Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Ki rabolta ki a magyarokat?

2013.09.03. 11:45 :: Saman

Amikor először kormányra kerültek anno 1998-ban, akkor az első dolguk az volt, hogy a MSZP-vel megegyezzenek a független állmapolgári önszerveződések szisztematikus kiirtásáról.

A Halász-Zuschlág paktumban abban egyeztek meg a FIDESZ és az MSZP tárgyalói, hogy miden forrás elosztási helyzetben magasról tesznek a szakértői bírálatokra és pártlistákat visznek be a döntés előkészítési folyamatokba. Zuschlág a jövő héten szabadul! Meglehet hogy szivesen nyilatkozik a sajtónak a "hőskorszakról"!

Az NCA fénykorában 6 milliárd Ft-os támogatása porszem az ország költségvetésében, az évi 1000 milliárdos EU fejlesztési források megszállása volt az igazi tét.

Gyakorlatilag az érintettek tevékeny közreműködésével és élő társadalmi kontrolljával működő III. szektor elpusztításának az volt a célja, hogy akadálytalanul lehessen trafikmutyi módra a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe quvázi civil szervezetein keresztül a korrupció martalékává tenni minden fejlesztési forrást.

Az autópályaépítésnek, azért volt prioritása a humán fejlesztésekkel szemben, mert az építőiparban kiépült korrupciós csatornák hatékonyan szívták a vérünket már 20 évvel ezelőtt.

Nemcsak a túlszámlázások, nemcsak a nominálisan ellopott közpénz a kár ebben a helyzetben. Én ennek mértékét 6000 milliárd Ft-ra becsülöm. Van egy másik kár is. Mennyi az a pénz, ha egy képzeletbeli helyzetben nem térítünk el szinte minden forrást, és társadalmi hasznossága lesz ezeknek a befektetéseknek?

Mi lett volna, ha

* létrejönnek a tranzit foglalkoztatási modell szemléletformáló képző műhelyei?

* a termelési értékesítési szövetkezeteken keresztül megtanulunk társadalmi kontroll alatt működő értékesítési csatornákon keresztül felkínálni termékeket?

* ágazati alkuk eredményeképpen megtanulunk szervezetek fölötti stratégiákban alkalmazkodni a piacunk igényeihez?

****

sorolhatnám napestig! Amikor megcsináltuk a Munkahelyteremtés. hu programot, 55 ilyen munkaerő fejlesztési intézményességet találtunk, amelyek az EU forrásokból jöttek volna létre.

Már akkor annyira látszott a civilgyilkos rezsim totális kontrollja, hogy elmenekültem az országból. Beláttam, hogy itt nemhogy tudástársadalom nem lesz, de az utolsó kis NGO-ig minden közösségi összefogás egzisztenciális veszélyben van!

A fejlesztés nálunk tatárjárás mértékű pusztítás az életvilágban. A Mari néni tudatállapotúak nem nagyon kapják fel a fejüket arra a szóra, hogy szociális szövetkezet, vagy mentor... de amikor már az egyetemek 70%-ának megszünéséről vagy a sajtó haláláról szól a történet, akkor már az oroszok a speizban vannak!

Az állampolgároknak, az állampolgári öneszerveződéseken keresztül nincsen joguk résztvenni a saját sorsuk alakításában! Nincsen már törvényesség, nyilvánosság, feljebb viteli lehetőség, nincsen érdek képviselet!

Ez a milliárdosok által fizetett zsidózás és EU és Amerika ellenesség csak elfedi azt a tényt, hogy a saját MSZP és FIDESZ keretalkotó "elitünk" ölt és pusztított itt 20 éven keresztül! Minden, ami intézményes rálátás, az számukra halálos ellenség!

A modernizációellenességünk, az intézményesség tagadó demagóg baromságaink egyfajta össznemzeti kulturális elfojtásra való eszközök. Nem akarunk szembesülni azzal, hogy ezt mi csináltuk! Ez a mi keretalkotó teljesítményünk.

A nemzet = keretalkotó sikeresség!

Nekünk ez van, amit itt látunk magunk körül! Mi csináltuk!

Jó érzés fellélegezni és azt gondolni, hogy nekünk ehhez semmi közünk! Mi ott se voltunk! De ez hazugság! Penetráns demagógia!

A 2008.03.28-i blog bejegyzésemben ezt írtam:

Ma orvos-járó napom volt begyűjtöttem az óvodai influenzát a lányomtól, délelőtt én, délután ők...

Az orvosnál rákérdeztem, hogy „most akkor vizitdíjjal mi lesz?” – Mármint fizetni akartam (mint jó polgár – aki betartja a törvényeket).

Az orvosom nagyon kiakadt a kérdéstől, arról panaszkodott, hogy az emberek 70%-a egyszerűen megtagadja a díjfizetést. Hiába hozta a kormány a január elsejét április elsejére, a nép már most szabotál, sőt meglehetősen ágresszív stílusban leteremti az orvost, aki kerülvén a nagyszámú indulatos és értelmetlen konfliktusokat, vélhetőleg a saját kasszájából fizetgeti ebben a két hétben a vizitdíjak 70%-át.

Nagyon zaklatottnak tűnt az orvosom, és belém hasított, hogy talán nem tud és nem is akar mit kezdeni itt a „fronttá változott”, egyébként a mély emberi bizalmi szintet feltételező kapcsolatban, ezzel a politikai vitával.

Mostanában sokszor szembejön velem az a téma, hogy egyre civilizálatlanabban viselkedünk. Amikor a kondi teremben tanúja voltam két amerikát megjárt honfitársunk beszélgetésének, kitértek arra, hogy abban a kultúrában elképzelhetetlen, hogy valaki megüssön valakit, és ezt hétköznapi esetnek tekintse. Még egy hangos szóváltás sem fér bele. Nagyon is felvállalják a véleményüket, de nem hágnak át hangoskodva - nyakra főre törvényeket, nem mennek neki az állami alkalmazottaknak, akik a dolgukat végzik.

Pesten a buszellenőrök már régen nem nagyon mászkálnak a felszíni közlekedésben. Gondolom azért nem, mert azt a munkát, annyi pénzért nem lehet megkövetelni tőlük!

Mivé válik az ország, ha egy rendőr, ha egy orvos, egy vasúti vagy busz vagy bármilyen ellenőr napi szinten kivan téve annak a pogánylázadásnak, amit Orbán Viktor félévente újrahangszerel?

El kell majd számolni az unokáinknak azzal, hogy milyen teljesítményt, milyen keretalkotó sikerességet hagyunk magunk mögött!

Én a magam részéről mérhetetlenül szégyellem magam ha erre gondolok!

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr1005493250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

notib 2013.09.04. 09:25:12

Saman: hiányos a felsorolás, a ki-, lerablás legfőbb szellemi atyja és mentora, az SZDSZ valahogy kimaradt a felsorolásból, remélem, hogy csak feledékenységből...

Pan Modry 2013.09.04. 09:28:42

@notib:

Ha te fideszes vagy akkor eppen neked leginkabb rajtuk kell a dolgokat szamonkerni, ha mszp/szdsz-es akkor rajtuk.

nyomasek 2013.09.04. 09:48:47

Most lett nyilvánvaló hogy egyre civilizálatlanabbul viselkedik az egész ország? Jakérem, mikor még a kis harmadikos Krisztofer szülei is bemennek a suliba és felpofozzák a tanárnénit amiért leteremtette a purdét? Aztán a sok szemforgató hülye nem azon lamentál hogy szegény tanárnéni, hanem hogy miért kriminalizálják az iskolát! Miért, miért, mert krimi van az iskolákban, olyannyira, hogy vannak iskolák, ahova tanár nem is jelentkezik. A tanulók és a szüleik miatt. És ez csak egy pici darabkája a következmények nélküli ország tragédiájában.

mrZ (törölt) 2013.09.04. 09:56:04

>>Nagyon is felvállalják a véleményüket,
>>de nem hágnak át hangoskodva -
>>nyakra főre törvényeket,
>>nem mennek neki az állami alkalmazottaknak,
>>akik a dolgukat végzik.
Ez ott is változik. Ahogy az állam egyre jobban beleavatkozik a civil társadalom életébe, úgy lesz az ellenállás egyre erősebb. A folyamat nálunk előrébb tart, amerika még csak most kezdi megtapasztalni a mindenható államot.
Vagy neked elfogadható hogy a kopók tanulókat igazoltatnak az utcában, mert a főgeci az iskolájukba ment fényképezkedni? Hogy a huszárok kard nélkül parádéznak, mert ott van az algeci?
89-ben úgy éreztük itt a szabadság, ehelyett egy még elnyomóbb/tolvaj állam+eu települt ránk. Csodálkozol az eredményen?

gipsz.jakab 2013.09.04. 09:59:43

a rettegő trafikos kislányokról nem is beszélve...

a CBA-s trafikot innen a 8dikról álandóan figyelem...
hogy mikor indul a forradalom, mert mennék le én is
nehogy lekéssem...
rágyújtani egy "nótára" CBA val együtt,
csak ezért hogy a népet szolgáljam és véggyem...

nagyon erős jelképei ezek a fides náci kommenyizmusnak

unionista (törölt) 2013.09.04. 10:14:05

@nyomasek:
sajnos ez ilyen. a gyerek, vagy a szülő felpofozhatja a tanárt, de fordítva nem szabad megengedni. azért, mert másnap ugyanezek botokkal ütik meg, vagy egyszerűen lelövik. a jognak kell érvényt szerezni. az, hogy ez nem történik meg a mindenkori kormány és az önkormányzatok hibája. értelmetlen nyomni ezt az szdsz elleni szöveget.

jelzem okosabb lenne bekamerázni a problémás iskolákat, mint minden tankerületbe kinevezni egy iskolarendőrt. az van ahol sok (mert egy sem kellene), és van ahol kevés lesz.

bkkzol 2013.09.04. 10:22:13

Oh, 1989 után indult a szabadrablás. Párttól, világnézettől függetlenül. Húzták a koncot a pártok, egyházak,szervezetek... nem véletlen, hogy kormányoktól függetlenül nem feszegetik például az olajügyeket, "privatizált" az MDF,SZDSZ,FIDESZ,MSZP...

panelburzsuj 2013.09.04. 10:34:13

@bkkzol:

El kéne lassan döntenünk, hogy miért is tüsszögtünk annyit az oroszok által szervezett és felügyelt KGST-kifosztás ellen, amikor milyen fasza kis életünk is volt a KGB-kontroll alatt...

Vagy abba kéne hagyni a körömreszelgetést.

nyomasek 2013.09.04. 10:45:00

@unionista: Mert majd egy kamera bármitől is visszatartja a lelkes rokonságot. Gondolom ezt viccnek szántad.
Vagy nézzük a kis 13 éves erőszakolót?

index.hu/belfold/2013/09/03/elozetesben_egy_13_eves_gyerek/

Ugyan miben hátráltatta a kis rablónövendéket az hogy a szerencsétlen idős néni saját gyereke le akarta őket állítani? Még meg is verték. Szerencsére annyira debil volt a két elkövető, hogy még azt se fogták fel, hogy a rendőröket kihívhatják rájuk. És a legszebb ebben a történetben is az, hogy megy a szörnyülködés ezerrel, szegény kiskorúnak sérülnek a jogai. Namost ki a fenét érdekelnek ennek a kis szennynek a jogai? Rabolni, nemi erőszakot elkövetni lehet következmények nélkül? Itt tartunk, ők fogják megtermelni a nyugdíjadat! Kamerázz, te szerencsétlen.

Lajosforras 2013.09.04. 10:45:34

mindenki. csak az összeg a kérdés.

unionista (törölt) 2013.09.04. 10:54:03

@nyomasek:
nyilván sokkal egyszerűbb lenne lecsukni az elkövetőket. a rendőr nem lesz ott minden tanteremben.

DR. Smit Pal 2013.09.04. 11:04:56

"Ki rabolta ki a magyarokat?"

Ez egyszeu :
Gyurcsany, Bajnai, Mesterhazi, na meg a zsidok.

panelburzsuj 2013.09.04. 11:08:33

@unionista:

Pedig ott lehetne.

Pisztolyt, gumibotot, bilincset, gázsprét kell szerelni minden tanítóra - és tanítói oklevelet osztani minden zsernyáknak!

Végül is a Balog-Hoffmann-okatatás efelé mutat: megspórolnánk pár evolúciós lépést...

gipsz.jakab 2013.09.04. 11:14:40

@panelburzsuj: hamár szelemileg nem fegyverzik fel őket...

nyomasek 2013.09.04. 11:20:17

@unionista: Az elkövetőket nem lecsukni kell, hanem megnyitni számukra Recsket. Egy idő után nem kell annyi rendőr se. Persze egy olyan társadalomban, ahol a börtönviselt a sukár csávó, ott nem kell csodálkozni ezen a lejtmeneten.

panelburzsuj 2013.09.04. 11:20:58

@gipsz.jakab:

Hát nem?

Minennapos testnevelés jó példával: tanárnéni lindás visítással lerúgja a höppögő hatodikas fejét...

Mingyá lene tekintéj!

nyomasek 2013.09.04. 11:23:38

@panelburzsuj: Háhá, a mai címlapsztori ezzel szemben az, hogy a hatodikos Huán pörgőrúgással lerúgja a nagyit.

gipsz.jakab 2013.09.04. 11:25:25

@panelburzsuj: már az iskolába befelé menet az uccán lekaszájja a buszon a kis nebulókat....

a jótanulók egy nagy saller-kokit...
a roszak meg reménytelenek, azoknak megy drogot ad...
meg cigivel kínájja őket...

a atnárok pedamógiai életpája modeljében be kell őket sorolni fizetési kategóriába:
-fekete öves
-barna öves
-kék öves
-fehér öves stb !

nem kis kel vézna rajztanár !
csak kisprotolt tesi tanár!
azok tudnak nagy sallert oszztani !

sőt két tárgy kel csak:
délelőt hittan (fidestan)
délután meg tesi (ércsd: foci)

délelőttt a papok nem is sallert oszatnak hanem
a jógyerekeket röktön s*be qrják !

panelburzsuj 2013.09.04. 11:34:48

@nyomasek:

Csakhogy amíg te óbégatsz, addig mi már gipszeljük is a panelt...

(Mégis mi a faszt kezdene a "radikálisan szájtépő" kellően elvetemült cigányok híján? Mert a jajongást azt legalább olyan művészi szinten űzitek már, mint az "aszfaltlibsik" - de "visszautasíthatalan ajánlatot" a gondok megoldásra még egyte se láttam.

Mer olyat az Orbán is tud, meg a cocik is tuttaak, hogy "majd megoldom - de előbb minden hatalmat a nekemneknek!"...)

szuperkrumpli 2013.09.04. 11:46:35

"El kell majd számolni az unokáinknak azzal, hogy milyen teljesítményt, milyen keretalkotó sikerességet hagyunk magunk mögött!"
Így fogok tenni. Csak még azt nem tudom, hogy mely országban és milyen nyelven fogom neki elmagyarázni!

unionista (törölt) 2013.09.04. 11:54:14

@panelburzsuj:
egy intézeti nevelő ismerősöm mesélte, hogy a fiatalkorú börtönökben a gyerekeknek - jó magaviseletért cserébe - levetítették a twighlight sagát (ami egy népszerű amerikai tini horror). az erőszakos bűncselekményekért bezárt gyerekek azt mondták, hogy ez nem lesz jó. mert ők félnek a vámpíroktól.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.04. 12:24:08

A magyarokat minden errejáró kisebb-nagyobb nép kirabolta, mert nem tudták magukat megvédeni. Ebben komoly szerepe volt a népet kirabló és a belső megosztottság miatt állandóan civakodó vezetőknek is.

unionista (törölt) 2013.09.04. 12:35:02

@Online Távmunkás:
kezdjük ott, hogy a magyarok trianonig nem voltak önállóak.

Ne érdekeljen! 2013.09.04. 12:36:19

Majd azt mondom az unokámnak, hogy figyelj kisfiam, én tudtam, hogy kivétel nélkül az összes szar rabló banda, ezért egy fiatalkori botlásomat leszámítva nem is szavaztam egyikre sem.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.04. 13:12:55

@unionista: Kezdjük ott, hogy a magyar történelem nem a Habsburgoknál kezdődött. Volt előtte is pár fejezet a történelemben, amikor például nem tudtak megegyezni, ki legyen a király és halomra ölték egymást...

unionista (törölt) 2013.09.04. 14:02:28

@Online Távmunkás:
teljesen önálló magyarisztán sohasem létezett. volt egy őshaza. ami tulajdonképpen ázsiai elnyomást jelentette. onnan menekültek az elődök. a kárpát-medencei inváziót valószínűséggel két (egy kelet-indoeurópai és egy délről érkező őseurázsiai) csoportosulás hajtotta végre. a genetikai kutatások a kettős honfoglalás elméletet támasztják alá. ezek után a német-római császársággal való kiegyezést hívjuk államalapításnak. amihez csatlakoztak a horvátok. király nélkül a felvidéki bányavárosokban el kezdtek polgárosodni a tótok. egyre több román érdekezett keletről. és délről a szerbek. cigányokról, ruszinokról, zsidókról nem is beszélve. hja, és persze a kedvenceid: a császári osztrákok.

az önálló magyarisztán gondolata valamikor a 19. században merült fel komolyan. az volt a terv, hogy francia uruszág mintájára lesz egy nagy ribillió. leverjük az uralkodót, és elmagyarorosodik mindenki. csak ez nem jött be. mert mindenki nemzetállamot akart. ezután jön a 20. századi két nagy háború.
süti beállítások módosítása