Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Mi az a direktíva?

2013.10.17. 07:39 :: Saman

Mivel a rendszerváltás reménye az volt, hogy saját magunk irányítjuk a sorsunkat, így a személyiség vagy a családi életstratégia sík nagyon nagyon bajban van azzal, hogy el tud-e számolni ennek a reménynek a reménynek a sikerességével.

Pökhendi uraink felépítettek a szemünk láttára egy olyan közbeszédet, ahol az érintettek társadalmi önszerveződéseinek semmilyen ráhatása nincsen a döntés előkészítési vagy értékelési folyamatokra.

Megkockáztatom, hogy a párttagságoknak sincsen semmilyen érdemi hatása arra, hogy adott kérdésben merre tovább.

Ez a "keretalkotó sikeresség" magában hordozza önmaga bukását.

Nem fogják követni a magyarok ennek a tolvaj bandának a dirketíváit! Előbb vagy utóbb itt rádöbbenés és konfliktus lesz ebből.

A teljes politikai elit az irányíthatatlanság felé tolja a közállapotokat. Nincsen közbeszéd arról, hogy mik a legfőbb bajaink és nincsen közösségi síkon megoldás keresés.

Ma már régen túl vagyunk azon a ponton, hogy ha lenne kerekasztal arról, hogy milyen kereteket érdemelnek a magyarok, akkor lehet-e tárgyalni ezzel az erkölcsi hitelét vesztett tolvaj bandával.

Mielőtt kiderült volna, hogy kikre tekinthetne a társadalom mint küldöttekre, a politikai síkon lévő "Madonnák" /énekes sztárok/ tökéletesen elvesztették a referencia személy - jellegüket.

Azt már tudjuk, hogy ki a címzett, csak még nincsenek képvisleő jelöltjeink.

Pont olyan a helyzet, mint 1956-ban!

Saman!
Mi az a dikretíva?

Mondok szinonímákat:

utasítás, előírás, rendelet,

Jelen esetben törvényekbe foglalt ötletszerű módosítási javasaltok tömegével találkozunk, amelyek sem szakmai mérlegelésen sem az érintettek társadalmi önszerveződéseit megszólaltató döntés előkészítési folyamatokon nem estek át.

1971-ben Varga Károly egy nemzetközi összehasonlító kutatásban vett részt és azt kutatták, hogy van-e a döntéshozatalnak nálunk karakteres nemzeti sajátossága.

Akkor anno azt találták, hogy a magyar döntés előkészítési folyamat más népekkel ellentétben betegesen mellőzi az érintettek és a kulcsfontosságú szakértők hangját.

Olyanok is a döntéseink.

Itt a törvényeinkben egy bomlott elmélyű ideológus érdekcsoport ötleteit láthatjuk törvényekbe kodifikálva.

A következményeket meg az emberek fizetik.

A lakáshitel keretalkotó figurái nem magyarpusztító nemzetközi terroristák, hanem magyar politkusok.

Ők eszkábálták azt is, hogy a monopol helyzetű közüzemek fölött ne legyen érdemi társadalmi kontroll az árképzésben.

Minden ilyen törvényförmedvény ember alkotta konstrukció!

Alá is szokták írni, hogy ki csinálta, meg mikor!

Mi magyarok meg ilyenkor elővesszük az elfojtókánkat és körbeültetjük az agytekervényeinkben ezeket a hús vér jelenségeket olyan gondolatokkal, hogy "mi úgy sem tehetünk semmit! "biztos, akik ott vannak a tárgyaló asztaloknál, azok felvetik azokat a szempontokat, amiket én felvetnék ha ott lennék". bla bla bla.

A véres valósag azonban az, hogy az alkotmányos kérdésektől kezdve szinte minden ezeknek az 1-2 fős bizottságoknak az agyszüleménye!

A magyaroknak az is jó, ha ez az ideológus érdekcsoport I podról írt direktívákban / smsekben / utasításokban / módosítási javaslatokban / keretalkotó ötletbörzékben / törvényekben próbálja azt mímelni, hogy ennek az országnak van írányíthatósága az olyan kérdésekben mint a lakáshitel, vagy a villanyszámla társadalmi kontrollja, a földtolvajlás, válsztási csalás etc.

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr385576809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása