Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Részvételi demokrácia forradalom Magyarországon

2013.05.21. 22:28 :: Saman

Az utóbbi időben Kun László trónra lépése óta nem látott részvételi demokrácia cunami öntötte el kis hazánkat!

A múlt héten az ECHO TV-be szabadult be egy orbán hívő néni, aki a GDP adatokat és az inflációs adatokat összevetette a foglalkoztatási rátával, majd úgy gondolta, hogy a könnyebb közérthetőség kedvéért egy lovári eredetű, de magyar nyelvű dallamkörnyezetebe helyezi meglátásait és a középkori szokás szerint zenés krónikásként dalolja el a szemmel még nem látható, de hamarosan testközelből megtapasztalható magyarországi közállapotokat.

A láthatóan igen kulturált, mondhatni multikulturálisan művelt lédi megnyugtatta a választópolgárokat az ügyben, hogy ha valakinek az lenne a napi élménye, hogy a családi kassza, csőd felé tántorog, vagy esetleg évek óta masszívan a kultúra alatti lét tartományába lavírozta már az életmódunkat, emiatt nincsen okunk az aggodalomra, mert az orbán rezsim várhatóan toronymagasan nyeri majd a következő választásokat és előbb vagy utóbb a pénzügyi gondjaink is megoldódnak.

Alig sikerült ezen a heurékán potom 2 nap alatt túl tennem magam és máris újabb fantasztikus közéleti fejleménnyel lepett bennünket a krónikás politikai  marketing üzenetek dalba öntésével foglalkozó idős hölgy mozgalom.

Ezúttal az egri nők egyenes ági leszármazottja, egy egri hölgy gyujtott rá egy polgárháborús propagandára emlékeztető harci dalra, amely orbánviktor politikai ellenfeleit hasfelmetcéssel szeretné megjutalmazni vala.

Nem mintha ennek a család szerető, igaz keresztény, korszakalkotó lángelmének valaha is lett volna ellensége, de hát az ördög sosem alszik, ki tudja, hogy valami meggondolatlan elmebeteg nem-e arra vetemedik, hogy csodatévő szent orbánról esetleg rosszat merne mondani.

Tovább keresgélve a neten, még egy őszinte kormánypropagandával sikerült összefutnom, amely az Ural altaji népek teljes vertikumában, orbán viktor keretalkotó képességéről viszi a hírt, szerte a világban. Ez az együttes, amerre csak vándorol, Kazahsztántól Törökországon át Japánig, mindenütt orbán világhíres gazdasági modelljéről énekel, már a 17. század közepe óta.

A google fordító segítségével lefordítottam a lovári szövegrészeket.

Orbán viktor egy nagyon ügyes lurkó!

Ki azt mondja, hogy ő lop az egy bunkó!

Nyugdíjkassza, trafikok, játékgépek, Simicska!

Gyurcsány csak tanulhat tőlem a csicska!

Megálljatok Kucu banda! Lesznek itt még választások májusba!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr565311908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása