Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Don Ángyán József de la Gödöllő módosító javaslatai a délamerikai társadalmi modell ellen

2012.11.17. 21:36 :: Saman

A nol.hu-n láttam egy videobejátszást, amelyen Ángyán professzor úr exponálja a földtövényhez beadott módosító javaslatait.

Egy nagyvállalkozó - MSZP oligarcha opponál a fórumon a birtokméret és a kényszerhasznosítás körüli vitában.

Elképesztő, hogy az oligarcha védi a kormányjavaslatot és festi fel azt az életvilágot, amely minősíthetetlenül kirekesztő és közérdek ellenes!

Ángyán doktor a 10 évvel ezelőtti gazdatüntetések óta konzekvensen képviseli, hogy ha a vidékfejlesztés körüli politikai döntések nem védik a családi gazdálkodók életvilágát, akkor a föld koncentrálódni fog néhány nagybirtokos kezében és a vidéki társadalom a föld nélkül, nem lesz képes megkapaszkodni.

A dél-amerikai társadalom modellben hihetetlen mélyszegénységben élő bérmunkások dolgoznak a földbirtokosok földjén középkori szintű éhbérért.

Abban a kulturális közegben sem indult be a jóléti társadalomról szóló közgondolkodás, az ottani emberek sem használják a földet, vagy az a körüli társadalom fomáló - keret alkotó, rendszerkorrekciós mechanizmusokat foglalkoztatási vagy vidékfejlesztési célokra. A modernizáció arra felé is zsákutcába futott.

A rövid bejátszásból látszik, hogy az európai országoktól eltérően a hazai nagybirtokosok már 10-szer akkora birtoméreteken gazdálkodnak, és sikeresen likvidálták az új földtörvényben is az 1200 HA birtoklimittel kapcsolatos szabályozási törekvéseket.

A kényszerhasznosítás már viccbe illő predátor sztori, ahol nyilvánvalóan politikusok dobnak magukhoz állami földeket totál ingyen, sőt EU forrásokkal megspékelve!

Nemcsak a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe rablási szándékai vezettek ide, vagy vezetnek el még szélsőségesebb viszonyokhoz. Ehhez kell egy olyan birka nép is, aki ezt hagyja!

Ha megnézzük ennek a vitának a koalícióit, akkor látható, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe és az életvilág érdekeit képviselő két aktor áll szemben egymással.

A FIDESZ és az MSZP annyira egy és oszthatatlan, hogy a FIDESZ.nek nem kell szakpolitikust küldenie egy Ángyán doktorral vívíndó gladiátorharcra, elég ha az MSZP-s nehézfiú elmegy és nyomja ugyan azt a demagóg baromságot, mint amit a FIDESZ a gyakorlatban művel, annak ellenére, hogy ezzel szemben Ángyán József elfogadott vidékfejlesztési elveket, lefektetett célokat tud védőpajzsul felmutatni.

A magyar társadalom elfelejtett mandátumképző erőként megjelenni az Ángyán professzor és az LMP által védett elvek mellett.

Ez persze erősen vitatható mondat, hiszen a FIDESZ, ha épp nem piros pöttyös fenekű akar lenni, hanem zöld, akkor muotgathatja a Vidékfejlesztési stratégia elveit, vagy azt a hőstettet, hogy Ángyán doktort még nem csinálták ki.

Ettől persze az arcátlan zsákmányszerző harácsolás zavartalanul és akadálytalanul folyik tovább. A társadalmi viszonyok rombolása turbó sebességbe kapcsolt, semmilyen építkezés nem folyik.

Ángyán doktor, mint amolyan gyakorlotott don Quijote most is nekifordította sovánka lovát a gonosz démonnak.

Az LMP-s zöld mozgalmárok nem először értenek szót vele, bár sok kérdésben teljesen eltérő nézeteket képviselnek.

Egy ronin, akinek régen hadvezérnek kellene lennie és egy kis gerillaharchoz szokott szabadcsapat harcol váll - váll mellett.

Egyik oldalon a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe maradék seregei, megalázottan a mezítelen igazság metsző fényében, a másik oldalon a magyarok, különösen a vidéki ember setétsége! Akik nem látnak okot arra, hogy végre polgárnak tekintsék magukat és részt vegyenek a saját sorsuk alakításában.

A földkérdés történelmileg érzékeny kérdésében is akadálytalanul győzhet a szalonpolitizálás mutyikultúrája a közérdek felett.

A civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe abból él, hogy a magyarok nem látják értelmét semmiféle társadalmi kontroll kiépítésének.

Nincs az a tiszta kép, nincs az a feneketlen kirekesztettség és jogfosztottság, ami felébresztené őket!

Még mindig nem látják be, hogy a FIDESZ magyarkodása csak retorika a fokozódó kirablásukhoz! Beetették őket azzal, hogy megvédik őket a zsákmányszerzőktől, de csak Csák Máté módjára dúlnak fosztogatnak mindenütt!

Mikor ébrednek már fel a magyarok?

Minden tiszteletem ezeké a hősöké! Nem tudom, hogy bírják ezt ki!

Tiszteletem Szabó Rebekának és Ángyán Józsefnek, hogy elviselik ezt a feszültséget és tovább mutatják az embereknek ezt a fajta igazságot!

Azt kívánom, hogy egyszer a hangjuk törjön utat az emberekhez!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr424912038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása