Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Politikai tiltakozási akciók 2012-ben és az év elején

2013.02.12. 23:47 :: Saman

Tegnap két jelentős politikai tiltakozási akció mutatta meg magát a nyilvánosságnak.

A közmunkások petícióját megfogalmazó Éhségmenet zarándokjai felértek Pestre a Parlament elé és a Hallgatói Hálózat is megkezdte a tüntetéssorozatot ország szerte.

Ahogy Gyulán is tüntetés elleni tüntetést szervezett a kormány oldal, így ezeket a figyelemfelkeltési akciókat is kormánypárti ellen tiltakozás fogadta. 

Az Éhségmenet ellen az Alpin Sign Kft és a Kormányőrség nevezetű "civil együttműködés" tiltakozott azzal, hogy a szocialisták hataloméhségének minősítették a "46.000 Ft-ból meg lehet-e élni" című érdekképviseleti téma felvetését.

A HaHa elleni kormánypárti tiltakozás elszenvedői megúszták annyival, hogy torkuk átvágásával és a helyiség szétverésével fenyegették meg őket kedves polgártársaink.

A Gyulai "Munkát kenyeret" tüntetés ellen is érdekes kormány párti ellentüntetés szerveződött, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy nem érdemes itt kritikával illetni a 

"a mi kormányunkat, aki megőrzi a munkahelyeket és új munkahelyeket teremt. .... nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy egy ekkora világvállság után még mindíg csak 10,7 % a munkanélküliség és ugyanakkor a foglalkoztatottság pedig nő, az állam adósság csökken!"

Az 5-ös számú párttagkönyv tulajdonosa beszédet tartott a "hűdecivil" Békemenet rendezvényén, mint pártfüggetlen főcivil felhívta a figyelmet arra, hogy a tüntetésen résztvevők: 

"Mi ellen jöttek ide tüntetni? A jó ellen! Fogalmuk sincs!  Természtesen mondják itt a barátaink, hogy a hatalomért jöttek. Meg kell verni!"

Aznap Lázár János interjút adott, amelyben megfogalmazta, hogy "demokráciadeficitnek nyoma sincs"

A kormány a tavalyi évben és az előtt sorra hozta a hazai és nemzetközi botrányt kiváltó törvényeket, amelyek a szalonpolitizálás maffiavilágát hivatottak megvédeni a társadalmi kontroll szervekkel szemben.

Mára ott tartunk, hogy várható az utcai erőszak újabb hulláma, ahol a FIDESZ rohamosztagai fizikailag megtámadják a politikai tiltakozási akciók aktivistáit. Vélhetően ha eszkalálódna a Békemenet aktivisták és a tiltakozó polgárok közötti fizikai erőszak az polgárháborús feszültséget idézne elő.

A szakszervezetekkel is azt játsza a kormány, hogy csak a saját házi pincsi kutya szakszervezeteivel tárgyal, kizárólag ad hock módon. Érdemi alku sem az országos érdek egyeztetés szintjén, sem helyi szinten nincsen.

Az állampolgári önszerveződések helyén a Békemenet párt aktivistáit tömik a "civil" pénzekkel. Ezzel tovább pusztítják ezt a kulcsfontosságú területet.

Amikor megláttam ezt a képet, arra gondoltam, hogy elkezdek egy listát arról, hogy a tavalyi évben milyen tüntetési szezonok, milyen politikai tiltakozási akciók próbálták meg ráirányítani a közvélemény figyelmét egy-egy fontos társadalmi kérdésre. Önkényesen azokat fogom itt felsorolni, amelyek a facebookon elértek engem.

hobairt.jpg

felvetett témák szervezők mikor
Alaptörvény elfogadása ellen, a Köztársaság szétverése ellen  Elsősorban civil szervezetek, de eltűrték az ellenzéki pártokat is Január 2.
Nem leszünk gyarmat Békement FIDESZ hívő pártkatonák Január 21.
Családon belüli erőszak Nők Lázadása néven civil összefogás, ahol ellenzéki és parlamenten kívüli pártok is megjelentek Szeptember 16.
Éhségsztrájk a tisztességes közmédiáért Tiszta kezek 2011 december eleje óta
Földbérlet Ángyán prof, mint egyszemélyes agrárérdekképviselet folyamatos
Rezidensek röghöz kötése Magyar Rezidens Szövetség Jan 1.
Petíció az Almádi Gimnáziumért

volt almádisták

dec. 20.
A hazáért és a demokráciáért JOBBIK - roma szervezetek és DK okt 17.
Baltás gyilkos kiadatása körüli botrány Milla Szept. 4.
Rokkant törvény azonali visszavonásáért Civil Mozgalom, MEOSZ jún 26.
Nácik ellen Mazsihisz, a Hit Gyülekezete és az Élet Menete Alapítvány dec. 2.
Légy jelen! Milla Csoport, Szolidaritás, Együtt 2014 okt 23.
Hajléktalanok zaklatása A Város mindenkié csoport szeptember 13.
Diáktüntetés HaHa, HÖOK dec 20.

A minap, amikor a Professzorok Batthyány Köre azzal bombázta a HaHa aktivistákat, hogy nem is igazi diákszervezet, mérgemben egyszerűen büdös paratsztnak neveztem őket.

Szégyenletes témának tartom a szekértábor harcban, hogy megpróbáljuk a közbeszéd terepén aktív megszólalókról azt állítani, hogy ezért vagy azért nincsen joguk megszóllalni másoknak.

Ahelyett, hogy örülnénk annak, hogy vannak, akik érdek képviseleti szerepre vállalkoznak.

Közösségfejlesztőként mennyi-mennyi sikerünket éltem meg kudarcként, amikor sikerült felvetni ügyeket a nyilvánosság előtt, de mégis egyértelmű volt, hogy a többség passzív szemlélődő marad, vagy maximum abban aktivizálódik, hogy utólag köpköd.

A kormány neofasiszta propagandája a civil fizikai agresszió bevetésével és ezzel a kormány szintű sajtókampánnyal tovább lép.

Ez már kristály tisztán az a szint, amikor a problémák kimondását szakcionáljuk.

A Kubatov lista is ezzel kapcsolatos fenyegetés.

Persze ez a nép sosem vette ezt be sokáig.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr355070403

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tudtukkal, engedélyükkel 2013.02.13. 22:26:53

Ma délelőtt éppen akkor jártam a Kossuth téren, amikor javában folyt a készülődés: rendőrök és más egyenruhások forró tea helyett gusztustalan meglepetésekkel várták az Éhségmenetet. Több képet is készítettem, ezeken látszik, hogy az egyenruhás rendőr ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása