Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Egy ember elsírta magát azon a "jövőképen", hogy most "25 évre eldől az ország sorsa"

2012.10.28. 16:29 :: Saman

Én mindig csodálkozom azon, hogy a hazai politológiának / újságírásnak mennyire méltánytalanul óriási vonulata ez a pszichologizálás.

Minek ez a rengeteg lelki vajákolás arról, hogy a hisztériafóbiás magyar személyiség kit hogyan fog gyűlölni és kiben mekkora reményt lát, amikor szavaz... ha a hazai politikai kaszt jövőkép alkotó funkciója egy lukas garas se ér.

Ezek soha semmilyen jövőképet nem bírtak a gyakorlatba átültetni! Lassan lassan világossá kell, hogy válljon a becsapott, kirabolt meggyalázott, szólás jogaitól megfosztott polgárnak, hogy a reménykedésnél több kell! Az semmire se elég!

Nem elég az, hogy Bajnai csapata hátha nem fog annyit lopni!

Hátha nem lesz annyira esküdt ellensége a társadalmi tervezésnek és a társadalmi kontrollnak!

Technikai GARANCIÁKON KELLENE gondolkodni!

Földre kerültünk és ránk számolt a VILÁG!

A fiaink tömegével /MINDEN MÁSODIK 20-30 KÖZÖTTI FIATAL AZ ORSZÁGBAN/ menekülnek.

Menekül, mert a társadalom keret alkotó képessége, a demokráciánk / gazdaságunk rendszer korrekciós képessége nem kínál a családi életstratégiánk számára semmilyen biztonságot!

Egyszerűen meg kellene fogalmazni, hogy a velejéig korrupt pártcsürhe és a tunya nép viszonyát hogyan lehetne úgy redezni, hogy ne mélyebben ássuk el magunkat!

Ki kellene mondani, hogy a sajtó társadalmi kontrolja nélkül itt senki nem fogja sarokba szorítani a maffiapolitikusokat!

Az érintettek állampolgári önszerveződései, a III. szektor független szerveteinek utolsó mohikánjai pusztulnak el ezekben a hónapokban!

Mikor kezdi már el a magyar értelmiség a fejében helyre rakni azt a dolgot, hogy a mandátumképzés az egy fölülről lefelé irányuló folyamat, vagy NEM!

Megy a sírás rívás azügyben, hogy a politikusok vasalt bakancsa túlságosan behatolt már a gyomorszájunkba. Szeretnénk, ha ennyire nem befolyásolná a hétköznapi életünket olyan karizmatikus ideológus érdekcsoportok őrjöngése, mint Gyurcsány vagy orbán csapata.

De látok olyat, hogy valaki felemeli a szavát az ellen, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe akadálytalanul és egyre fokozódó mértékben irtogatja a független civilek intézményesültségeit?

Nem látok!

Ez már súlyos KULTURÁLIS BETEGSÉG!

Megérdemlik a magyarok, hogy az elmúlt 25 évnél sokkal sötétebb újabb 25 év köszöntsön rájuk!

Egyszer valahogy meg kell tanulni, hogy VAN ÁRA a tetteinknek, vagy a NEM tetteinknek. Nincs a kettő között súlybeli különbség! Ez olyan, mint ha nem etetnénk a gyerekünket, majd csodálkoznánk, hogy miért halt éhen!

A magyarok belerokkannak egy kulturális betegségbe!

Egyelőre nincsen betegség tudatuk. Ez senkinek nem fontos, nem sürgős!

Egyelőre a régi világ konzerválására törekvés jelei látszanak csak.

Amikor Bajnai vétója megakadályozhatja azt, hogy ki száll be az orbán elleni integrációba, akkor a civilgyilkos körök a "felülről történő legitimitás" eszközével, megszűrik, hogy ŐK KIT TARTANAK ELFOGADOTTNAK!

Hogy jön ahhoz a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe, hogy ő döntsön arról, hogy ki eléggé demokrata és ki nem az?

Miféle sajtó az, amely felkent messiást csinál, akár a legelvetemültebb patás ördöből is?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr244875157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása