Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Iskola túl a határon

2012.09.02. 10:36 :: Saman

A nol.on megjelent egy n + 1. PR cikk, amely a szeptemberi évkezdés káoszával szembesülő pedagógusokat hivatott megnyugtatni.

"oktatás világában kevesen vitatják, hogy egy jobb és igazságosabb, a társadalmi folyamatokra hatékony válaszokat adó rendszer létrehozására bátor és erőteljes változtatásokra van szükség. "

Konfucius azt mondta, hogy "aki bátor, anélkül, hogy tanulna, az vakmerőséghez vezet."

Ez a kormány számtalan beavatkozási ponton bemutatta már, hogy "a bátran ugorjunk a szakadékba" manőverei hová vezetnek.

A világ vezető országaiban az iskola, a munkahely és a politika által formált politikai szocializáció hatékony helyi együttműködések megsokszorozásával alapozta meg gazdaságát és társadalmát.

A civilgyilkos zsákányszerző pártcsürhe ehhez képest csak a közbeszédből való kirekesztést, a társadalmi kontroll pozíciók felszámolását és az eszkalálódó korrupciót építgetik.

1. Ezekből nem jön ki az az "új polgár", aki a régi típusú magyaroknál nyitottabb a helyi együttműködések kitalálására, innovatív, hatékonyságot fokozó változások levezénylésére KÉPES.

2. Nem jön ki az szervezeti együttműködési MODELL, amely a régebbinél hatékonyabban integrálja a bennünk rejlő tehetséget.

3. Nem jön ki az az országos szinten érvényesülő ÚJ KERET, amiben a rendszer garantáltan utat enged a versenyképességet fokozó innovációknak.

Ennek az ellenkezője felé "fejleszt" ez a dilettáns csürhe.

Az ő "emberképük" a poroszos kaszárnyában felnőtt alattvaló. Az, aki a Horthy korszakban haptákba vágta magát a "tekintetes ÚR" előtt. Aki a Kádári hazugság korában nem szólt, csak bégetett.

Az ő szervezeti modelljük az a közeg, ahol erő és a félázsiai bamba birka haladnak a naponta bejárt, állam által megrajzolt rutinokban.

Az ő keret elképezlésük a Horhy és a Kádár rendszer korrupcióját messze überelő uram-bátyám világ, amely azt tudja, hogy a Nobel díjasaink közül szinte mindegyiknek menekülnie kellett innen. Akik itt alkottak világra szólót, azok garantáltan kirekesztett páriaként élhettek.

Semmelweis kézmosás javaslatát 12 évvel a halála után, miután minden fejlett országban bevezették, akkor fogadta el a hazai orvos szakma. Rubik Ernő kockájából nem csináltunk profitot, mert a rendszer azon töprengett, hogy szaba-e vállalatnak bankhitelt adni!

A kirekesztő és versenykorlátozó "rend", amit egy amerikai szociológus csoport PREDATOR rendszernek hív, tökéletesen ellenkező irányba építkezik, mint a XX. század elején és közepén kialakuló jóléti társadalom modell. A New Deal után, de főleg a II. világháború után a centrumországok és japán egy magas minimálbérre és magas foglalkoztatottságra épülő innovatív rendszert építettek fel.

A II. világháború után meghirdetett japán ringi, a világ legelmélyültebb részvételi demokrácia modellje. A japánok semmiről nem döntenek, ami nincsen leegyeztetve mindenkivel!

Az angolszász országokban is elképzelhetetlen, hogy a döntés előkészítési folyamatokból a kulcsfontosságú szakértők és az érintettek kimaradjanak.

Nálunk egy 1971-es Varga Károly féle nemzetközi kultúra összehasonlító vizsgálat szerint szinte mindig kimaradnak ez a két aktor.

A civilgyilkos zsákmányszező pártcsürhe tökéletesen ellenkező irányba "fejleszt". Szerintük a világ akkor jó, ha csodatévő szent orbán kézi vezérléssel irányítja az atomfizikától kezdve a falusi tanítónéni énekórájának innovációit is.

Amikor a Halász - Zuschlág paktummal kiirtották a pártok a 85-ös oktatási törvény keltette decentralizációs hullám demokrácia fejlesztő mozgalait az oktatás fejlesztés világából, akkor 13 évvel ezelőtt már látni lehetett, hogy orbánnak "merre van az előre".

Ez a gigantikus CIVILGYILKOS politikai szocializációs program, amely el akar pusztítani minden autonómiát, a közbeszéd terepén ciánnal fertőz be minden közkutat, az elmúlt 2 évben akkora zöld utat kap, amekkorát csak a FIDESZ parlamenti frakció megad neki.

Nincsen az útjukban akadály, amikor a törvényhozásban megjelennek a civilgyilkos ötletek.

Az azonban egy korlát, hogy az ötletekkel meg kell jelenni a végeken, ahol hús vér emberek élnek. A tanárok emberből vannak. A gyerekek is és a szülők is.

Ebben a tanévkezdésben sorra jelennek meg a Hoffman Rózsa csapatának tagjaitól és Rózsikától azok a nyilatkozatok, amelyek azt bizonygatják, hogy "nem vagyunk mi tatárok". Ez is egy ilyen PR nyilatkozat.

Meglátjuk, hogy az életvilág hogy fogadja őket.

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr624747075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása