Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Utcai demonstrációk a civilgyilkos alkotmányozás ellen

2013.03.09. 20:15 :: Saman

Az utóbbi időben a kommentekben megjelenő bal - jobb sárdobálás albábhagyott itt a nol kommentekben, mert gondolom az egyik párt aktivistáinak se esik jól, amit a független polgároktól kapnak.

A FIDESZ-nek az a világképe, hogy ha ő nem véd, akkor jönnek a kirekesztő kommunisták és mindenedet elszedik.

A FIDESZ elképesztően szélesőséges kirekesztő rendszert alkotott és rendszerlogikává készül tenni azt, hogy soha semmiben nincsen érdemi döntés előkészítés. És midenedet elszedte!

A mai kor technikai színvonalán nem fenntartható ez a pogánylázadás, amit a civilgyilkos FIDESZ megpróbál összetákolni és bebetonozni az alkotmánnyal.

Nem lehet tartósan ennyit hazudni, mert létezik TV, internet, újság.

Hiába próbáljuk meg kilúgozni ezeket, a nyilvánosság, ha lassabban is, kirostálja a hazugságokat.

A frontvonal már azon a politikai szocializációs terepen mutatkozik meg, hogy egyes személyiségek nem képesek felfogni az eléjük táruló információkat. Egyeseknek ott ül a fejében a FIDESZ politikai szocializációs csomagja. Elkötelezettek.

A kisközösségi sík és a személyiség szorosan fogja egymást. A személyiség a kisközösségben tanulja az ilyesmit.

A rendszer úgy szelektálja a kisközösségi síkot a Halász-Zuschlág paktum óta, hogy a függetleneket öli, a pártfüggőket életben tartja.

Ezért képesek azt a látszatot kelteni, hog nincsenek is másfajta közösségek, mint a pártok pincsikutyái.

Az élet persze más. Az MSZP vagy a FIDESZ a társadalmi méretekhez képest elképesztően iciri piciri embercsoportok, elképesztően kevés aktivistával. A politikai piacon számít csak a méretük!

TGM mondta egy egyetemi fórumon 5 éve, hogy a szomszédos Ausztriában egy-egy párt félmilliós tagsággal bír. Nálunk ezek a pártok 30.000-es tagságot számlálnak.

Ennek az agreszív ideológus érdekcsoportnak a napja leáldozott!

Hiába mantrázzák a hazugságaikat körbe-körbe... A kutya nem hisz már nekik és a kutya se fogja tartósan rájuk bízni az egzisztenciáját.

Minél pofátlanabbul rabolnak, annál jobban veszélyessé válnak a saját tagságuk családi egzisztenciájára is.

Ez az oka annak, hogy "Brutus a saját tagságukból szurni fog." - ahogy ezt anno Gyurcsánnyal kapcsolatban kifejtette LL.

" "a képviseleti demokráciát a részvételi demokrácia ellenőrzése alá helyezzük. "Olyan új rendre van szükség, amelyben végre a nép fog uralkodni, de ezúttal komolyan"

Igazat adok TGM-nek abban, hogy ez a nép most leckét kapott, és ha a felkel a padlóról, a pofon után, akkor errefelé van a normális. Hátat kell fordítani a beteg korszaknak!

Az apolitikus, anti- részvételi modell nem működik!

Meg kell ismernünk az okokat, hogy mi tartott vissza bennünket attól, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe társadalmi kontrollját kiépítsük?

Hol veszítettük el a kontrollt?

Miért felejtettük el minden lényeges ponton a rendszerváltás társadalmi szerződését?

Miért lett nem fontos a demokrácia?

Miért lett nem fontos a piac?

Miért lett nem fontos a jóléti társadalom modell? /magas minimálbérre és magas foglalkoztatottságra épülő, integratív és versenypárti rend/

Ha kijózanodunk, össze kell rakni az új kereteket. Nem gondolom, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhétől kell kikönyörögni ezeket.

Van, amit nem lehet elvenni tőlünk! Van, amit követelnünk kell!

2 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr575125123

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Beállnál gyakornoknak a Fidesz-maffiához? 2013.03.10. 16:18:12

A garázda Habony Árpádtól, a listázó Kubatov Gábortól, vagy a főnökét meggyilkoló, diáklányokkal dulakodó Sz. Ferenc biztonsági őrtől tanulhatnád meg a szakma alapjait, ha ügyesen forgolódsz a Fidesz-birodalomban. Gyakornokokat keres a Miniszterelnöksé...

Trackback: Aranyos János: Orbán spanja 2013.03.10. 16:16:51

Kubatov Gáborunk levelét megírta / Álságos könnyével azt is telesírta. / Csürhének ment levél Pestnek városából / Rémhíreket viszen a Fidesz-székházból. / „Híveim! Gyertek fel a Fidesz-székházhoz / Törnek-zúznak, vernek minket a diákok."   Arany...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muzsikok közt 2013.03.10. 17:04:25

Fogalmam sincs mi az amit mondani akasz, de az EU kaszálná el elsőként.

Mitől párt a párt és mitől vagy te civil? Nem érdekeket képviseltek mind2en? Akkor gondolom az a párt ami már egy szintet elért ismertségben, az a civil amiről a kutya nem hallott.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.03.10. 17:07:46

Ki párt aktivista és ki civil?

A civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe ott öli a politikafüggetlen állampolgári önszerveződéseket, ahol éri.

Itt a blogon van erről 913 cikk.

Drága Buborka! Jó olvasgatást!
süti beállítások módosítása