Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Lengyel László a baloldali keretalkotók között

2013.08.02. 11:55 :: Saman

Egyszer egy főiskolai tanárom azt mondta az egyik dolgozatomra, hogy ezt a modellt azért megmutatná egy volt tanárának, mert őt tartja olyan független agynak, aki elfogulatlanul képes értékelni. Kiderült hogy Lengyel Laciról beszél, amin én jót kuncogtam, mert a generációs adósság elmélet, ami Pál Tamástól származik, tényleg nem volt ismert mondjuk abban a szociológus körben, de egy ifjúságkutatásban sokáig kollegaként dolgoztak együtt. Így vele kapcsolatban a függetlenség eleve kizárt.

LL Kéri Laci vagy Stumpf Pista annyira tisztelik Pál Tamás életművét, hogy amikor az MTA-ban csináltak egy politikai szocializációról szóló valamilyen testületet, azonnal meghívták őt is, annak ellenére, hogy tudták, hogy az MTA szabályai nem teszik lehetővé, hogy phd nélküli mezítlábas értelmiségi tag legyen. Még ha több diplomája van és ha elképesztő tudományos életmű áll mögötte, akkor se!

Úgy voltak vele, hogy Tamás többet tud a politikai szocializáció bizonyos terepeiről, mint ők együttvéve. 

És tényleg. Tamás modelljeit, ha nekieresztük mondjuk ennek a LL gondolatmenetnek, akkor lehetséges fokozni a rálátást. 

A nol kommentben ezt ki is fejtettem:

Lengyel László fogalmazhatna pontosabban is.

A tudomány és ezek közé a történész szakma is oda tartozik, nagyon szereti az olyan ábrázolás formákat, amelyek a TÉNYEK relevanciáját taglalja.

Sokszor LL átmegy újságíróba és tények nélküli véleményeket ír.

A civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe nem egyszerűen hazudik mint a vízfolyás, lop, csal, rabol és a politika jövőkép alkotó funkciója helyett, valami eszement dilettantizmust erőltet rá a formálódó magyar történelemre, ...

Ezek megkötöttek egy Halász-Zuschlág paktumot 1998-ban.

Kiirtották a politikafüggetlen civil mozgalmakat, elfoglalták a sajtót és láthatóan meggátolják az államot államszerű működésében.

Nincsen már igazságszolgáltatás és nincsen már törvényesség!

Márpedig a demokráciához ezek kellenek:

1. nyilvánosság
2. törvényesség
3. érdek képviselet /saját érdekképviselet is kell, és jószolgálati érdekképviseletnek is helye van számos társdalmi csopotnál/
4. feljebb viteli lehetőség

A civilgyilkos zsákmányszerző prátcsürhe mind a 4 fronton hadban áll az életvilággal! Vesztett, mielőtt a harc elkezdődött volna!

És ez, a mi közös tragédiánk!

Az EU 1000 millárd Ft-ja kellett az ő házi intézményesültségeiknek és annak az volt az ára, hogy akkor pusztuljon minden. A Heti válasz ezen a héten azt a mitikus fantáziáját írta a címlapjára, hogy aki függetlennek mondja magát, az HAZUDIK!

akoshetivalasz.jpg

A Zuschlág - Weinenberger politikus bróker világot mikor fogjuk kérdőre vonni, hogy hol van ÉVI 1000 MILLIÁRD FEJLESZTÉSI PÉNZ TÁRSADALMI HASZNOSSÁGA???!!!

Tessenek már elképezelni, hogy egy magam fajta civil vezető egyszer csak 15 ilyen év után leültettetik egy tárgyaló asztalhoz egy ilyen gyütt-ment Mesterházyval vagy Szanyi Tiborral, esetleg képzeljék oda Selmeczi Gabriellát meg Hoffmann Rózsát!...

A civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe nem fogja tudni konszolidálni önmagát! Csak ezért nem lépnek hátra, mert attól félnek, hogy az új elit le fogja őket sittelni!

Emiatt megyünk bele örvényszerűen ebbe a bűzlő mocsárba.

Kéri László ezt a diagnózist állította fel nemrégiben róluk:

"Ez a garnitúra jóvátehetetlenül magányra, csalódásra, paranoiára van ítélve. 
Írva vagyon a jövője. Minél tovább marad hatalmon, annál paranoiásabb, annál gonoszabb lesz - ezt Kéri László politológus mondta a Fidesz-vezérkarról Kende Péter A Viktor című, 2002-es könyvében. A Fidesz által elveszített, tíz évvel ezelőtti választás előtt Kéri úgy vélte, "ez a tizenöt ember, ha most megnyeri a választást, akkor egyre inkább büntetni fogja a magyar társadalmat saját mássága, jóvátehetetlen magánya miatt (...) rettenetes négy év vár ránk (...) totális káoszba, anarchiába döntik Magyarországot."

"Ha megnyerik a választást, akkor is az fogja érdekelni őket: ki az, aki nem segítette őket. Mindig lesz ellenség. (...) a csoportnak mindig szüksége van aktuális ellenségre, mert csak úgy tud létezni. Ha nincs ellensége, aki ellen lehet harcolni, akkor nem tud élni. Így sokakra vár még ez az ellenség-szerep. Mert Orbánék nem képesek feloldódni, nem tudnak bízni. Aki nem volt velük együtt, az nem lehet velük." 

Tudják ők is, hogy ez nem vezet sehová!

Érzik, hogy ez egyre nehezebb terep és egyre kilátástalanabb és mindannyiunk számára életveszélyes!

De még nem haltunk meg és még ők vannak a reflektorfényben!

Általában LL tudósként, tehát függetlenként nyilvánul meg. Felemkedik a statoszféra magasságába és lerajzolja, hogy abból perspektívábból merre látszanak a hangyák taposta ösvények.

Szokásával ellentétben, most úgy beszélt, mint a bal oldali discurzus része. Mint egy azok közül, aki keretalkotó javaslatokkal, visszacsatolásokkal, témafelvetésekkel részt vett!

Most nem "Te üzenet", amikor lerajzol problémákat, hanem "Mi" síkon fogalmazta meg a véleményét!

Nem tudom mi késztette erre. Talán mintát akart mutatni, arra, hogy ilyet is lehet. Talán úgy látja, hogy a "paranoiás FIDESZ 15" soha többé nem fog újságot olvasni, hozzájuk beszélni értelmetlen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr765439750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása