Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Földesurakat a magyaroknak!

2013.10.16. 13:21 :: Saman

A határátkelő blogon beszámolt egy dél olaszországba szakadt hazánk fia arról, hogy ott nemes egyszerűséggel lehetetlen munkát találni. Az emberek úgy dolgoznak, hogy ha a családi bizbniszben van hely némi fizetős munkára, akkor annak a kontójára álmodozhatnak helyi családi életstratégiáról, vagy akár csak projekt szerű munkákról.

Nekem erről az jutott eszembe, hogy nálunk is világosan ez a célja a hazai vidékfejlesztési folyamatoknak.

Kb. 15 - 18 éve élhetetlenné vált vidéki élettér, ha a munkahely szempontjából nézzük.

Én, ameddig nem menekültem el az országból, odahaza közösségfejlesztőként dolgoztam. Abban segítettem a helyi közösségeket, hogy tervezzenek, álmodozzanak, keressenek kiutat, tárják fel a problémákat és kezdjenek el felépíteni megoldásokat.

A mai Népszabadságban jelent meg egy cikk arról, hogy a hazai tőkések miként marakodnak az orbán által kreált mezőgazdasági integrátor cég körül.

A dolgozók és a menedzsment kontrollja alatt lévő tulajdonosi hátteret felváltja a nagytőkés tulajdonosi réteg.

 Bige László a közelmúltban maga tette egyértelművé, hogy a dolgozók és a menedzsment kezében lévő 52 százalékos részvénycsomag átvételéről már megállapodott, az üzletet elvben csak a Gazdasági Versenyhivatalnak kellett volna jóváhagynia, a vételár külön számlán pihent.

A milliárdos számításait azonban keresztülhúzta a KITE egyik dolgozója, a vállalat dél-dunántúli regionális központját vezető Guba Sándor. Bige László 81 százalékos részesedést szeretett volna megszerezni, ehhez pedig felvásárlási ajánlatot kellett tennie a több száz kistulajdonosból álló KITE Kft. 29 százalékos részvénycsomagjára. A kft. keddi taggyűlésének kellett volna határoznia az ajánlatról, azonban Guba Sándor rálicitált. Mindezt úgy, hogy a KITE tegnapi taggyűlésén jelen sem volt, miután Franciaországban tartózkodott, így ügyvédje, Imre András képviselte. Bejelentette: a regionális központ vezetője közel kétszer olyan magas áron venné meg a részvénycsomagot, mint amelyet Bige László ígért, s ezt az ajánlatot el is fogadta a kft. tagsága. 

A hazai keretek valahogy folyton csak romlanak és romlanak!

Gyakorlatilag, akkora összeomlás következett be, amivel szemben minden kisközösségi vagy egyéni erő tehetetlen.

Struktúrális sőt kulturális bajaink vannak. Nem vagyunk képesek úgy tekinteni a földre, a mezőgazdasági termelésre, mint megtartó potenciál.

Ezerrel azon dolgozunk, hogy legyen minél kirekesztőbb, minél élhetetlenebb a vidéki élettér.

Ángyán tanár úr ennek a folyamatnak a leghitelesebb narratívája!

A legszebb példa a hazai predátor társadalom diadalára az, amikor a "munkabér" nevezetű intézményességnek neki estek a magyarok a maguk intézményesség tagadó "alkotó kreativitásával". Az utóbbi 10 évben sikerült megharmadolni a hazai bér vásárlóértékét!

A történelemünkben van arra példa, hogy ekkora pusztítás kiváltott a nemzetünkből érdemi reakciót.

Amikor áttértünk a lovas nomád keretekről az európai feudális keretekre, akkor erőszakkal beemeltünk a kultúránkba egy olyan mitikus fantáziát, hogy a föld a királyé, a király pedig a napisten földi helytartója /mármint a római katolikus egyház által legitimált - fölülről elfogadott -/ földosztogató integrátor.

A törzsi kultúra szerint a föld azé, aki meg tudja védeni a saját katonai integrációjával.

Az egész Árpád házi kor telis tele van azzal a korrupcióval, hogy megpróbálják ellopni a királyt. Az állam fogjul ejtése igazán felkelthetné a mai kor emberének érdeklődését.

Az utolsó Árpád házi királyunk ennek az üdvtörténetnek a korona ékköve.

A Csák Mátéjék rabló országdúlása ellen fellázad az országgyűlés, és a fiatal király - Kun László vezetésével leveri a rabló urakat.

A magyar demokratikus hagyomány legszebb diadala ez.

Hát Csák Mátéból most is van bőven!

Ángyán tanár úr képviseli a hazai közbeszédben azt az európai nézőpontot, hogy a föld és a vidéki élettér egyéb piaci fundamentumai, a helyi emberek megélhetésének ESZKÖZTÁRA. Az évi 1000 milliárdos EU támogatás tömeg, ezt a jóléti társadalom célképzetet segítene kiépíteni.

A civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe szerint az évi 1000 milliárdos EU támogatás kör, annak az eszköze, hogy Csányi meg Széles Gábor legyenek még gazdagabbak.

Ebben az országban a kutyát nem érdekli, hogy hány vidéki ember éhezik! Mennyire lehetetlenült el az élettér körülöttük!?

A Kun László sztoriban se volt happy and! Pedig a remény született újjá a trónra lépésével!

Kövér László azt üzente a vidéki éhezőknek: "Miért nem vesznek kecskét?"

3 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr995575133

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.17. 13:00:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasvirag (törölt) 2013.10.17. 15:51:05

A magyar parasztnak nem kell a föld. Művelni se akarja, jó egy millió hektár áll parlagon. Szövetkezni se akar a magyar paraszt.

Akkor, mit is sírunk?

bunk0 2013.10.17. 21:12:22

"Én, ameddig nem menekültem el az országból, odahaza közösségfejlesztőként dolgoztam."

lol szerintem jobban járunk vele ha vissza se jössz

Jozsef Andras Kiss 2013.10.20. 06:38:13

Nos akkor vissza a múltba blog iró ?Mert Ausztráliától Chiléig azért sikeres a mezőgazdaság ,gépesített és olcsón teleszórja a világot élelemmel .Sajnos a magyar paraszt nem fejlődött ,nem tanult mint például az osztrák paraszt aki nem csak a növénytermesztés vagy állattartást tanulja de a gépszerelést és a kőművesmunkát is.Mellé jól beszél angolul és maga adja el a portékáját.De számos helyen szövetkeznek .Osztrák gazdánál építettük egy csarnokot .Reggel a paraszt felült a traktorra megpermezette a gabonát.9 -kor reggeli ,utána átment a húsfeldolgozoba leőlt pár sertést és egy szem hentesével feldolgozták a húst.Utána berakta a saját kisteherautujába ,elvitte a közeli városba ahol az egyik végén a felesége árult a másik végén a lánya ,lepakolt és vissza farmra.Automatizált volt minden ezért nem sok munka volt az állatartásal.Utána könyvelt egyet és este 10-r befejezte.NA igy mennek a dolgok a normál országokban és nem ugy ahogy Ángyán mester elképzeli alhol kis kertjükben kapálgatnak meg a fonoban énekelgetnek a lyányok !Az a mult .Igaz a mostani Mekk mestreke is csak a buli miatt jutottak földekhez ,amit majd szépen lepasszolnak.Ilyen a magyar mentalitás örökké ügyeskedésre ,összejátszásra épül minden.Aztán amikor szétrohad akkor fillérekért bárkinek oda adják.Mint Orbán amikor a Tokaji szőlő birtokhoz hozzájutott ,előtte egy évvel mindenikek azt hazudoztak nincs igény a Tokaji borra és a mustért filléreket fizettek.A buta parasztok meg olcsón eladták a kitűnő földet.
süti beállítások módosítása