Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Elfogadják-e a diákmozgalmak a pártok érdek artikulációs segítségét?

2013.01.14. 11:03 :: Saman

Az osztjónapot blog kritizálja a hétfői diákfórum pártoktól elzárkózó döntését.

poganyok.jpg

"A legfőbb probléma, hogy abból az alapvető tévedésből építkezik a mozgalom, miszerint nem politizálnak, csak fellépnek az érdekeik védelmében. Nos, el kell keserítsek mindenkit, a politika érdekek és értékek küzdelme, hol érdek érdekkel, hol érdek értékkel, hol pedig érték értékkel küzd meg, de a lényeg nem változik. Sokkal pontosabb a mozgalom definíciója, ha úgy fogalmazunk, hogy pártpolitika-mentes politizálást végez.

„Mi nem politizálunk, nem vagyunk olyanok, mint ők” felfogás a fiatalok rendkívül erős rendszerellenes attitűdjének tudható be. Ezért alakulhatott ki az a paradox helyzet, hogy pont a (bázis)demokráciát hirdető szervezetek utasítják el a demokratikusan megválasztott képviselők és pártok közeledését.

Az eddigi legnagyobb problémát – a politikai elit és a társadalom közötti szakadékot –, nem hogy feloldaná a mozgalom, hanem tovább mélyíti jelenleg. Az elmúlt huszonkét évben a pártok és képviselőik módszeresen égették fel a politikai elit és a társadalom között meglévő „hidakat”. Azonban a végső karanténba-zárást most maga a társadalom – jelenleg a mozgalom – végzi el.

A képviseleti demokráciánk játékszabályai félreértelmezhetetlenek. Legyen bármekkora a mozgalom, fogalmazzon meg bármilyen célt és érjen el akármilyen sikereket, az aktuális oktatáspolitikai koncepciót akkor is a megválasztott képviselők fogják megszavazni vagy elutasítani a Parlamentben."

Ez az írás szemeszget két témából.

Az egyik a politikai tiltakozási akciók világa.

A másik meg a demokrácia deficitek és az érdek artikuláció körül téma.

Mindkét oldalról nézve vérszegény az érvelés.

A diákoknak, mint független politikai tiltakozási civil ügynek szerintem kutya kötelessége azt mondani, hogy a döglegyeket, a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe jószolgálati érdekképviseleti szereplőit el hessegesse a saját tevékenysége körül!

Az ellenzéknek sokkal nagyobb tere van kifejezni a saját véleményét, használja azokat! Ne akarjon mások sikerének a farvizén lavírozni!

Az egy óriási mandátum képzési deficit, hogy a civil társadalom, tehát a független állampolgári önszerveződések és a pártokrácia között nem alakult ki semmilyen párbeszéd forma. A civilizált országokban a demokratikus kontroll nem enged szabadon tombolászni egy szobatársakból álló pártvezetést. Ott is komoly kontroll van, hogy a civilek mely ponton teszik a kést a párt sík torkára! Nem tehetnek meg akármit, mert a belső és külső kontroll megegyezési kényszerben tartja őket!

Konkrétan a FIDESZ és az MSZP paktumot kötött 15 évvel ezelőtt a politikafüggetelen civil mozgalak elleni hadviselésre. A Halász - Zuchlág paktum óta kő kövön nem maradt a III. szektorban.

Az ország ennek durván megfizeti az árát!

Úgy kellett elköltenünk évi 1000 milliárdos EU fejlesztési forrást, hogy a maffiapártok pártpénztárnokai és a civil társadalom nem egyenrangú felek, amikor társadalmi kontrollt kell felmutatni ezen pénzek - forráselosztási folyamatok felett.

Van egy pont, ami után a társadalmi hasznosságok hiánya a szalonpolitizálós bagázs körül szellemként ott lebeg.

Senki sem akar belépni abba a szalonba, mert ott hullaszag kering!

Ezért nem ülnek le a polgárok, jelen esetben diákok DK vagy MSZP vagy FIDESZ vagy az Együtt 2014 aktivistákkal!

Büdösek!

narancsszegfű.jpg

A függetlenségére kényes európai polgár nem mutatkozik bűnözőkkel nyilvánosan!

Ez ártalmas olyankor, amikor valaki közéleti szerepvállalásra készül és hosszú távon gondolkodik a kivívott elfogadottsága jövőbeni állapotáról! Fontos kiizadni magunkból A JÖVŐKÉPET, de nem ezekkel az aktorokkal kell alkudni erről!

A mai nol.hu-n is van egy cikk arról, hogy vajh miért nem hitelesek a pártokrácia állampolgár védő Szent György lovagjai, akik a korrupció ellen védenek bennünket.

A politikai don Quijote-k és Petrocsellik celebek.

Gyurcsány vagy 8 korrupciós csomagot terjesztett be a rossz lányok napi imára, szent életre való térítéséről, de valahogy mindig kiderült, hogy a saját önkormányzatiságuk szavaz arról, hogy szabad-e lopni vagy nem. Lesz-e átláthatóság? Lesz-e a törvénynek ereje a Zuschlág - Weinenbergerekkel szemben?

Az egész rendszer megrohadt már! Ők nem rossz útra tért politikusok voltak, hanem olyan A POLITIKUS! Aki nem azért megy oda, azt kinyírják!

Már ott tartunk pl. az átláthatóságnál, hogy a politika eltörölte a szabad nyilvánosságot, a független civil mozgalmakat kiirtották a Halász - Zuschlág paktum utáni 15 évben.

Ez persze a politikai szándékok gyártói részéről egy szélmalom harc.

Botorság azt gondolni, hogy a nyilvánosság eltörölhető!

Kártyavár felépíteni olyan törvényi rendet, amely a maffiapártok lopáshoz való jogait védi! 

Oktondi az a politikai ideológus érdekcsoport, amely azt hiszi, hogy a nép meg akarja védeni azt a közéletet, amely a polgár kirekesztéséről szól!

A kecskeméti Hoffman Rózsika fórum videóján látszik ennek a forradalmi feszültsége. A diákok betörnek a terembe. Megküzdenek a "Sanyi bácsi népdalokat énekel - elök úr" típusú napirenddel és felteszik a kérdéseiket!

Hiába próbál vekük iszapbírkózni a Békemenetes "civil" pártaktivista, felteszik a kérdéseiket!

A szalonpolitizálás kora recseg ropog. Ez a kártyavár olyan nagy sokáig már nem áll ellen a gravitációnak!

Az sem fenntartható, hogy törvény nem a rend érdekében születik, hanem a maffiapártok lopáshoz való jogát védi csak!

Ehhez a gombhoz nem lehet kabátot szabni!

Ez hülyeség!

Amikor kitört a görög válság, akkor indítottuk el a nolblogon a KülTükör blogot. Az adta az ihletet, hogy rájöttünk, abban hasonlítunk a déliekre, hogy nálunk se okoz gondot a kupleráj a közéletben. Szivesen elhagyjuk a "normális", a "rend" kereteit. Szivesen hozunk olyan törvényeket, amelyek a szabályszegés formáinak megszerkesztett csatornái.

Abban viszont különbözünk, hogy ezek a csatornák kinek nyitottak?

Amikor a görög adómentességet biztosít az építkezőknek, akkor az ország házainak tetején megjelenik egy-egy kiálló vasdarab, jelezvén, hogy lesz itt még egy emelet... amikor mindenkinek triplájára emelkedik az utólsó évi fizetése, mert a nyugdíjat az utolsó év jövedelme alapján számítják.... ez a közkassza bázisdemokratikus kifosztása.

Nálunk a Simicska - Puch duó, azaz a két pártmaffia lopáshoz való jogait védi ilyen vehemenciával a keretalkotó.

A magyar gazdaságpolitika és társadalompolitika tehát erre a szűk rétegre koncentál és a szabályszegést preferálja mint előrehaladási utat.

Az orbánizmus ennek a végnapjaiban folytat elkeseredett küzdelmet arra, hogy még 30 évre konzerválja ezt a "rendet".

Közben az aktív korúak foglalkoztatása marad 50%-os szinten 25 évre.

Közben az elmúlt 5 évben a pénz elveszítette a vásárló értéke felét!

...és ez a "teljesítmény" követeli a jogot arra, hogy még 20 évre nyomják fölöttünk a szalonpolitizálós baromságaikat!

Közben a pártmaffiák felépítenek politikusmaffia tevékenységre vadászó Szent György politikus celebeket...

lol

1 komment · 1 trackback

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr725017218

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elszalasztott lehetőség 2013.01.27. 01:05:02

A hétfői bejegyzés már érintette a pártok és a decemberben kibontakozó ifjúsági mozgalom viszonyát. A fórum résztvevői úgy határoztak akkor, hogy elutasítják a pártokat. Ez azonban egy elszalasztott lehetőség! A legfőbb probléma, hogy abból az alapvet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása