Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Feljött már az esthajnali csillag, az én rózsám haza felé ballag!

2012.12.17. 10:42 :: Saman

1998-ban szerveztem egy országos társadalmi vitát a "Fiatalok első lakáshoz jutásáról". Akkor, gyakorlatilag olyan ponton volt a hazai lakáspolitika, hogy totál nem volt már közös lakásvagyon, a bankok nem adtak lakáshitelt, az első lakáshoz jutás belépési küszöbe azzal kezdődött, hogy 60 évig spóroljál és az állam már kismillió reciprocitás ellenes törvényt hozott. 

Ha a hagyományok szerint segíteni akarsz a családtagodon,akkor az állam azért elkérné a maga 80-50 %-os adóját közben. 

A családi kölcsönös segítségnyújtás, a piac és az állam egyszerre mond nemet a családi életstratégiának.

Érdekes a közbeszéd e körül. Van-e olyan, hogy a vonatkoztatási csoportok a politikai marketing társadalmi tervezés síkkal érdemi párbeszédet folytatnak, vagy ne adj isten olyan kérdéseket vetnek fel, amely a keretekhez hozzápiszkál ezügyben!

Újra kell-e gombolnunk a kabátot, ha a fizetésünkben nincsen annyi diszkrecionális jövedelem, amely a fiatalok életkezdését megfelelő mértékben támogatja?

Megteheti-e egy nép, hogy tartósan kitíltja a lakosság nagyrészét a lakáspiacról vagy a tudáspiacról?

Mi az ára annak, hogy ha ezt tesszük?

Úgy vannak jól a keretek, ha így gondoskodunk ezekről a kérdésekről?

A rendszerváltáskor az MSZP KB messze nem volt ennyire pökhendi és ennyire agresszív mint ez az ideológus érdekcsoport.

Jó darabig megtehették, hogy a Halász-Zuschlág paktummal megpróbálták kiirtani a független állampolgári önszerveződéseket, helyükre kormányhű civil intézményesültségeket építettek fel, de egyszer csak feláll egy egyszerű polgár és kérdést intéz hozzájuk.

Ez történik most. A kecskeméti fórum annyira fantasztikus anatómiai röntgenfelvétele ennek.

Azon a videón, a kormányhű civil kóklerség, azért szólal fel, hogy elénekelje a

"Feljött már az esthajnali csillag! Az én Rózsám haza felé ballag..."

című interpellációt... amit a fiatalok hangosan kiröhögnek!

Majd felteszik a kérdéseket! A videon látható fiatal polgátársainkat nem hatja meg az ideológus érdekcsoportok handabandázása. Felteszik a kérdéseiket! Fantasztikus élmény volt láni őket!

Figyelmeztetik a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe egyik hirhedten legsötétebb alakját, hogy ne merje a képünkbe hazudni megint, hogy egyeztetett közérdekről van szó, mert az érintetekkel semmilyen érdemi egyeztetést nem folytattak!

A diákokat senki nem hívta erre a fórumra. Ők mentek! Senki nem engedte meg nekik, hogy feltegyék a kérdéseiket, de ők kivívták, hogy a seggnyaló civilek félre tegyék a seggnyaló napirendjüket és a kérdések is felmerülhessenek.

Az új rendszerben nem ússzuk meg, hogy felépítsünk egy olyan közbeszédet, amelyben nem a mezítlábas állampolgárnak kell interpellációt intéznie a maffiapártokhoz, a kormány állciviljeit letaposva, hanem folytathatunk társadalmi tervezést hivatalos és nyilvános csatornákon keresztül. Gratulálok a kecskeméti fiataloknak és minden diákmegmozdulás aktív résztvevőinek!

A televízió és az internet korában a Sanyi bácsi népdalkörével nem lehet érdemben pótolni a társadalmi tervezés terepeit!

Radikálisan megnőtt azoknak a száma, akik részt akarnak venni a közéleti kérdések megbeszélésében és nem fogják megengedni azt, hogy orbán és a borotválkozó tükre jelentse a társadalmitervezés terepét! A civilgyilkos rend frontálisan ütközik! Sem az amit mond és az ahogyan mondja nem valóság konform! Nem is lehet érteni, hogy mit mond és olcsó hazugság az egyeztetési gesztus rendszer is. A kecskeméti fórum kormány-civil háttere, vagy a FIDELITAS mint a fiatalok egyetlen "tárgyalóképes" érdekkijáró szervezete most nagy bajban van! Nem mandátum képző szándékkal fordul feléjük az emberek feje, hanem számon kérik rajtuk, hogy miért asszisztálnak ennek a bohócsipkás féljkegyelműnek a közjátékához? Hoffman Rózsát se tárgyaló partnernek tekintik, hanem megkérik rá, hogy ezt és ezt mondja meg a borotválkozótükrösnek!

Hiába kozmetikázza magát olyan cikkekkel a civilgyilkos kormány, hogy a fiatalokkal egyeztet! A kutya se fogja elhinni neki, hogy nem kirekesztő és versenykorlátozó, mert már a közbeszéd szervezése jellegű kérdésekben kiderül, hogy egyedül van! Az is predátor, amiről szó van! Az egyetemi helyekről alkottak kirekesztő mechanizmusokat! Az is iskolapéldája a predátor társadalomnak, ahogyan erről a közbeszéd folyik. 

Orbán Viktor egyedül van!

Ez nem annyira előnyös pozíció egy feldühödött tömeggel szemben!

Gratulálok a diákoknak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr954969490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása