Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Az orbánizmus antiszemitizmusa

2013.05.04. 14:15 :: Saman

Az antiszemitizmusnak van egy fontos modernizációs vetülete is.

A Holocaust előtt volt a történelmünkben vagy 30-40 másik kisebb méretű etnikai alapú zsidók elleni pogrom.

A premodern rendszerekben a közvetítő kereskedést nem helyiek végezték, a középkor európájában az elüldözött népek, az örmények, a görögök ... Az egyiptomiaknál a főníciaiak, a kínaiaknál helyiek, de ők akkor lehettek kereskedők, ha eunuhok lesznek.

A rendszerváltás utáni antiszemitizmus, azért fontos elengedhetetlen része az orbáni nacionalizmusnak, mert egyben ad egy modernizáció ellenes elfojtási lehetőséget.

Ha a modernizációs kérdéseink egy New York-i szalonpolitizálós bájcsevegésen dőlnek el, akkor ugyan mit tehetne egy kis magyar miniszterelnök, aki a rendszerváltás utáni miniszterelnökök sorában leghosszabb ideig viselte a hivatalos felelősséget a keretalkotó teljesítményünkért.

Az antiszemitizmus egy olyan ideológia a hazai jobb oldal szemében, amellyel besározzák a piac intézményeit. Az ő olvasatukban nincsen szabad piac, csak véres etnikai alapú üzleti háború, ahol amennyiben nem ők a tulajdonosok, abban az esetben a magyarok skalpját rozsdás késsel nyiszálja walaki. Ez a világkép a jog és a jóléti társadalom szerződés világán kívül esik.

Mindenközben milyen az a keret, amit ők összehoztak a nép szeme láttára és füle hallatára?

Ellentétben a jóléti társadalom modellel, amely magas minimálbér felépítésére tör és magas foglalkoztatottságot épít, ők ott tartják 50% körül az aktív korú keresőképes korosztály foglalkoztatottságát 23 évig, az elmúlt 5 évben az infláció elvitte a pénz vásárlóértéke felét, tehát ma fele annyiért dolgoznak a magyarok! Gyakorlatilag ingyenmunkát végzünk, mert ebből a pénzből nem lehetséges a "készen állok dolgozni" állapotot előidézni. Ebből nem lehet enni, lakni, közlekedni, gyereket vállalni!

Nagyon nagyon fontos, hogy Ne ismerje fel a nép ezt keretalkotó kudarcként! A "Szabad-e magyarnak lenni" emancipációs mozgalom mágikus  

Rettenetesen fontos, hogy ezt magyargyilkos világösszeesküvésnek tartsa, mert ha nem annak tartaná, akkor lennének kérdései. És akkor a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe napjai meg lennének számlálva!

Az antiszemita világkép és a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe kéz a kézben jár. Nincsen egyik a másik nélkül! Nem véletlenül támadt fel újra! Funkciója van az elfojtásokkal teli hazai politikai szocializációs térben!

A politikusok arra használják, hogy legyen egy náluknál sokkal durvább szalonpolitizálós mumus! Ők leszarnak minden döntés előkészítési folyamatnál minden érintettet és kulcsfontosságú szakértőt! Majd azzal riogatják a politikai szocializációs drogjaiktól kábult híveiket, hogy a döntés előkészítési / társadalmi kontroll folyamatokból való kirekesztettség, azért indokolt, mert ha nem ekkora a kirekesztettség, akkor eljő a turbóra kapcsolt magyargyilkos kor!

Civilizált országokban, a társadalmi kontroll folyamatok erősítése vezetett el a jóléti társadalom fejlettségéig.

A rendszerváltás utáni politikusaink 16 éve esküdt ellenségei a társadalmi kontroll szerveknek. Az antiszemitizmus szinte egyidős ezzel a korral!

A modernizáció ellenességünket etetjük ezzel az ideológiával!

Én közösségfejlesztőként dolgoztam 20 évig. Jártam az országot. Eredetileg nyíregyházi vagyok. Az ország más tájain simán le "tírpákoznak". Mivel Szabolcs megyében rengeteget dolgoztam, magam is megdöbbentem, hogy egyáltalán nincs sok szlovák ezen a környéken, indokolatlan a szabolcsiakat szlovákozni, mert rettenetesen vegyes a lakosság etnikailag. Békés vagy Csongrád sokkal inkább szlovák gyökerű a mezőgazdasági vállalkozások 20-as -30-as évek beli világát tekintve.

A tirpákozásnak is van egy olyan éle, hogy mi magyarok tekintsük idegenek manipulációjának a piacozást. Amikor mamika kiviszi a virágcsokrait, krizantént ültet Mindszentekre, zöldség csokrot vagy újkrumplit árul, esetleg fóliázik, ennek a vállalkozás sztorinak is megvolt ez az etnikai éle.

A rendszerváltás előtti időszakban voltam gyerek.

Gyűlölte-e az akkori átlag ember az immáron etnikai él nélküli "maszekot"?

A mai napig nem békült meg a magyarok lelke azzal, hogy próbálkozni, vállalkozni KELL.

Szeretnénk eltörölni a föld színéről azt a siker/kudarc világot, amit paicnak hívnak! Az meg is tesz mindent a piac legyalázására. A profitelvonás és a 80%-os adó a munkabéren helyettesíti nálunk a jóléti társadalom felépítéséhez szükséges alkufolyamatokat. Erőszak van, alku nincs!

Amikor a II. világháborúban kiirtották őseink a hagyományos városi lakosságunk jórészét, a Holocaust és a németek kitelepítése által a vállalkozások, a tanárok, az orvosok java része eltűnt innen.

A mai napig nem állt át a magyar közgondolkodás arra, hogy márpedig piac van.

Modernizált életmódot élünk. Melóhelyre járunk fizetésért! Ez nem a kancatejen alapuló gazdaság kora! Nem is a 3 hold szántó meg a szőlő világa! 

A politikusaink arra bazíroznak, hogy a választópolgárok között a Mari néni tudatállapotúaknak sokkal nagyobb súlya van, mint a szociológusoknak. Ma már számos ponton lehet látni, hogy a rálátás, a megértés terepén falak választják el egymástól Mari néni és az empirizmus világát! Ez meglepő a jobb oldali és diplomája van konstellációban viszont ... Ez egy politikai szocializációs konstrukció, amit javarészt az orbánizmus keze munkája, de azért hozott anyagból dolgozott.

Olvasom a JOBBIK + református egyház anticionista antibolsevista tüntetésének egyik molinóját. Ez áll rajta: Kufárok haza!

A Határátkelőre néha írok cikkeket arról, hogy angol szemmel milyennek látom a magyarokat.

Tulajdonképpen a magyarok fantázia világában az idegen keretalkotó automatikus ellenállást vált ki. Én is kapok hideget meleget ha angolnak mórikálom magam, Különösen akkor, ha arról beszélek, hogy itt Angliában a rendőr szakma, a HR-es, a szociális munkás, a termelés vezető, a bíró, az újságíró, a civil aktivista mimindent tud tenni az etnikai vagy egyéb csoport-csoport köntösbe bújt erőszak ellen.

A magyaroknak nem fáj, ha elképesztő gyermekcipőben járnak ezek a szakmaiságok pl. az agreszió kezelés terén. Az viszont világvége 25. felvonás, ha a német, a tatár, a török, az orosz után egy angol keretalkotó javaslatokkal áll elő. Etnikai éle van a modernizációs vagy akár a hatékonysági kérdéseknek.

A magyarok a nemzeti identitás részeként védik a kudarckerülő "ne csináljunk semmit" világokat. Tüntetéseket szerveznek a civil aktivitás ellen!

Tüntetéseket szerveznek a kereskedés ellen!

A bankárság ellen!

Holnap nyilván kitör az óvónők elleni népfelkelés vagy a szakácsok vegetáriánisuk régen várt polgárháborúja!

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr945280715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása