simon elvtársa.

Rodolfo63 2014.02.12. 13:33:00

@DFK: a svájciak mint a nacionlizmus példaképei? :)

Rodolfo63 2014.02.12. 13:34:08

@Reszelő Aladár: viszont ha megkérdezed a magyart, hogy a sváb, tót, román, stb szomszédja milyen, akkor azt fogja majd mondani, hogy magyar?

nnnnnnnn 2014.02.12. 13:35:17

de uncsi már ez a téma. engem aztán soha életemben nem zavart egyetlen szobor se, bárki is állította. ilyen baromságokon is csak az tud rinyálni akinek beteg az agya vagy jódolgába nemtudja hogy vakargassa a heréjét.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.12. 13:42:39

nem is tudom melyik volt a nagyobb hiba: megírni ezt a posztot vagy nekem elolvasni.

Sírköves Slomó 2014.02.12. 13:50:03

'Elnézést kérek, hogy ilyen szép számmal vannak közöttünk az uszítók!'

Ti zsidók ilyenek vagytok. És ezzel szembe is fogtok nézni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.12. 13:55:24

"nem ők felelősek a modernizációs kudarcainkért!"

milyen kudarc? hogy megszálltak minket a szovjetek, mert az nagyon nagy kudarc volt modernizáció tekintetébe

nem ez az 5%-nyi zsidó kisebbség sem felelős a társadalmi fejlődésünkért (ami nem a polgárosodás, mert az az t jelenti h emberek beköltöznek a városba) 1900-tól.

"Hányszor támadtál édes hazám TENFIADRA!!!"
te elmebeteg vagy? most ősztinén

ja azt hittem ez egy történelmi poszt lesz, de ha nem akkor jöhet a bulvár:

Veesenmayer Villa - Itt a lét a tét!

új műsor az rtl klubbon, minden hétköznap 22:40-től!
ezen a héten vajon kit fognak kiszavazni a nézők? Keresztes F. Ferit, az őrző védő cég vezetőjét? Kállay Mikut, a diszkómenedzsert? Horthy Miky juniort, vagy testvérét Pistát, a taxisofőrt?

még 5-10 milliárdért holomúzeumokat a nemzetnek! még holodokumentumokat kérek! nem vol elég

ja azt hittem azért kérsz elnézést hogy egyes baloldali "történészek" megint be akarják perelni Horthyt népirtás miatt, mert az közelebb vinne minket a megbékéléshez.

itt egy történelmi poszt:
kkbk.blog.hu/2013/11/05/a_horthy-szobor

♔bаtyu♔ 2014.02.12. 14:07:51

"Alapos nézőpontváltásra lenne szükség, mert azóta még kártékonyabbá és elavultabbá vált az a kirekesztő nacionalista világkép, amely egyfolytában azt mérlegeli, hogy magyar-e az 1000 éve vagy akárhányszáz éve velünk élő német, vagy zsidó, vagy örmény, vagy szlovák, vagy horváth, vagy szerb, vagy kun, vagy cigány, vagy székely, vagy görög"

Ezt a baromságot.

Pár zsidónál kérdőjelezik meg, de ott nem is csoda, azok magukat sem tartják magyarnak és ezt ki is nyilvánították.

Persze ennek ürügyén a svábok is...

♔bаtyu♔ 2014.02.12. 14:09:45

@Szúnyog: Az egész egy liberális baromság, a lényeg persze ez a mondat:

"Én mint magyar, helyettük is bocsánatot kérek a köztünk élő és nem köztünk élő németektől és zsidóktól!"

Persze itt is a zsidó, nem a német, aki egyébként nem német, hanem sváb.

♔bаtyu♔ 2014.02.12. 14:11:26

@doggfather: Azt hittem ezeket senki nem olvassa végig. Ezek szerint mégis.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.12. 14:18:39

@♔bаtyu♔: vannak mazochisták ezek szerint, mint én. :D

zFuly 2014.02.12. 14:19:10

@♔bаtyu♔: Megnyugodhatsz. Kb. egyharmadtól a kommentekre ugrottam. :)

Szúnyog 2014.02.12. 14:21:41

@♔bаtyu♔: nyilván a szerző egy zsidógyerek, s onnantól érthető az egész ömlengése. S nem értik, sokszor miért oly nagy az utálat irányukba.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.02.12. 14:25:45

@Szúnyog: Én is pont ezen gondolkodtam. Bár István valószínűleg tudott németül is, de az ispánokról ezt nehezen tudom elképzelni. Az írott hivatali nyelv pedig a latin volt.
A magyar nyelvemlékek mutatják a legjobban, hogy a hétköznapi életban használt nyelv a magyar volt, amit hellyel közzel ma is megértenénk.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.02.12. 14:30:40

Egyébként egy inkoherens nagy katyvasz az egész poszt. A cím a '44-es eseményekre utal, aztán az elején István koráról ejt el fals információkat. Majd rátér a hazai németek és zsidók sorsára. Végül a saját külföldi dolgairól beszél. Talán több kisebb posztban kellett volna..

Kecses 2014.02.12. 14:30:49

A kitelepített németek még jól is jártak, lakhattak az NSZK-ban.

Szúnyog 2014.02.12. 14:31:14

@A megvalósult amerikai ólom..: Sok évszázaddal később a nemesség jelentős része beszélt németül, de messze nem mind. István korában meg szinte senki.
Hazudik, terel, csúsztat a szerző, s persze nem érti, miért ilyen kevesen keresik a megbékélést.
Ismerős mentalitás, kívülről fújjuk az ilyen figurák dumáját.

Sírköves Slomó 2014.02.12. 14:35:09

@Szúnyog: Ezt kitalálhatod a blog címéből

részvételi+demokrácia+független+szakértő=kipaafejemen (a liberálisról most leszokóban vannak az ügyesebbek)

Tesveer 2014.02.12. 15:08:47

@$$$=$$$: Szóval szórjuk tele az országot Sztálin, Lenin és Hitler szobrokkal? Az sem fog zavarni, vagy a te agyad is beteg? :-)
Egyébként nem a szoborral magával van feltétlen baj, ha akarsz egy ilyet a kerted végébe szíved joga, viszont ezt az állam akarja állítani, a célja pedig elég egyértelmű maszatolás. És ez a fő gond.

dedalon74 2014.02.12. 15:12:04

"Még akkor se, történelmileg tényleg főként németekből és zsidókból állt a XX. század eleji magyar városi lakosság, nem ők felelősek a modernizációs kudarcainkért!" -Anyád, te liberális majom! Magyar nem is volt? Ja, második világháború sem volt, csak holokauszt!

Sírköves Slomó 2014.02.12. 15:22:12

@Tesveer: A vége meg az lesz hogy az állam azt csinál amit akar a Mazsihisz meg csinál egy szembenézőset a kertje végébe.

Elhiszed?

Szúnyog 2014.02.12. 15:23:28

@dedalon74: magyar csak a zsidók deportálásánál volt. Azon kívül senki sem magyar.

Tesveer 2014.02.12. 15:32:53

@Sírköves Slomó: Nem nagyon, ezt a szobor állítást jól el akarták sunnyogni, azt hitték senkinek sem szúr majd szemet. Most nem akarnak kapásból meghátrálni, mert milyen ez már hogy pártunk és kormányunk csak úgy enged a nyomásnak, de végül kénytelenek lesznek, mert többet bukhatnak mint nyerhetnek rajta. Igazából már most megszívták, mint a kapcsolódó Veritas intézettel, ott is elkövetett egy idő előtti bakit Szakály, a két ügy meg összeadva már több mint kínos.
Szóval ki fognak szépen hátrálni, inkább a szobrot áldozzák be hogy tereljék az intézetükről a figyelmet.

'it's cool to know nothing' 2014.02.12. 15:33:55

Érdekes, hogy milyen nehezen értik meg egyes idegenek, hogy a magyarság az nem egy törzs, itt nem számít, ki volt apád, anyád, vagy mi a neved. Ha magyarnak vallod magad, és ennek megfelelően sorsközösségben élsz a magyarsággal, akkor magyar vagy. Még a nyelvtudás sem kritérium. Az állampolgárság sem kritárium.

Ez nem úgy van, hogy rábökünk valakire és azt mondjuk, hogy sváb, vagy zsidó, vagy szlovák. Tessék megkérdezni, hogy minek tartja magát.

Ha viszont nem tartod magyarnak magad, akkor mindegy, hogy magyrul tudsz-e, magyar állampolgár vagy-e. Idegen maradsz.

Magyarként meg azért vállalom a felelősséget, amit én követtem el, vagy én ill. őseim adtak megbízást rá, hogy a nevemben elkövessék. Pl. az általam megválasztott képviselőkön keresztül. Esetleg, ha kiterjesztem,akkor még azokért a tettekért is vállalom a felelősséget, amelyet kifejezetten, és kimondottan a magyarság nevében cselekedtek. Sajnos így a diktatúrák alatt elkövetett tettekért nem áll módomban felelősséget vállalni, ha csak nem én,vagy családom egy tagja követte el.

mendson 2014.02.12. 15:48:31

Van ám egy kis bibi.A hazai németek nem a "kommunista diktatura" , hanem a koaliciós kormányzat üldözte el.Mégpediglen igen gyorsan. 1945 decemberében hoztak törvényt és 1946-ban el is indult a kiüzetés.Hogy még cifrább legyen a dolog ,abban az átkozott esetben , ha Hitleráj gyöz akkor is kitelepítették volna a németeket , a Horhty-Hitler alku eredményeként és Matolcsy nagybátyja közgazdasági ötletelésével megtámogatva.Valahova az európai Oroszország déli részére. Épp a minap hangzott el P.vörösváron a kiüzetés 68. évfordulójan tartott előadáson.

Sírköves Slomó 2014.02.12. 15:50:57

@Tesveer: Érdekes amit mondasz mert a Mazsihisz már meghátrált.

gmihaly 2014.02.12. 16:18:54

Horthy, a horthysták és vétkeik egy gigacsapda alkotórészei, amelyet Benes és az Antant igen ravaszul szerkesztett Ferenc Jóska 1916-ban bekövetkezett halála után. Sikerült belezuhanni, ennek okait és jellegét most nem részletezem. Sikerült belegabalyodni, és máig benne vergődni. A II. világháború után a Szövetségesek már a debreceni Ideiglenes Nemzetgyűlést is gyaktatták, hogy a csúnya fasiszták így, a csúnya svábok úgy. Ugyancsak ők először kitelepítéspártiak voltak (ezt is Benes sugalmazta), csak később tértek észhez.

Tesveer 2014.02.12. 16:27:24

@Sírköves Slomó: Pontosabban visszavettek, hogy miért az majd kiderül. De van egy erős sejtésem. :-)
süti beállítások módosítása