Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Elvárás vagy "nem megengedhető" a trafikmutyi?

2013.05.03. 10:13 :: Saman

Orbán kiállt és elítélte a trafikmutyi forrás elosztási módszerét. Számos módszerrel nekiálltak eltagadni, hogy mi folyik itt. A letagadás, a módszer istenítése, az egész rákenése az MSZP-re és most pedig átállnak a fejcsóválók táborába.

15 évvel ezelőtt elkezdték ezt a politikai szocializációs polgárháborút. A mostani üzeneteikben már világosan látszik, hogy sík egyértelmű hazugságokat sulykolnak.

Ezeknek a megértéséhez szükség van egy olyan személyiségre, amely kétezerrel az elfojtókáját akarja használni arra, hogy ezeknek a parasztoknak az üzeneteit igazságnak lássa és a valóságot pedig ne lássa meg.

Ez nem egyszerűen penetráns demagógia, hanem iparszerűen dobálózik ilyen kommunikációs konzervekkel.

A trafik ügy azért atombomba ebben a térben, mert ahogy ezt a minap megírta walaki, ez belátható élettér egy kisember számára.

Itt nem abba kell belegondolni, hogy vajh nálunk miért nincsen fogyasztói érdek képviselet ügyben, érdemi társadalmi kontroll a víz, villany, gáz, szemét, útépítés vállalatok árképzése vagy a minimálbér kérdés fölött. Ez nyilván valóan még a magyar + újságíró személyiségek korlátait is meghaladják.

A trafik kicsi.

Az elfojtó mechanizmusok közül a TAGADÁS című szómágiát alkalmazza most a politikai szocializációs gépezet. Kiáll és az ellenkezőjét beszéli annak, ami a valóság.

Azt, mondja ez a majom, hogy "nem engedhető meg" !!!!

A Halász - Zuschlág paktum óta, 16 éve, amihez csak hozzáérnek, ott nem a "nem engedhető meg" módszer van érvényben, hanem ennek az ellenkezője!

A Halász - Zuschlág pkatum világképe és forráselosztási gyakorlata, azt nem tartja megengedhetőnek, hogy rendes módon osszanak forrásokat. A szakértői elbírálást sokszor elvégzik, csakhogy a döntéshez egy kicsit sem használják.

Azt a listát, amit itt technikailag használtak, régóta odaviszik a döntéshozókhoz.

Egyszer egy civil aktivista ismerősöm részt vett egy olyan bizottságban, ahol a kormány külföldről érkező számítógép adományt osztott szét az előző FIDESZ kormány alatt.

Behoztak egy lisát:

1. Mindenképp kapni fog!

2. Ebből válogahattok!

3. Ezek semmiképp nem fognak kapni!

Már a döntéshozó testület is úgy nézett ki, hogy 4 kormányember volt meg 1 civil. Még annak se látta értelmét csóri közösségfejlesztő kollega, hogy megpróbálja ezeket a tolvaj civilgyilkos zsákmányszerző véglényeket felvilágosítani arról, hogy mit csinálnak!

A civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe a Bajnai fejlesztési minisztersége idején évi 1000 milliárd fejlesztési pénzzel csinálta ugyan ezt.

Azóta a helyzet sokkal súlyosabb.

Ez a módszer 6-10 ezer milliárd Ft kárt okozott eddig az országnak.

Orbán az a miniszterelnök, aki a rendszerváltás utáni kormányokban leghosszabb ideig FELELŐS azért, hogy ez kiépült és minden, de minden téren működik.

A mitikus fantáziája úgy tartja, hogy soha, de soha nem leszünk képesek kérdést intézni hozzá ez ügyben.

Ez a háttere annak, hogy azt meri az arcunkba hazudni, hogy "ez nem engedhető meg"

Őnála ez úgy működik, hogy NEKI EZ AZ ELVÁRÁSA!

Ő nem tűr meg maga körül embert, aki ezt kifogásolja.

Ezért hagyta el az országot félmilló magyar!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr625263511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2013.05.04. 18:21:10

Kicsit összefüggéstelen a szöveg, de ha valaki veszi a fáradságot, akkor bizony erről van szó. Amíg ilyen a magyar, hogy nem felemeli a fejét, hanem belehajtja bármelyik párt-igába, addig ez lesz. Márpedig legalább 3 millió szavazó ilyen, tehát a helyzet egyelőre reménytelen.

01234567 2013.05.04. 18:48:17

Mind az írás, mind az eddigi egyetlen komment a lényegről szól. Amiért ahol tart ez az ország. És amiért nincs remény a változásra.

honapos retek 2013.05.05. 08:08:39

A trafikos ügy eltér az összes korábbitól. Itt ugyanis elötte embereket fosztottak meg az üzletük folytatásátol és adták utánna oda ezt az üzleti lehetöséget pártkatonáknak. Volt már hasonlo a törtélemben,vagy nem?
süti beállítások módosítása