Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Mekkora jövőkép kell az orbánizmus elfogadásához?

2013.07.31. 07:50 :: Saman

""Radikális átrendeződés időszakát éljük", "meggyengül Európa, kontinesnünk elveszítheti kulturális és civilizációs pozícióit". "Lehet, hogy a jelenlegi válság elnyúló hanyatlássá válik" – mondta Orbán Viktor a 24. tusványosi rendezvényen. Szerinte az Európai Uniói intézményei alkalmatlanok arra, hogy a történelmi kihívásokra válaszokat fogalmazzanak meg, mert Orbán szerint csakis a nemzetállamoknak lehet sikeres válasza. Orbán Viktor beszéde előtt a tömeg "Viktor, Viktor!" skandálással ünnepelte a miniszterelnököt, aki a "Mi időnk" címen tartotta meg előadását. A miniszterelnök úgy vélte, a három év alatt kiépített új politikai és gazdasági rendszer képes lesz a világban zajló átalakulás hatásait kezelni."

"Két évvel ezelőtt keményen bírálta a nyugati világot, az Európai Uniót, és a keleti világ felemelkedéséről beszélt. Akkor azt mondta, a régi nyugati életmód fenntarthatatlan, és azt jövendölte, rövidesen összeomlás következik be, tavaly pedig arról értekezett, hogy "Európa saját holdkóros vesztébe tántorog"."

hvg

"Abból a megállapításból indult ki, hogy a világrend ismét a huszadik századot megrengető világháborúkhoz hasonló méretű átalakuláson megy át. A különbség csak annyi, hogy a harc ezúttal nem fegyverekkel, hanem kifinomultabb eszközökkel folyik. De a cél ugyanaz: minél több erőforrás megszerzése. (Mintegy mellékesen kitért a Tusnádfürdőn tavaly tartott előadásának mondanivalójára, és ismételten leszögezte, hogy az Európai Unió képtelen kezelni a válságot, arra szerinte csak a nemzetállamok képesek.)"

"

Hangsúlyozta, hogy Közép-Európa nem követte el azt a hibát, amit a nyugatiak, a válság kitörése után nem verték újabb adósságokba magukat, kivéve Magyarországot. – A közgazdászok szerint a GDP 90 százaléka az az arány, amely fölött az eladósodás visszafordíthatatlan, az ország végérvényesen a hitelezők markába kerül, elveszíti a szuverenitását. Magyarország adóssága az előző nyolc év alatt meghaladta a nyolcvan százalékot, mostanra viszont sikerült jóval 80 százalék alá hozni – fejtegette. Hozzátette: az elmúlt húsz év megmutatta, hogy ha a baloldal kerül hatalomra, „előbb-utóbb összedöntik az országot”, majd hívják a jobboldalt, hogy tegye rendbe.

Kitért az Oroszországgal való együttműködésre is, azzal vezetve fel a gondolatot, hogy a mostani válság mögött „rejtett európai és amerikai érdekek állnak”, azaz itt is, ott is sokan nem szövetségest látnak a másikban, hanem vetélytársat. Ez természetszerűen felveti a kérdést, hogy miként alakul Európa viszonya azzal az Oroszországgal, amely nyilvánvalóan képtelen feldolgozni a saját erejéből óriási erőforrástöbbletét. – Elkerülhetetlen az együttműködés Oroszország és az EU között, de arra vigyázni kell, hogy ennek Közép-Európa ne legyen a vesztese, mint a történelem során annyiszor. Éppen ezért a történelem során soha nem tapasztalt együttműködésre van szükség a közép-európai államok között – hangsúlyozta. Ebben az összefüggésben kitért Románia és Magyarország viszonyára is, mondván: soha nem gondolta volna, hogy a két országnak együtt kell majd küzdenie, hogy bekerüljön a közép-európai sikerzónába, amelynek megítélése szerint jelenleg csak Csehország, Szlovákia és Lengyelország a biztos tagja. – Magyarországnak erőfeszítéseket kell tennie, hogy ne szakadjon le nem a Nyugattól, hanem Közép-Európától. Ez a következő választások nagy tétje – fűzte hozzá. Majd pontosította: Magyarországon most éppen nem állnak küszöbön a választások, ezért nem beszél arról, hogy a Fidesz-kormány „otthon tűrhetően végzi a dolgát”."

A Tusnádfürdői szabadegyetemen orbán megadta az alaphangot a választásokhoz. Felfestette azt a víziót, amely tematizálni fogja a választások körül a közvélemény figyelmét.

A magyar értelmiség rettenetesen nehezen tudja dekódolni, amikor valaki az értelmiség által is ismert magyar szavakat úgy rak össze, hogy mást értsenek alatta az egyes társadalmi csoportok.

Amikor a politikai jövőkép alkotás lemegy a sarki skin head csoportok szintjére és a 30-as évek kendőzetlen fasizmusát kezdi el prosperitásként reklámozni, akkor egy átlagos értelmiségi agya ledobja a láncot és kivonul abból a gondolatkörből.

A FIDESZ hívők azonban, sűrűn bólogatnak.

Ismét megkapták Tusnádfürdőn, hogy a magyarok a VICTORIUS segítségével felkészültek a magyarpusztító világösszeesküvés negatív hatásainak kivédésére.

Viktorunk felvázolt egy olyan világgazdasági modellt, amely szerint küszöbön a következő világháború!

Milyen jó, hogy ő, ezt idéjében felfedezte és felkészítette népünket az elkerülhetetlen csapás kivédésére!

Ha ő nem lett volna, akkor a mongolok vagy törökök rég visszacsatolták volna Szolnok megyét és a Kiskunságot az Ural Altaji világszövetségbe!

Az első és a második világháborúnál is majdnem sikerült a világbirodolmak tökön rúgása, de sajnos valami homokszem csúszott a gépezetbe!

A Tusnádfürdőn meghirdetett világháborús fenyegetés szépen kijelöli orbán röppályáját!

Mivel sikereink nincsenek, így az egyetlen túlélési esélyünk, ha elhisszük, hogy mi vagyunk a kiválasztott nép és a rabszolgának való szláv, germán, kínai, amerikai, francia, finn és egyéb népeket ügyes ragadozóként tudjuk bekebelezni a következő nagy csatában.

Még szerencse, hogy szeretett vezérünk ilyen éleslátó és idejében megszervezte, hogy a magyar tudósok ekkora elképesztő technikai erőfölényre tegyenek szert, a magyar fiatalok hosszú kiképzés által a többi nép katonáinál sokkal nagyobb stratégiai rutinra tettek szert. Pénz, paripa, fegyver, belső mű, együttműködési sikeresség, minden készen áll ahhoz, hogy a következő világháború az előzőekkel ellentétben végre a mi felemelkedésünket hozza el!

Hát nem fantasztikus? Ez az igazi választás! Hát nem ezt akarjátok magyarok!

Nem egy  igazi vezér kell nektek ezekben az embert próbáló időkben!

Most ember kell a gátra!

A Tusnádfürdői beszédben ismét felmerült az ellenséges baloldali világösszeesküvés, az európai rém és a nemzeti tőkés réteg szentember jellegzetessége. Isten áldja meg a magyar nagytőkések munkahelytermetési teljesítményét, de lagalább is adjunk a közpénzekből is még többet nekik az eddigi teljesítményük elismeréséért!

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr845433775

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.31. 11:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása