Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Létező problémát fogalmazott-e meg a bajai szavazatvásárlós drámaszakkör?

2013.10.24. 14:21 :: Saman

A sajtóban megindult a kampány, amely szerint a hvg- által nyilvánosságra hozott video, csak egy megrendezett drámaszakkör, a szereplői nem is helyiek és felemlegetett szervezetek és az általuk gyakorolt viselkedés is a puszta rendezői fantázia szüleménye, amelyenek a jelen kor hasonló nevű szereplőihez és azok valóságos viselkedéséhez semmi de semmi köze nincs.

Kinyitottam vagy 10 nol.hu cikket és valahogy mindegyik a címében igyekszik leszögezni ezt a tényállást, hogy ez egy megrendelésre készült színjáték..

A legelső ju-do edzésen tanítják a gyerekeknek, hogy veled szemben kibontakozó erőre nem csak az lehet adekvált reakció, hogy  ellenerővel megpróbálod megfékezni!

Az is lehetséges irány, ha meghúzod, azt aki testi erejével neked feszül!

Ebben a videoban, lehet, hogy a 10.000 Ft-os szintről fel akarták stófolni a szavazatok árát 50.000 Ft-ra.

Ezesetben ez egy civil cél, ahol a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe a fordulat hatására nagyot zakózott! Eztán van nagy nyilvánosság előtt megfogalmazott "szokásos ár".

A Zuschlág - Weinberger industry brókereinek most lehet, hogy folyton neki fogják szegezni a kérdést, hogy azért egy tányér gulyással, egy két kupica pálesszel és 3 kg. lejárt szavatosságú tésztával ugyan micsoda szavazatot teccik itten mögvásárolni, mikor a szomszéd pöti kerál falujában 50.000 Ft mög 10 mázsa tüzifát kóstál egy szavazat!

Én dolgoztam közösségfejlesztőként számos falusi közegben.

Pontosan tudom, hogy a civilgykos zsákmányszerző pártcsürhe ilyesmi technikákkal igen is zsarolja a szegény embereket, mocskos módon a civil közösségeket például a kamuvideóban szereplő kisebbségi önkormányzatoknak kilóra lehet ilyen politikiai beállítottsága.

Olyan esetről is hallottam, hogy fogyatékkal élő emberek segítő szervezetének klienseit ilyen módon bevonják, arról kismillió sztorit hallottam, hogy ez a "nem kapsz segélyt" "nem kapsz ... akármit, amit megvonhatok tőled"!

A hatalma van - kiszolgáltatott viszonyt rengetegszer beletolja a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe a polgárok torkába ilyen mondatokkal! Ha a siavatagban van egy pohár vizem és találkozok egy nagyon szomjas emberrel, akkor az alkuban bármit kérhetek, hiszen a másik ember élete múlik azon, hogy igent mond-e. Ezért ezek a helyzetek, a hatalma van / kiszolgáltatott helyzetek nem valódi alku szituációk. A hierarchia itt direkt irányítási túlhatalommal ruházza fel azt, akinek a kezében van az, amiből a másik hiányt szenved!

A civil aktivitás és a segélyezés politikai célokra történő felhasználása ezért elképesztően mocskos bűn a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe részéről.

Számomra hiteles közösségfejlesztő kollegáktól rengeteg esetpéldát hallok, ami ilyeneket sorol. Mélyen fel vagyunk háborodva, hogy a "szavazz rám" kikerült a falvak, fauvégek világában a siker-kudarc mérlegelésének köreiből és ezek a mélyszegénységben élő polgártársaink egy velejéig romlott politikai elitnek az eszközeivé váltak. Megváltak szabad polgári mivoltuktól és ők stabilizálják a szavazataikkal az MSZP - FIDESZ borotvaélen táncoló szavazategyenlőségre alapuló civilgyilkos világát. Nem azt mérlegelik ezek a szavazópolgárok, hogy melyik párt mekkora sikeresség jövőképét vonultatja fel a politikai versenyben, hanem azt nézik, hogy melyiktől várhatják a túlélésükhöz szükséges természetbeni adományokat. Élelmet és tüzifát. Jövő héten!

Mégha ez a video egy drámaszakkör is! Akkor is köszönet a felvételért és a közzétételért, mert egy valóságos társadalmi problémát fogalmazott meg!

Pár dolog sántít, de a jelenség létezik, valós! Olyat nem hallottam, hogy 50.000 / per kop lenne egy szavazat ára. Az én esetpéldáimban sokkal kisebb volumenű ráhatás szerepelt. Nagyon gazdag a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe, amikor kb. 6000 milliárd Ft-ot nominálisan elloptak eleddig, de ennyi pénzük azért nincsen. Az is egy újítás, hogy nem a közösségeket célozzák, hanem egyessével lőnek az egyénre. Október 23 körül azért emlékezhetnék: "Azrét a víz az úr!

Az EU pénzeknél anno a Weinneberger úr egyik "brókerként eladom a fejlesztési támogatásokat" beszélgetése került közzétételre. Azóta 1000 nol kommentben kértem a hazai újságíró kasztot, hogy tárják fel a Halász-Zushlág paktum részleteit és hozzák nyilvánosságra, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe miként téríti el a fejlesztési forrásokat az eredetileg megfogalmazott fejlesztési céloktól... de eddig nem akadt újságíró, akit ez a téma komolyan érdekelt volna!

Általában probléma a EU források eltérítésével, hogy az ország elképesztően nagy árat fizet azért, ha a munkahelyteremtési és vidékfejlesztési forrásokat a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe sógornői tagozata elissza, elkártyázza, elkurvázza, de munkahelytermetésre nem nagyon megy belőle semmi! Az MSZP és a FIDESZ együttműködése az ország bukásának garanciája!

A politikai közbeszéd piacán is elképesztően nagy ára van annak, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe a valódi civil érdek képviseleti szervezeteket helyettesíti párthű talpnyalókkal és még őket is kizárja minden nemű értékelési vagy döntés elékészítési folyamatból! A párttagoknak sincsen nagyobb beleszólása semmibe, mint az egyszerű embereknek, de legalább vállalják azt a szégyent, a rokonaik, szomszsédságuk, barátaik előtt, ami a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe teljesítmény / közjó viszonyából rájuk ragad.

Magyar! Sós kútba tesznek, onnan is kivesznek! Kerék alá tesznek! Onnan is kivesznek! Ihol jönnek a magyarok, mindjár agyon lőnek!

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr935597251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása