Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Az EU források revizorai elől csak úgy térhet ki a pártokrácia, hogy ha kilépünk az EU-ból.

2013.08.17. 16:35 :: Saman

Egy orbánt jól ismerő személyiség, Fodor Gábor ma arról írt a blogjában, hogy orbán a Tüsnádfürdői beszédben az EU-ból való kilépés stratégiáját hirdette meg.

Való igaz, hogy a sakktáblán most orbán vesztesre manőverezte a maffiáját.

A nép is azt fogja kérdezni a rendszerváltó elittől, hogy a modernizáció helyett miért egy éhezősdit, egy összeomló gazdasági társadalmi keretrendszert szeretünk kiépíteni és az EU apparátus is azt fogja kérdezni az értékelési procedúrákban, hogy akkor teljesítettünk-e aláírt szerződéseket.

A Liszaboni Egyezmény azt a célt tűzte ki, hogy 72% fölötti foglalkoztatási szintet építünk fel az információs társadalom és a tudás társadalom irányába mutató fejlesztések ösztönzésével. Az európai ember aggódik májusonként, amikor rendre kiderül, hogy Japán és az USA rendre jobban teljesít a tudásintenzív piacokon.

Amikor a szociális szakma számára összegeztük, hogy mi az az 55 féle munkaerőpiaci fejlesztési eszköz ami létrejött az EU forrásokból, akkor épp az volt a monitoring rendszer lényege, hogy szétválasztottuk az információs társadalom síkon és tudástársadalom síkon ható fejlesztési eszközöket. Elkülönítettük a "rendszerezett információkat" kezelő és a "szemléletformáló fejlesztéseket" végző programokat és a pénzosztó rendszereket.

Miután áttekintettem az EU munkaerőpiaci fejlesztések világát és túl voltam egy "Munkahelyteremtés" országos társadalmi vita szervezésén is, elmenekültem az országból, mert kiégtem a látottak miatt.

Mondjuk 4 éve volt már egy mérés, amit előzetesen lefolytattak olyan szemmel, mintha EU értékelő szervek végeznék a szerződések teljesítésének hivatalos értékelésekor..

Az "Út a munkához Program szerződésében pl. azt vállaltuk / mint általában a munkaerőpiaci integrációs fejlesztéseknél,/ hogy a képzésbe, mentorálásba bevont személyek 80%-a dolgozni fog egy 5 évvel későbbi mérés ponton.

Na az előzetes mérés azt mutatta, hogy 5%-uk dolgozik!

Ilyenkor mondhatják a jogászok, hogy teljesült-e ez a szerződés vagy pedig sem nem! Ilyen konstellációban van vagy 2000 milliárd Ft visszafizetendő pénz, de a "jövőnk homályba burkolózik". Eddig nem kértek vissza pénzt az EU bürokraták ilyen szerződés szegés miatt.

Beindult egy még durvább folyamat az EU-ban.

Az EU pénzeknél látszik, hogy ha a hazai ügyészek, alkotmánybírók és parlamenterek nem gondolják úgy, hogy csípi a szemüket a lopás, akkor az EU nem rendelkezik jogi eszközökkel, hogy egy ilyen civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhét kérdőre vonjon.

Nincsen EU ügyész, aki lecsukná a tolvajokat!

Miután orbán megsemmisítette a civil szektort, a bíróságok és a sajtó függetlenségét, a jogállamot, az összes társadalmi kontroll szervet, akkor csak az EU közbeszéd jelenthet veszélyt rá.

Eleddig csak az EU parlamnetben vonták kérdőre a penetráns demagógiáért és óriási mértékű keretalkotó romboló tevékenységért. A Tavares bizottság feveti azt a kérdést, hogy irányítható-e az EU ha teljesen eszköztrelen a nemzeti pártmaffiákkal szemben!

Innen nézve logikus, hogy viktor egyetlen célja csak az EU közbeszéd, az EU törvényességi kontroll felszámolása lesz!

Ha nem teszi, egy napon börtönben taláhatja magát a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe sok más tagjával együtt.

Persze az ország számára ez a "védjük meg a családi életstratégiánkat" menekülési út a modernizáció 30 éves berekesztésével jár! Az egyszerű emberek családi életstratégiája ezt az ÁRAT fizette meg, az orbáni "modernizációs" stratégiáért. Óriási ára van annak, hogy ilyen durván eltérítjük az EU forrásokat ez eredeti céloktól!

Eleddig úgy néz ki, hogy a Mari néni tudatálapotúak folytatni szeretnék az orbáni nagy önvédő háborút! Ez az EU-ból való kilépésünkből és a piacaink további összeomlásával járnak majd! A mostani csirekfarhátas életszínvonal átvált majd valami másra. Talán Bulgáriát kellene szemügyre vennünk, hogy megtudhassuk hogy fogunk kinézni 2 év mulva.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr995464891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása