Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Predátor ország 2013

2013.04.30. 08:32 :: Saman

A jóléti társadalom válságáról cikkező amerikai szerzőcsoportnak van egy jó diagrammja. Az egyik skála az integráció - kirekesztés a másik a verseny vagy versenykorlátozás.

A New Deal óta különösen a II. világháború után felpörgött egy erősen szabad piaci versenyre és integrációs teljesítmények felépítettségére épülő integráció a nyugati társadalmakban. A II. világháború utáni újjáépítések és fogyasztói kultúra életmód váltása elegendő termelés kapacitás növekedéssel támogattták a jóléti társadalom rendszerek kiépítését. Ez magas minimálbért és magas foglalkoztatottságot jelent.

Ma már elvileg mi is részei vagyunk a világpiacnak, ezért van az, hogy a rendszerválátáskor tapasztalható 19 szeres jövedelmi különbség ma már csak 4-5 szörös.

A kirekesztő és versenykorlátozó modellt ők PREDATOR azaz ragadozó társadalomnak hívják.

Putyin vagy orbán 16 éve épített rendszere ügyféltőkéket lop, állami erőszakkal, ahogy ezt a trafik ügy is jól illusztrálja.

Amikor átszabják a temetkezési szokásainkat vagy a kocsmai játék automaták piacát vagy a bankokét, vagy a kisboltokét vagy akármit, amire ránéznek, akkor ez a szándék vezeti őket.

Tényleg valahol dél amerikai szinten lehet a prototipe magyar politikai tudatossága, mert a népesség egy része "kacsa az nokedlit" szinten kajolja az ezt elfedő FIDESZ-es demagógiát.

A rablás több rétű.

1. Koknrétan viszik, ami mozdítható. Az EU támogatások körül szándékosan terelték olyan célok irányába a fejlesztéseket, ami a pártmaffia hagyományos lenyúlási terepe. 2000 milliárdnyira becsülöm a konkrétan pártmaffiához landolt pénz mértékét az elmúlt 12 évben.

2. Az ennél sokkal nagyobb károkozás a közjó számára, hogy ennek a párezer milliárd Ft-nak /itt nem az ellopott, hanem az egész EU támogatások és a kapcsolódó egyéb fejlesztési pénzek világát értem ez alatt/, elvileg rendelkezne egy célképzettel. A munkahelyteremtés terepén pl. mi van ha a céllal nem értünk egyet? /mármint az MSZP és a FIDESZ/

Mi van ha elvileg a munkahelyteremtés pénzeket mi szándékosan nem hagyjuk munkahelyteremtésre költeni, mert akkor durván látszana, hogy a pártcsürhe sógornői tagozata csak kamuból kap pénzeket és egyáltalán nem kell teljesítményeket felmutatniuk. Sőt az a káros, ha egy civil szereplő felmutat ilyesmit. Ebből a megfontolásból az egész 3. szektort halálra ítélte a 16 évvel ezelőtt megfogalmazott Halász-Zuschlág paktum. Ezen a téren van vagy másik 3-4 ezer milliárd Ft a kár!

Tényleg az egyik legsötétebb történelmi kornak fogja tartani az utókor a mi időnket! Érthetetlen lesz az unokáinknak, hogy ekkora foglalkoztatási káosszal miért nem kezdtünk valamit.

3. Az életvilágot nem csak úgy rabolja ki a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe, hogy lop, hogy ügyféltőkéket - piacokat lop, munkahelyteremtési pénzeket, civil kontroll forrásokat térít el. Két módon "bolond borjú az anyjának" probléma megoldási algoritmust alkalmazunk. Az egyik a 80%-os adóelvonás. Van olyan nép amelyik túlélt már ilyesmit? Anno, amikor a török a Habsburg és az Erdélyi fejedelmség beszedte az adót a peremvidéken, akkor földönfutóvá tette a nép nagyobbik részét. Káoszba taszították az országot azzal, hogy nem volt értelme vetni! Kérdezzenek már meg egy kisvállakozót vagy egy alkalmazottat arról, hogy ma érdemes bemenni a melóhelyre?

3/b. Az infláció elvitte a hazai bér vásárlóértékének felét, majd további adóátcsoportosítással az erre a reakciónk, hogy a szegények dögöljenek éhen, a gazdagok meg kevésbé érezzék meg ezt a folyamatot! /Ők se élnek úgy, mint 5 éve, hacsak nem emelkedett a bevételük exponenciálisan, de ez szűk kisebbség/.

Ha a nép egyszer felkel ez ellen, akkor előről kell kezdeni egy sor dolgot. Például a III. szektor elpusztult. Ez egy újabb költség. Már ma létfontosságú szervek vannak kikapcsolva. Ahogy a testünk nem létezik lép, máj, agy, szív, tüdő nélkül, úgy a gazdaság elvan kisvállalkozói hitel nélkül, az életvilág elvan lakáshitel nélkül, egyetemek nélkül, sajtó nélkül, törvényesség és feljebbviteli lehetőség nékül?

Ha marad a FIDESZ vagy a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe egyéb /MSZP-DK-Együtt 2014/ változatai még 20 évig, akkor itt 6 millió ember fog éhezni és/vagy kivándorolni.

A Halász Zuschlág paktum működési elve megmérgezte az országot.

Mellesleg a trafik ügy az a pont ahol alőször kap komoly sajtónyilvánosságot az, hogy konkrétan mi történik a forráselosztási helyzetekben:

A pártmaffia így dolgozik:

"H. Á.: Nem formális frakcióülés volt, hanem egy politikai egyeztetés, amely eredendően az aláírásgyűjtésekkel foglalkozott. A frakciótagok voltak jelen, és a végén a polgármester, a választókerületi elnök szólt, hogy itt van a jelöltek listája. Kérte: nézzük meg, ki az, akit ismerünk és ki az, aki megfelelő jelölt lehet. Jómagam ezen meglepődtem. Azt lehetett tudni, hogy vannak lobbik, de hogy ennyire nyíltan történjen, azon meglepődtem. Jómagam is kénytelen voltam egy ismerős, idős, régóta kiskereskedő házaspár mellett megszólalni, nehogy véletlenül hátrányt szenvedjenek, mert nincsenek összeköttetéseik. Gyakorlatilag végigmentünk ezen a listán, megnéztük, ki ismeri a neveket, arról pedig, akit ismertünk, elmondtuk a véleményünket. Hogy ezután mi történt ezzel a listával, arról én már nem tudok, de hallva és olvasva a többi helyen megjelent eredményt, látva a helyieket is, úgy gondolom, hogy ez nem volt helyes eljárás."


És ezek az emberek még 20 évre azt tervezik, hogy szívhatják a vérünket!!!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr145253874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása