Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Ismét egy veszett párt aktivista támadt a diákokra

2013.03.28. 12:44 :: Saman

Meghallgattam egy neten elérhető rádió /Szabad Egyetem Rádió/ tudósítását, ahol Dr Fábry György rektorhelyettes és a HaHa sajtótájékoztatóját szerkesztették fel egy műsorba. Az Egyetemfoglalás véget ért.

A HírTV riportere nekiment a rektorhelyettesnek a szokásos jobb odalai parasztvakítással, márpedig azzal, hogy ez nem civil, hanem párt rendezvény, hiszen a fiatalok olyan tüntetéseken is részt vesznek, ahol az ellenzék is megjelenik.

hunlovas.jpg

A blogomban könyvelem azt, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe mit tett eddig az elmúlt 15 évben a singe issue mozgalmak ellen.

A demokrácia deficit, azaz annak a kiteljesedése, hogy nem tudunk részt venni a saját sorsunk alakításában arra épül, hogy semmilyen döntés előkészítési folyamatban nem vesznek részt érintettek társadalmi önszerveződései.

Magyarországon sem a civil, sem a tudományos discurzusnak nincsen szerepe a döntés előkészítési folyamtokban. Ezt már egy 1971-es kultúra összehasonlító vizsgálat kimutatta.

A HaHa simán lealázta a jobb oldalt azzal, hogy demonstrálták: lehetséges polgárként leülni és beszélni egymással. Csúnyán megbukott az orbánizmus azon modellje, hogy a társadalmi vitáknak orbán és orbán borotválkozó tükre között kell folynia. A jobb oldal megalázottságában veszett kutyákat szokott ráuszítani az érdekeikről beszélő hallgatói fórumokra, Pécsett a professzorok, Debrecenben futbalhuligánok, az ELTE-n korábban futbalhuligánok és most HírTV újságírók támadták meg a rendezvényeket.

Ez a gátlástalan maffizózó ideológus érdekcsoport kihasználja, hogy az egyszerű mezítlábas állampolgár és a szervilis sajtó kicsinek, tehát jelentéktelennek tartja a single issue mozgalmakat.

A civil ellenes pogromnak nem csak a forráselosztásnál van látszatja. Nem csak a NCA/NEA pénzeknél és a kitüntetéseknél kerültek át a civil önszervződések forrásai a fasiszta közösségekhez, hanem a sajtómunkások szerint is csak a fasiszták nyilatkozhatnak, mint polgár.

Amikor a Professzorok Battyhány Köre, vagy a debreceni futbalhuligán FIDESZ képviselő, vagy a Hír Tv újságíró ezen a 27-i fórumon nekimegy a HaHa aktivistáknak, akkor ezek kapnak minden féle minősítést:

Az "elvágom a torkodat", a "buzi", az "ellenzéki" címkézés folyamatos ez ellen a politikai tiltakozási akció ellen!

Régóta támadja a politikusi kör a független állampolgári önszerveződések világát.

Teljes mértékben leépült a társadalmi kontroll civil eleme. Minden szinten.

Sem a pártokon belül, sem a sajtóban, sem a civil közéletben nincsen jelentősége a kivívott legitimitásnak. Ennek a helyén a "fölülről történő legitimitás" virágzott ki.

Az a politikai szocializációs konstrukció, amit ez a fasisztoid rezsim erőltet kontroll nélkül és a kontrollt, a felszólaló polgárt támadó agresszióval hoz fotos közügyekben döntéseket.

A 19. percnél is ilyen kérdés merül fel. Az újságíró itt kormányvédő pártaktivista. A civileket sározza azzal, hogy ők nem civilek, amit a diákok élből kikérnek maguknak. A single issue mozgalmak elleni pogrom 15 éve tart. Engem meglepett, hogy a sajtó milyen mértékben aszisztált ahhoz, hogy az állampolgári önszerveződések érdek artikulációs tevékenysége ennyire súlytalanná váljon. Eleve van egy sor kulturális alapunk arra, hogy ne tekintsük a demokratikus párbeszédet fontosnak, de itt sokkal komolyabb dologról van szó. Ezt itt felépítettük.

Mekkora groteszk performance, hogy az újságíró nem a közérdek mellett szólal fel, azügyben nincsenek kérdései. Azt firtatja, hogy milyen jogon engedték meg, hogy ezek a polgárok szólásra emelkedhessenek!

Hogyan érhette az orbáncsürhét az a szégyen, hogy kudarcot vallottak a kirekesztés totálissá fokozásában?

Igaz nem lett évi 350 milliárdot a korrupciós csatornákon rabló mozgalom a HaHa, még a FIDESZ-hez vagy az MSZP-hez képest sokat kellene tanulnia intézményesültségből, igaz még főállású munkatársa sincs, irodája sincsen, igaz még választott vezetése sincs, csak akció koordinátorokat szoktak választani a műhelymunkáikhoz, de hogy jutottak TEREMHEZ ilyen hidegben?

Na ez korunk demokráciájának a kérdése!

Erre kell itt a sajtó teleobjektívjét ráirányítani!

A másik érdekes téma, ami a pincsikutya veszettsajtómunkásokat rettenetesen felizgatta, hogy ugyan miként nevezhetik sikernek a tevékenységüket a HaHa aktivisták, ha már egyszer a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe az alkotmányba véste a röghözkötést.

A hallgatók elmondták már a kérdés előtt, de utánna is, hogy sikernek élték meg,

  • hogy együtt tudtak gondolkodni, bevontak  másokat a közgondolkodásba,
  • együtt tudtak működni, például teremhasználatról szóló tárgyalásokon az egyetemi döntéshozókkal,
  • felkeltették a közvélemény figyelmét, egy ország figyelt fel a politikai tiltakozási akcióik mentén,
  • a hat pont több pontjában térdre kényszerítették a kormányt,
  • például kibővítették az államilag finanszírozott férőhelyek számát.

Undorító, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe olyan seggnyalókat küld a civilekre, akik fizetett alkalmazottként azt tekintik a munkakőri kötelességüknek, hogy civil aktivistákat párt elfogultsággal vádoljanak!

Veszett egy világ ez!

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr475177246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása