Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Közveszélyes Munka Keresés

2013.05.01. 13:37 :: Saman

Az orbán - matolcsy konstrukció a Közveszélyes Munka Keresés modelljére épül.

Ha egy csóri fiatal talál munkát és megkapja a fizetését akkor szembesül vele, hogy mekkora bajba sodorta a családi életstratégiáját.

Az elmúlt 5 évben a 80-280 ezer Ft-os jövedelemből élők fizetése elveszítette a vásárlóértéke felét.

Ekkora pénzből nem leheséges előidézni azt az állípotot, hogy készen álljak a munkára. Nem lehet ennyiből lakni, enni, közlekedni vagy uram bocsá jövőt építeni.

Magyarország elfelejtett abba az irányba fordulni ami a nyugati jóléti társadalmak világa. Mondjuk a svéd munkaerőpiaccal összevetve ott 40 Euró az egy munkaórára eső bérköltség, nálunk 8. És erre az állam ráuszít egy 80%-os elvonást.

Na ez a cikik, nem a faláb!

Élhetetlenné váltak a keretek. Sem a középtávú rendet sem a jövőt nem tudja egy fiatal bele illeszteni ezekbe a keretekbe, azért, mert ezek a keretek, elfelejtettek gondolkodni arról, hogy hogy érzi magát egy fiatal, amikor megkapja az első fizetését és megpróbál belőle otthon maradni.

A szakszervezeteknél ugyan olyan gyenge a tagság kontrollja, mint a pártoknál.

A FIDESZ-eseknek vagy az MSZP-seknek semmilyen ráhatásuk nincsen arra, hogy a vezetőségük mit csinál.

A hazai közélet szereplői egy érdekkijáró szalonpolitizálás kultúrát tolnak, ami elképesztő horderejű társadalmi vállságot idézett elő.

Békeidőben tatárjárás mértékű pusztítás ment végbe.

A keresőképes korú népesség fele kikerült a foglalkoztatásból, a rendszerváltáskor és azóta nem bírtunk valamit kezdenbi ezzel a struktúrával.

Az orbán-matolcsy konstrukció felkínálta a munkavállaló fejét tálcán a tulajdonosi rétegnek.

A bér elvesztette a vásárlóértéke felét az elmult 5 évben, így a családok javarésze nem tud máról a holnapra megélni a fizetésből.

Ez a Közveszélyes Munka Keresés rendszere.

Óriási bajban van az a fiatal, aki elhelyezkedik és azt hiszi ettől beilleszkedési esélyt kapott. Ez illúzió!

A kínai bérszinvonal elvileg okozhatna robbanásszerű munkahelyteremtést, de ennek nyoma sincs. Nem kell az ingynemunkás a tőkéseknek!

A 90-es évek romániájának jóléti társadalom modelljét követjük.

És a szakszervezeti vezetők ezt szó nélkül tűrik!

Szégyelem magam mint munkás, ezeknek az embereknek a keretalkotó teljesítménye miatt!

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr335259694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása