Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A bizottság tag Róna Péter esete a devizahitelekkel

2013.10.25. 08:55 :: Saman

A történet ott kezdődik, hogy a civilgyilkos zsákmáynszerző pártcsürhe semmiben nem hagy érvényesülni érdemi társadalmi kontrollt.

Róna Péter mint bankár / jogász / közgazdász / egyetemi tanár / civil aktivista most az értékelés fázisban feszeget olyan kérdéseket, amelyeket a civilizált országok a döntés előkészítési fázisban meg szoktak vitatni bizottságokban.

Civil aktivistaként New York város gazdasági bizottságában dolgozott és onnan tudja, hogy a társadalmi kontroll szerveknek dolga feszegetni olyan kérdéseket, hogy hibás termék-e a devizahitel.

Lehet, hogy egy városi bizottság nem elég hatalom ahhoz, hogy mondjuk bankokat szabályozzon, de kommunikációt hatalma van kezdeményezni!

Én szakács vagyok! Ha engedélyt kapnék a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhétől alkotmányba rögzítve, hogy eztán a fűszerek mellé szalmonellát is tehetek az ételekbe, akkor sem biztos, hogy minden ételbe beledobnám.

Attól, hogy szabad, attól még nem kell.

Róna Péter azt vetette fel a hibás termék teóriájával, hogy ez a termék elképesztő módon mérgező a családokra / egyénekre.

És ettől teljesen függetlenül elképesztően durva nemzetgazdasági / társadalmi politikai veszélyeket / kockázatokat tett bele a rendszerbe!

"A szalmonellát sem nagyon kockázatos megenni, az emberek többsége ezt kibirja! Sőt rezisztenssé válik a bacilusra." - mondhatnánk ha a politikusaink észjárásával érvelnénk a szalmonellafűszer mellett! Vannak azonban, akik belehalnak és ezen a ponton beugrik, hogy egy Mózes nevű fickó, valami agyagtáblán valami olyan módosítási javaslatot tett közzé, hogy "Ne ölj!". Ebből fene nagy divat lett és egy sor országban ez fontos alapelve a jogrendszernek.

Kiterjesztve a középosztály térdre rogyasztására, a gazdaság tönkretételére és a bankrendszer felé felépült bizalom szublimálására, amit itt a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe a devizahitelek körül művelt az megérné a közbeszéd fokozott figyelmét! Igaza van Róna Pétzernek, hogy kérdései vannak!

Igaza van, ha rendszerilleszkedési problémákat vet fel és nem hagyja, hogy a magyarok a kollektív elfojtókájukkal úgy csináljanak, mint ha itt semmi tudatosítani való nem lenne!

A multkor, amikor leültették Róna Pétert a vele szemben kritikákat megfogalmazó szereplőkkel, elképesztően leiskolázta a figurákat!

Annyira gyerekes érveket bírtak felhozni ellene, hogy ez a vita sárba rántotta a hazai tudományos discurzus tekintéjét! Róna Péter vitapartenerei középkori érvekkel csipkelődtek. Olyanokkal, hogy az általuk ismert jogászok sámánkirály szentemberek és amit ők helyénvalónak tartanak, az biztos nem lehet hibás termék.

Ezzel szemben Róna érvei kő kemény szakmai kérdések, amiket nem lehet leseperni az asztalról a mágikus fantázia vagy a mitikus fantázia szintjén.

Róna visszahozta a kérdést ebből a mocsárból a racionális, a tudományos, szakmai vita szintjére!

Számoljon el a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe azzal, hogy milyen szakmai vitát fojtatott!

Számoljon el azzal, hogy a döntés előkészítési folyamatban és/vagy az értékelési folyamatokban elemezték-e a devizahitel termék társadalompolitikai következményeinek hatását!

Tudták, hogy családok sora fog összeomlani, amikor a törlesztő részlet 80.000-ről 180.000-re emelkedik?

Kalkuláltak ennek következményeivel a családok és a társadalom síkján?

A közjó védelme felmerült/felmerül mint szempont?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr205598439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása