Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Csodatévő szentorbán a bíróságok bölcsességében bízik! Devizaügy a Kúria mérlegén!

2013.11.23. 12:48 :: Saman

A civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe akkor sem kerülheti meg a keretalkotó felelősséget, ha az elvileg független /A Bibó Szakkollégiumi nevelőtanár feleségének cége/ bíróság mond ki ítéletet a konstrukció törvényességéről.

A törvényeket a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe fabrikálja az érintettek társadalmi önszerveződéseinek totális ignorálásával!

A párton belüli közbeszéd a szakmai és a civil discurzus helyén kelet európában középkori setétség honol.

A Mari néni tudatállapotúak a keresztény és kommunista gyökerekkel szívták magukba ezt a politikai szocializációs konstellációt.

A "Mi atyánk" megszemélyesítői ilyen Putyin meg orbán féle figurák, akik szakrális legitmiációval rabolnak kényükre kedvükre. A "Legyen meg a Te akaratod!", a "főnöknek mindenben igaza van!" - mítosz szerint nincsen szükségünk kérdésekre!

Mivel a hagyományos keresztény közösségekhez képest nincsenek számottevő méretű közösségek, így nem várható, hogy ez a rablóbanda érdemi társadalmi kontrollal találja szembe magát.

Arra számítanak, hogy senki nem fogja megkérdezni walaha a köztársasági elnököt, hogy miért írt alá ekkora középosztály pusztító törvényt?

Senki nem fogja megkérdezni az Alkotmánybírákat, hogy ez meg mitől törvényes, ha egyszer létezik olyan EU-s jog, hogy a bankok lakáshitel esetén nem élhetnek az egyolalú szerződés módosítás eszközével!

A Mari néni tudatállapotúak egyre inkább meg lesznek győzve arról, hogy a karvalytőkések manipulációióinak áldozatai és soha sem fogják megkérdezni, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe miért hordja haza talicskával a közpénzt.

Arra sem fognak rákérdezni soha, hogy ennek a lakáshitel történetnek mikor lesz az értékelése?

Mikor ülünk le és nézzük át, hogy mely pontokon húzták csőbe az embereket a keretalkotók?

Amikor 1998-ban szerveztem egy országos társadalmi vitát a "Fiatalok első lakáshoz jutásáról", akkor már látszott, hogy ezek a kormányra került kereszténykedő majmok nem tárgyalnak senkivel semmiről!

Az orcájuk mérete azóta sokat nőtt. Ma már az lenne a csoda, ha akármilyen kérdésben asztalnál beszélnénk meg, hogy mi a baj, vagy mik lehetnek a közös céljaink.

Ma már övék a sajtó és azt hiszik, hogy hitbizomány és nem választott tisztség, amiben vannak. Van egy jókora embertömeg, akik egyfajta kelet európai burkát hordanak szemellenzőként és az ő szemükben ezek a figurák már réges régen a szentember kategóriájában vannak. A televízió kora nálunk ilyesmit termelt ki. Nem az átláthatóságot növeli! A nyilvánosság ereje sem képes tárgyalóasztalhoz kényszeríteni ezeket!

Az emberek esélye arra, hogy kérdezzenek egyenlő a nullával!

Köszönhetően a pártjukban és párt-civil szervezeteikben kitenyésztett burka hatékony szétterítésének! Köszönet a magyar sajtómunkásoknak!

Nem mondhatjuk, hogy ilyet még nem láttunk, mert ez az alattvalói mentalitás, rengetegszer értelmetlen célok felé fordította már őseink figyelmét és azt sem állíthatjuk ebben a műfajban csúcsteljesítmény a magyar politikai szocializációs krízis.

Putyinországtól Berlusconi médiabirodalmáig sok ilyen populista mérgezi az európai társdalmakat! Számtalan személyiség és kisebb  nagyobb közösségiség építkezik azon, hogy ezek a népvezérek távol tartsák korunk figyelmét attól, hogy munkahelyi és ágazati alkukban tudnánk lépéseket tenni egy emberibb bérszinvonal irányába!

A lakáshitel kérdése szorsan kapcsolódik ahhoz, hogy mekkora a bér diszkrecionális /szabadon elkölthető/ része. Egy olyan korban, ahol a bér vásárlóereje megfeleződik, nem csinoska a lakáhitel megduplázásához segítséget nyujtani!

Önmagában a "lakáshitel megduplázódása" kérdéskör is elemezni való, de ennek társadalom politikai kihatása is van!

Amikor a térdünről Röntgen felvételt készítenek az orvosok, több oldalról lefényképezik a porcot, hogy az eltérő dimenzió megmutasson újabb és újabb területeket.

A kormánynak fel kell mutatnia államháztartási egyensúlyt is, de önmagában az, semmilyen körülmények között nem tekinthető sikernek.

Az államadósság szinten tartása cél, amit szómágiával "adósságcsökkentésnek" neveznek, egy röpke évtized alatt kirabolta az életvilágot! Aki, ma 20 éves, nagyságrendekkel kilátástalanabb Magyarország várja lakhelyéül, mint, aki 10, vagy 20 éve volt 20 éves!

Ezért is hág rekord magasságba a kivándorlási hajlandóság!

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr365650929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása