Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A civilgyilkos pártok kiszolgálói-e a hazai egyházak?

2013.04.03. 15:30 :: Saman

Az egyik ismerősöm évekig ápolta az anyukáját odahaza egyedül. Teljesen elszokott az utca világától és miután meghalt az anyukája vissza kellene kísérni a kinti világba. Javasoltam neki, hogy menjen el önkénteskedni valahová, hogy szokja a "dolgom van" világot. 

A városban egyetlen helyen lehetne önkéntes munkát végezni, de az egy vallásos csapat, akik nem tűrik el, hogy az ateisták ne kapcsolódjanak be a munka végén lefojtatott ima szertartásba. Ezért hozzájuk nincsen gyomra visszamenni. A többi közösség meg elpusztult már.

Jól mutatja ez a jelenség, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe mit csinált a független állampolgári önszerveződések világával.

Az egyházak azért érdekesek számukra, mert a sok kis erőtlen közösségiség között ez a legnagyobb ilyesmi.

A civilgyilkos zsákmányszező pártcsürhe valóban politikai szocializácviós prédikátornak használja a nagyegyházak fundamentalistáit. Az egyházak meg cserébe rátelepedhetnek az EU humánerőforrás fejlesztési pénzeire és a költségvetés egyéb csatornáira.

Az egyszerű ember a csirekafarhátas életmódjának keserűségét ezen az ideológus érdekcsoporton számon fogja kérni egyszer. Óriási hiba volt az egyházak részéről, hogy zsákmányszerzőként csatlakoztak a civilgyilkos folyamatokba. Durván meg fogja fizetni a közösségiségük ennek az árát.

Az intézményesült segítőképes közösségek világát elpusztította ez az ideológus érdekcsoport. Ennek vére az egyházak kezére is rászárad.

A fasisztákkal való összeborulás után ismét csapdahelyzetbe lavírozták a közösségeiket.

 

1 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr935191179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akikaurismaki 2013.04.03. 18:41:38

www.parasztwellness.hu/programok

Ide lehet menni, ha érdekli a fenntarthatóság!
süti beállítások módosítása