Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Nem fogjuk tudni elkölteni az EU forrásokat, mert nincsenek projektjeink!

2012.06.14. 06:50 :: Saman

"az országban egyszerűen nincs elég jó projekt ahhoz, hogy az EU-forrásokat időben elköltsük."

Írja a "Disznóólból" kísérleti laborba - című cikk. A nol-on. 

Csak hogy magyarra lefordítsuk. A Halász - Zuschlág paktum után megerősödött korrupt pártok eztán nem egymás között osztják zsákmányként a fejlesztési pénzeket hanem csak a FIDESZ zabrál. Civil nézőpontból mindkettő undorító. Nekünk mindegy hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártitkárkaszt együtt vagy egyedül dúl ful.

Három érintettségemben is megszólalnék.

1. Projekt vezetője voltam egy országos társadalmi vitának a "Munkahelyteremtés " témában. Pontosan az volt a célja a kampánynak, hogy mozgósítson és értékeljen. Onnan az a meglátásom, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia tudatosan készült erre 1998-tól. Minden független civil misszió halovány töredéke annak, aminek lennie kellene. A pártorkácia félt attól, hogy az évi 1000 milliárdos korban kinő egy humánszolgáltató réteg, ezért ugyan abban az időszakban, amikor elvileg létrejönnének a hiánypótló szociális szolgáltatások, a III. szektor tatárjárás mértékű pusztítást él meg.

2. Projektvezetője voltam a "Munkahelytermetés.hu Programnak", ami összefoglalja a szakma számára áttekinthetővé teszi, hogy az EU forrásokból létrejövő 55 féle hálózat milyen szolgáltatás nyújt, azaz pénzt, rendszerezett információt vagy szemléletformálásra törekvő tanácsadást ad. Elkülönítve hogy milyen célcsoportnak. A munkanélkülinek, a vállalatoknak vagy a közösségi - hálózatépítő térnek.

Azért is gondoltam arra 4 éve, hogy jobb ha elhagyom az országot, mert a sajtó durván blokkolta ezen programok során keletkezett rálátás nyilvánosságát.

Horror amit ebből a madártávlatból látni lehetett.

Pedig szépen kirajzolódik az amiről az elmebeteg Matolcsi beszélt.

A Visegrádi országok általában durván jól jönnek ki a gazdasági világválságból, de ez sajnos ránk nem igaz. A válság ellenére a lengyeleknél a cseheknél a szlovákoknál jelentős fejlődés megy végbe, de nálunk a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia sikeresen elszabotálja hogy bármi érdemi fejlődés végbemenjen.

Egyetlen eredménye van ennek a folyamatnak, ma radikálisan gyengébbek vagyunk mint 5 vagy 10 évvel ezelőtt.

A társadalom immunrendszere, a társadalmi kontroll intézményesült világa romokban.

A humánszolgáltatásokra is igaz az a törvény, mint a vállalatokra általában:

ALAPVETŐEN A PIAC ÉS A LIKVIDFORRÁST NYÚJTÓ BANKI KÖRNYEZET a hatás specifikus tényező és a támogatásoknak csak kisebb mértékben van hatása arra, hogy mi jön létre és mi marad életben.

A támogatások világát tehát abban a keretben kellene nézni, hogy ezek hogyan változnak.

A piac: Az elmúlt 5 évben a pénz elveszítette a vásárlóértékének a felét. Ilyen piaci közegben nincsen olyan részpiac, ami ne kerülne sűrű-sűrű ködbe. Lelassul sok minden, rengeteg a rálátás hiányából eredő baleset.

A bankhitelezés: Ez a terület jóformán halott. Leállt a vállalati hitelezés, a kisvállalati hitelezés romokban és a szűz területeken, például az Uniós pénzek által érintett, azaz durván likvidforrás hiányos szervezetek világában nem alakul ki érdemi likvidtőkepiac. Ki se épült!

Nagyon sokszor átlépek egy másik síkra és már totál kívülről azt kérdezem, hogy nem-e a kultúránk beteg azügyben, hogy nem akar a munkahelyteremtés kérdéssel foglalkozni.

A rálátást segítheti egy olyan narratíva, ahol a szemlélődő nem része az adott dinamikáknak. A "Farkasokkal táncoló" nem indián, "Az utolsó szamuráj" nem japán, az "Én omaticaya vagyok! Jogom van beszélni!" valójában nem a Navi bolygóról származik, hanem ember. Daniel Quinn fenntartható fejlődés könyvének narrátora egy gorilla.

Kívülről vagy felülről nézve felmerül az a kérdés, hogy ennek a kultúrának egyáltalán van-e olyan köze a munkahelyteremtéshez, hogy "TUDJA HOGY EZ FONTOS. TUDJA HOGY EZ AZ ESZKÖZ VALAMIRE VALÓ VALAHOGY!"

Nekem az a meglátásom, hogy a magyar kultúra azért tudja a demokráciát és a munkahelyteremtést megsemmisíteni, azaz rendes busman módjára elvinni a világ végére és belevetni a semmibe, mert meg van róla győződve, hogy "ez nem a mi világunkból való".

Ennek a mítosznak a megteremtői a politikusaink és az újságírók.

Ez eleddig 6000 milliárd Ft-unkba került az elmúlt 10 évben!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr844587238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása